Co ty za bzdury gadasz! Accelero należy do najcichszych.
A i racja, pomyliło mi się z suszarkami na X1800 XT i XL
Ajvory napisał/a:
Benchmarki: 3Dmark06, 3Dmark05
Przykładowe gry: bioshock , call of juarez, call of duty 4, company of heroes, crysis itp itd.
Wyniki z benchmarków niezawsze pokrywają się z wynikami z gier. Np. GF8600GT/GTS w 3Dmark06 ma nieznacznie więcej punktów od X1950PRO, ale we wszystkich grach X1950PRO generuje więcej FPS'ów niż 8600 (w niektórych nawet 2 razy więcej).
Wyniki z 3srarków w 90% nie pokrywają się z prawdziwą wydajnością sprzętu, to samo się tyczy benchmarków znajdujących się w grach ( np. w crysis'ie ) i często firmy skupiają się na poprawie wydajności w miejscach z góry ustalonych do testów a nie w prawdziwej grze... Chyba nie testujesz gier w specjalnie do tego przygotowanych benchmarkach ... ( nie odpowiadaj, nie piszmy nie na temat ^^ )
Wyniki z 3srarków w 90% nie pokrywają się z prawdziwą wydajnością sprzętu, to samo się tyczy benchmarków znajdujących się w grach ( np. w crysis'ie ) i często firmy skupiają się na poprawie wydajności w miejscach z góry ustalonych do testów a nie w prawdziwej grze... Chyba nie testujesz gier w specjalnie do tego przygotowanych benchmarkach ... ( nie odpowiadaj, nie piszmy nie na temat ^^ )
Nie no co Ty Opieram się głównie na średniej FPS'ów podczas gry
Ale żeby nie było OT xD.. no to placek proponuję Ci wymianę od razu całej platformy (płyta główna, pamięć, procek, grafa, zasilacz) a starego sprzedaj na allegro. BK ostatnio znalazłem w szufladzie Pentiuma 4 3.0 GHz (model 531) i sprzedałem na allegro za 213 zł. Wystawiłem na licytację BCM i poprosiłem kolegę żeby podbił za 205 zł ku mojemu zdziwieniu jakiś za przeproszeniem "frajer" zalicytował za 213 zł i zadzwonił jeszcze z potwierdzeniem. Z tego wynika że ci którzy się nie znają bardziej zwracają uwagę na GHz Więc placek jak będziesz zamawiał nowe części/kompa to pisz tutaj -> doradzimy .. uff.. ale się dzisiaj rozpisuję
Powiem krótko kingstony jako ram są dawno przereklamowane i tylko nazwa została jak chcesz miec dobry ram ddr2 to bierz A-data vitesta extreme beda dobre a najlepiej zeby w oznaczeniu seriala pamieci było bodajze MDQA cos takiego niepammietam dokładnie wazne teby było M (kosci ramu M-MICRONY:))chociaz jak beda inne to i tak nie bedzie zle PROMOSY albo QUIMONDY) jak nie bedzie tych to dobre sa Patriot i Transcend AXE RAM. Z kart na AGP to powinny byc w miare dobre i tanie radeony ATi HD3650 powinny dac rade bioshockowi i nie drogie.
Wysłany: 2008-02-02, 08:39
Ajvory napisał/a:
Szynek napisał/a:
Ja bym wziął TĄ, bo z tego co wiem PowerColor nie jest zbyt pewną firmą.
Co Ty chłopcze za bzdury wypisujesz!!!! Ich karty należą do czołówki! Najlepsze są HIS potem Sapphire/Powercolor i cała reszta. Testowałem masę kart graficznych dla jednego z popularnych serwisów internetowych więc mogę coś o nich powiedzieć!
Wg najlepsze są Gigabyte, EVGA Sapphire, HIS i ostatnimi czasy Zotac. Ale jeśli rzeczywiście testowałeś karty graficzne, to może w tym temacie masz faktycznie do powiedzenia więcej niż ja
Moim zdaniem Kingstony są dobre i mam dwie kośći po 1giga i nie narzekam
Ale nie są zbytnio podatne na O/C i ich cena jest nieadekwatna do ich jakości.. oto mi chodziło Jak już wcześniej napisał froget jedną z najlepszych firm pamięci jest A-data którą polecam
Szynek napisał/a:
Ajvory napisał/a:
Szynek napisał/a:
Ja bym wziął TĄ, bo z tego co wiem PowerColor nie jest zbyt pewną firmą.
Co Ty chłopcze za bzdury wypisujesz!!!! Ich karty należą do czołówki! Najlepsze są HIS potem Sapphire/Powercolor i cała reszta. Testowałem masę kart graficznych dla jednego z popularnych serwisów internetowych więc mogę coś o nich powiedzieć!
Wg najlepsze są Gigabyte, EVGA Sapphire, HIS i ostatnimi czasy Zotac. Ale jeśli rzeczywiście testowałeś karty graficzne, to może w tym temacie masz faktycznie do powiedzenia więcej niż ja
Gigabyte nie są aż takie dobre jak np. HIS. W dzisiejszych czasach właściwie też można je zaliczyć do czołówki bo się starają i w większości produkowanych teraz kart stosują chłodzenie niereferencyjne najczęściej od zalmana. EVGA też jest dosyć dobrą firmą kart graficznych (płyt głównych już nie ), zotac już trochę mniej, ale tutaj aktualnie rozmawiamy o radeonach.
placek9 napisał/a:
Mi chodzi o tanią kartę, a X1950Pro to szybka i tania karta.Może to nie jest 8800GT ,ale w nowych grach sprawdza się dobrze.Kupowałem czasopisma o komputerach i wszędzie polecają
X1950Pro.Dobrze że mogę się poradzić specjalistą.
Weź najlepiej ściągnij sobie program EVEREST obojętnie jaką wersję np. home edition bo jest darmowa i w programie u góry jest zakładka raport, potem naciśnij "kreator raportów" i dalej już będzie pisało wszystko na ekranie. Gotowy raporcik wrzuć na jakiś serwer np. rapidshare.com i podaj nam link. Pozdro
HURRA!!!BIOSHOCK DZIAŁA Z MODEM!!!NORMALNIE ISTNTY CUD!!!-przepraszam za duże litery
(regulamin kazał pisa bez dużych liter)ale normalnie radość mnie rozpiera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum