Wiek: 23 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-15, 21:57 Nabór do redakcji [Runda 2]
Koniec naboru!
W związku z przeciwnościami jakie napotkaliśmy przy pierwszym naborze do redakcji (ostatecznie nie został wybrany żaden nowy redaktor)ponownie ogłaszamy nabór do redakcji na stanowisko "Redaktor".
Zadania:
- pisanie artykułów związanych z serią gier BioShock
- uzupełnianie istniejących już artykułów
- pisanie newsów
Wymagania:
- dobra znajomość języka polskiego (ortografia + gramatyka)
- duża wiedza związana z grą
- mile widziana dobra znajomość języka angielskiego
Co oferujemy?
- udział w tworzeniu najlepszej polskiej strony o BioShock'u
- alias mailowy twój_nick@bioshock.com.pl
Zainteresowanych proszę o wysyłanie swoich zgłoszeń na adres mailowy piotrw@bioshock.com.pl w tytule wpisując "Rekrutacja BioShock City"
W treści wiadomości proszę napisać jak zamierza się pomóc w rozwoju serwisu, oraz przekonać nas (obecną redakcję) do siebie. Mile widziane próbki swoich możliwości (fragment solucji, recenzji, czy jakiegokolwiek innego artykułu związanego z BioShockiem).
Prosimy także o numer gg/identyfikator tlenu/skype co umożliwi nam szybki kontakt w przypadku wątpliwości, bądź potrzeby omówienia jakiejś sprawy.
Szanse ma każdy! Bez względu na jego staż na forum, aktywność na stronie, wiek czy płeć(:roll:) . Wszystkie zgłoszenia zostaną rozpatrzone.
Zgłoszenia prosimy przysyłać do najbliższej niedzieli, tj. 21 września 2008 do godz. 12:00
Jeżeli są jakieś pytania bardzo proszę o zadawanie ich w tym temacie.
W trakcie wybierania nowego redaktora, nie będą brane pod uwagę inne zgłoszenia (wszelkie posty, wiadomości gg, zgłoszenia z pierwszego naboru, ani terminów po za naborem itp...) niż te nadesłane drogą mail'ową w ogłoszonym przez nas teraz terminie.
Ostatnio zmieniony przez PiotrW 2009-08-20, 18:46, w całości zmieniany 2 razy
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2008-09-16, 21:40
Kurcze nie wiem własnie czy sie zgłosić, bo kusi, kusi lecz nie wiem czy skusi. A ta ortografia to musi być bo ja mam dysortografie ale z polaka jestem dobry więc??!!
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2008-09-17, 09:44
Gangsta napisał/a:
Ja sie w to już nie baiwe:D
hehe
Sasza_Big-D napisał/a:
Kurcze nie wiem własnie czy sie zgłosić, bo kusi, kusi lecz nie wiem czy skusi.
Masz czas do niedzieli, lepiej sprawę przemyśleć, niż zgłosić się "na hurra!" i nic nie robić.
Sasza_Big-D napisał/a:
A ta ortografia to musi być bo ja mam dysortografie ale z polaka jestem dobry więc??!!
Sposoby na ortografię są... wystarczy np. korzystać z firefox'a gdy używasz internetu (FireFox ma wbudowany słownik ortograficzny języka polskiego - podkreśla na czerwono błędnie napisane słowa, a jak weźmiemy takie słowo zaznaczymy kursorem myszki i wciśniemy prawy przycisk myszy to wyświetla propozycję poprawnej pisowni), albo używać Worda (Microsoft Office), czy Write (Open Office) do sprawdzania ortografii normalnych tekstach (artykułach) bądź sprawdzania ortografii w wypowiedziach internetowych (metodą kopiuj-wklej )
A tak wogóle to polecam: http://bykom-stop.avx.pl/index.html tam jest wiele porad na temat poprawnej pisowni w internecie
Wysłany: 2008-09-17, 13:49
Html nie jest wymagany, strona powstała na bazie cms'a więc wszelkie teksty, newsy itp. pisze się tak samo jak posty czy nowe tematy na forum (bezpośrednio z poziomu przeglądarki). No może w niektórych wypadkach (przy bardziej złożonych artykułach) html się przydaje, ale wtedy ja służę pomocą.
Mimo iż moje pytanie prawie nie dotyczy tego tematu, to zadam je : PiotrW czy w przyszłości planujecie przyjąć moderatora/ów?? Chodzi mi o samą taką funkcję.
Wysłany: 2008-09-17, 15:33
Szynek napisał/a:
Obawiam się, że akurat Sasza może mieć problemy ze ściągnięciem czegokolwiek
??
creep napisał/a:
Mimo iż moje pytanie prawie nie dotyczy tego tematu, to zadam je : PiotrW czy w przyszłości planujecie przyjąć moderatora/ów?? Chodzi mi o samą taką funkcję.
Wysłany: 2008-09-17, 18:53
Mój net stał sie popularny a FIREFOXA mam już od dawna (kupuje gazety i czasem cos ciekawego na płycie jest ).
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2008-09-23, 13:50
No i nabór do redakcji się skończył więc chyba ten temat można zamknąć??!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum