Podzespoły w komputerze testowym ciągle się zmieniają
Tak wiem, nie na temat ale :
Skoro sam mówiłeś, że testujesz karty VGA, to jakim cudem "podzespoły w komputerze testowym ciągle się zmieniają" ? Do testowania grafik powinna być jedna baza przez kilka lat ( z reguły dopóki nie wyjdzie coś nowego i przełomowego, co będzie dużo lepsze od poprzedniego, mowa o procesorze i tym co on wymaga do sprawnego działania po podkręceniu do wartości w której przestaje ograniczać karty graficzne w miejscach testowych, mowa o płycie głównej oraz ramie ) aby testy były miarodajne, a nie, że zrobisz testy jednej grafiki i nagle zmieniasz podzespoły i testujesz inne grafiki. No i jak to ma się równać do poprzedniego testu ? Przecież wyniki będą się różnić nie tylko poprzez faktyczne osiągi karty graficznej tylko do tego dojdzie różnica innych zainstalowanych podzespołów Od początku te wspominanie o testowaniu grafik mi się nie podobało i wyglądało na ściemę i w końcu znalazłem dowód na to, że to jest ściema Albo totalna nieznajomość testującego z tym jak się testuje... Dziękuje
PS. Nie przejmujcie się, to tylko moje osobiste przeżycia xD
EDIT
PS.2 Co by jednak nie było off-topu to mi gra nie pozwala grać Zawiesza się co 10 minut a z patchem grając po polsku wiadomo co się dzieje A tak to 1024 wszystko na full, średnio 35-40 fps, momentami spada do 25, ale bardzo rzadko i tylko na chwilkę. PC - Abit KN9, Athlon 64 x2 3.800+ ( 2.000mhz@2.400mhz ), 2x1gb DDR2 400mhz Patriot LLK cl.4, GeForce 7900gs Gigabyte Zalman 256/256, Chieftec 450GPS. Chyba wystarczająco.
EDIT2
Down .. Słuchaj, co innego testy kart graficznych a co innego testy całego komputera, zaś się gubisz Aby wyłonić różnicę między kartami musisz je przetestować na takiej samej konfiguracji, nie możesz zmieniać sobie nagle platformy np. z AMD na Intel, pleciesz bzdury i tyle
Ostatnio zmieniony przez Beliar 2008-02-05, 15:48, w całości zmieniany 1 raz
No oczywiście to jest tylko Twoje zdanie bo jakoś nie możesz tego przeżyć. Testuję np. na konfiguracjach budżetowych i tych z górnej półki na platformie Intel jak i AMD. Może źle to określiłem, że ciągle się zmieniają, bo się ciągle nie zmieniają tylko to zależy jak mam karty przetestować, bo z tych części co mam aktualnie to można by poskładać kilka komputerów. Zależy od testu jakie części akurat dobiorę... Poczytaj dokładnie kilka testów kart graficznych to może to zauważysz...
Hym.. sprzęt kupiony na początku stycznia, za 5,600 do pracy i dla rozrywki. Wcześniejszy sprzęt to Celeron 2Ghz, 256 Ramu, karta graficzna GF 5700 FX. Ogółem staroć miała dobre 4 lata z małymi modernizacjami
Przy konfiguracji wstawione foto aktualnego kompa, a poniżej opisywany wyżej przeżytek xD
Wiek: 17 Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 127 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2008-02-24, 17:15
No to może wreszcie ja pochwale się swoją konfiguracją:
Procesor: IBM PowerPC Xenon (trzy rdzenie taktowane zegarem 3,2 GHz każdy)
GPU: ATI R500 (Xenos)
48 zunifikowanych jednostek Shader Model
taktowanie - 500 MHz
RAM: 512 MB GDDR3 współdzielonych przez procesor główny i układ graficzny
taktowanie - 700 MHz
Dysk twardy : 20 Giga
Telewizor: Sony Bravia Full HD 1080i 40" format 1920x1080 <-- w Bioshocka i inne gry (szczególnie na PS3) gra się świetnie + kino domowe nie wiem jakie
Chodzi oczywiście o Xboxa
No i drugi konfig:
Proc: 64 bitowy Cell 7 rdzeni 3,2 GHZ
Karta graficzna: nVidia porównywalna z GF7900GTX albo 6800Ultra w trybie SLI
taktowanie - 550 MHz posiada 24 jednoski Pixel Shader i 8 Vertex Shader ogólnie 256 megabajtów.
Pamięć: 256 MB XRD DRAM i 256 MB GDDR3
Dysk: 40 Gigabajów
System operacyjny Sony z możliwością zainstalowania Linuxa
Mógłbym jeszcze dodać PSP ale mi się nie chce. Natomiast komp (na którym nie gram w Bioshocka tylko w CS-a i od niedawna w WoW)
Procesor: AMD Athlon 2.5 GHz
RAM: 512 MB DDR2 Kingstone
Grafa: nVidia GeForce 5500
Dysk: Segate cośtam 120 Giga
System: Windows XP Media Center Edition
Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum