Ram ramowi nie równy... jak masz jakiejś gorszej jakości to może być wolniejszy niż jakaś 512 Kingstona albo coś w tym stylu
Ale ramu jest 1.5 GB! Czy według Ciebie Kingston to dobra firma ramów? Myślisz tak bo są drogie? W rzeczywistości to shit niskiej jakości.
placek ramy i tak i tak musiałeś dokupić bo byś nie pograł na 512. Musisz wymienić jeszcze co najmniej kartę graficzną! (napisz jeszcze jakiego masz procka) Ile masz kasy do wykorzystania? Napisz to coś wybierzemy
Wiek: 22 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 53 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Siemiatycze
Wysłany: 2008-02-01, 18:33
Placek9, z tego co się orientuje to teraz masz Radeona 9550 i jest on pod AGP (prawda??) Podaj całą konfigurację kompa z płytą główną. Bo widzę, że każdy podaje Ci karty pod PCI-Express. I jeżeli kupisz taką kartę to nie będzie pasowała do Twojej płyty głównej. A widzę, że nasi forumowicze nie zadali podstawowego pytania o złącze karty...
_________________ I chwała, wieczna chwała, razem dźwigniemy jej brzemię. Wykuta niczym szabla w płomieniach śmierci.
--------------------------------------------------------
Gigabyte GA-MA69G-S3H/DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+/ATI RADEON HD 4850 512/256/ 2x1024MB Geil [dual] 800 Mhz DDR II/
Seagate Baracuda 250GB 7200rpms 16mb cache, SATA II/Logitech Z-5500 5.1 THX/Amacrox Warrior AX450-PNF/Windows 7 Ultimate 64bit
Ja bym wziął TĄ, bo z tego co wiem PowerColor nie jest zbyt pewną firmą.
Co Ty chłopcze za bzdury wypisujesz!!!! Ich karty należą do czołówki! Najlepsze są HIS potem Sapphire/Powercolor i cała reszta. Testowałem masę kart graficznych dla jednego z popularnych serwisów internetowych więc mogę coś o nich powiedzieć!
Grzyb11115 napisał/a:
Placek9, z tego co się orientuje to teraz masz Radeona 9550 i jest on pod AGP (prawda??) Podaj całą konfigurację kompa z płytą główną. Bo widzę, że każdy podaje Ci karty pod PCI-Express. I jeżeli kupisz taką kartę to nie będzie pasowała do Twojej płyty głównej. A widzę, że nasi forumowicze nie zadali podstawowego pytania o złącze karty...
Nie zadałem takiego pytania bo wydawało mi się logiczne że placek kupi kartę na slot który posiada w kompie więc tylko poleciłem x1950pro Tak, ale Placek9 chyba się nie zna zbyt dobrze na sprzęcie bo pytał się co kupić do poprawy wydajności, teraz pyta się o kartę. A takie pytanie o złącze to podstawa.:) dop. - Grzyb11115
btw 1.5gb ramu nie koniecznie, a wręcz w 100%, nie działa szybciej niż jedna kość 1 gigowa albo 1 giga w dualu
PowerColor jest dobrą firmą i ma wydajny ale bardzo głośny wentylator
PS. LoCker skoro się nie znasz to dlaczego wprowadzasz innych w błąd i piszesz ... bzdety ? Chcesz sobie ponabijać posty ?
EDIT
PS.2 Ajvory, w wieku 17 lat testowałeś masę kart graficznych dla serwisu internetowego No fajnie, to może przybliż trochę miejsca testowe oraz gry, bo chyba nie używałeś samych benchmarków ? Trochę ściemą to wali no ale nVm
kolego ja mam GF 8600GTS i ramu 2GB chodzi rewelka bez zarzutu
Ale kolega ma Radeona 9550 i mu słabiej chodzi... A tu nie chodzi o pisanie jakie się ma karty i cały sprzęt (do tego jest już temat), tylko o pomoc koledze, . Co to wniesie do tematu jeżeli ja powiem że na moim 8800GT i 2 GB Ramu w dualu wszystko śmiga na full aż miło. dop. - Grzyb11115
_________________ Ratować czy nie ratować.......oto jest pytanie adamie
PowerColor jest dobrą firmą i ma wydajny ale bardzo głośny wentylator
Co ty za bzdury gadasz! Accelero należy do najcichszych. Nie wiadomo jakie mobo ma placek ale wnioskuję że te dwie kości pamięci które teraz posiada w kompie nie pracują w dualu, ale 512MB to za mało żeby sobie pograć w bioshocka. Niektóre płyty które obsługują w ogóle Dual channel (nowe wszystkie) przełączają się w tryb dual channel asymetric gdy włożymy dwie różne kości pamięci o różnych pojemnościach. Co do testowania kart to nie miałem o tym wspominać... sorry...
Beliar napisał/a:
PS.2 Ajvory, w wieku 17 lat testowałeś masę kart graficznych dla serwisu internetowego No fajnie, to może przybliż trochę miejsca testowe oraz gry, bo chyba nie używałeś samych benchmarków ? Trochę ściemą to wali no ale nVm
Benchmarki: 3Dmark06, 3Dmark05
Przykładowe gry: bioshock , call of juarez, call of duty 4, company of heroes, crysis itp itd.
Wyniki z benchmarków niezawsze pokrywają się z wynikami z gier. Np. GF8600GT/GTS w 3Dmark06 ma nieznacznie więcej punktów od X1950PRO, ale we wszystkich grach X1950PRO generuje więcej FPS'ów niż 8600 (w niektórych nawet 2 razy więcej).
Z resztą jak się ma słabego kompa to po co w niego dalej ładować... lepiej poskładać na nowych częściach a starego opchnąć na allegro... I tyle ode mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum