BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Grzyb11115
2008-02-02, 13:15
Kupno RAM'u nie pomogło na problemy z płynnością
Autor Wiadomość
Beliar 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2008-02-01, 22:55   

Ajvory napisał/a:

Co ty za bzdury gadasz! Accelero należy do najcichszych.

A i racja, pomyliło mi się z suszarkami na X1800 XT i XL ;-)

Ajvory napisał/a:
Benchmarki: 3Dmark06, 3Dmark05
Przykładowe gry: bioshock :D , call of juarez, call of duty 4, company of heroes, crysis itp itd.
Wyniki z benchmarków niezawsze pokrywają się z wynikami z gier. Np. GF8600GT/GTS w 3Dmark06 ma nieznacznie więcej punktów od X1950PRO, ale we wszystkich grach X1950PRO generuje więcej FPS'ów niż 8600 (w niektórych nawet 2 razy więcej).

Wyniki z 3srarków w 90% nie pokrywają się z prawdziwą wydajnością sprzętu, to samo się tyczy benchmarków znajdujących się w grach ( np. w crysis'ie ) i często firmy skupiają się na poprawie wydajności w miejscach z góry ustalonych do testów a nie w prawdziwej grze... Chyba nie testujesz gier w specjalnie do tego przygotowanych benchmarkach :-P ... ( nie odpowiadaj, nie piszmy nie na temat ^^ ;-) )
Postaw piwo autorowi tego posta

Ajvory 

Piwa: 3/1
Wysłany: 2008-02-01, 23:16   

Beliar napisał/a:

Wyniki z 3srarków w 90% nie pokrywają się z prawdziwą wydajnością sprzętu, to samo się tyczy benchmarków znajdujących się w grach ( np. w crysis'ie ) i często firmy skupiają się na poprawie wydajności w miejscach z góry ustalonych do testów a nie w prawdziwej grze... Chyba nie testujesz gier w specjalnie do tego przygotowanych benchmarkach :-P ... ( nie odpowiadaj, nie piszmy nie na temat ^^ ;-) )

Nie no co Ty :P Opieram się głównie na średniej FPS'ów podczas gry ;)

Ale żeby nie było OT xD.. no to placek proponuję Ci wymianę od razu całej platformy (płyta główna, pamięć, procek, grafa, zasilacz) a starego sprzedaj na allegro. BK ostatnio znalazłem w szufladzie Pentiuma 4 3.0 GHz (model 531) i sprzedałem na allegro za 213 zł. Wystawiłem na licytację BCM i poprosiłem kolegę żeby podbił za 205 zł :D ku mojemu zdziwieniu jakiś za przeproszeniem "frajer" zalicytował za 213 zł i zadzwonił jeszcze z potwierdzeniem. Z tego wynika że ci którzy się nie znają bardziej zwracają uwagę na GHz :) Więc placek jak będziesz zamawiał nowe części/kompa to pisz tutaj -> doradzimy :) .. uff.. ale się dzisiaj rozpisuję

froget 

Wysłany: 2008-02-02, 00:39   

Powiem krótko kingstony jako ram są dawno przereklamowane i tylko nazwa została jak chcesz miec dobry ram ddr2 to bierz A-data vitesta extreme beda dobre a najlepiej zeby w oznaczeniu seriala pamieci było bodajze MDQA cos takiego niepammietam dokładnie wazne teby było M (kosci ramu M-MICRONY:))chociaz jak beda inne to i tak nie bedzie zle PROMOSY albo QUIMONDY) jak nie bedzie tych to dobre sa Patriot i Transcend AXE RAM. Z kart na AGP to powinny byc w miare dobre i tanie radeony ATi HD3650 powinny dac rade bioshockowi i nie drogie.

Gangsta 

Piwa: 11/18
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-02-02, 00:54   

Moim zdaniem Kingstony są dobre i mam dwie kośći po 1giga i nie narzekam

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2008-02-02, 08:39   

Ajvory napisał/a:
Szynek napisał/a:
Ja bym wziął , bo z tego co wiem PowerColor nie jest zbyt pewną firmą.

Co Ty chłopcze za bzdury wypisujesz!!!! Ich karty należą do czołówki! Najlepsze są HIS potem Sapphire/Powercolor i cała reszta. Testowałem masę kart graficznych dla jednego z popularnych serwisów internetowych więc mogę coś o nich powiedzieć!

Wg najlepsze są Gigabyte, EVGA Sapphire, HIS i ostatnimi czasy Zotac. Ale jeśli rzeczywiście testowałeś karty graficzne, to może w tym temacie masz faktycznie do powiedzenia więcej niż ja :-/

placek9 

Piwa: 1/2
Wysłany: 2008-02-02, 09:44   

Mi chodzi o tanią kartę, a X1950Pro to szybka i tania karta.Może to nie jest 8800GT ,ale w nowych grach sprawdza się dobrze.Kupowałem czasopisma o komputerach i wszędzie polecają
X1950Pro.Dobrze że mogę się poradzić specjalistą. :-D

Ajvory 

Wysłany: 2008-02-02, 10:26   

Gangsta napisał/a:
Moim zdaniem Kingstony są dobre i mam dwie kośći po 1giga i nie narzekam

Ale nie są zbytnio podatne na O/C i ich cena jest nieadekwatna do ich jakości.. oto mi chodziło ;) Jak już wcześniej napisał froget jedną z najlepszych firm pamięci jest A-data którą polecam :)

Szynek napisał/a:
Ajvory napisał/a:
Szynek napisał/a:
Ja bym wziął , bo z tego co wiem PowerColor nie jest zbyt pewną firmą.

Co Ty chłopcze za bzdury wypisujesz!!!! Ich karty należą do czołówki! Najlepsze są HIS potem Sapphire/Powercolor i cała reszta. Testowałem masę kart graficznych dla jednego z popularnych serwisów internetowych więc mogę coś o nich powiedzieć!

Wg najlepsze są Gigabyte, EVGA Sapphire, HIS i ostatnimi czasy Zotac. Ale jeśli rzeczywiście testowałeś karty graficzne, to może w tym temacie masz faktycznie do powiedzenia więcej niż ja :-/

Gigabyte nie są aż takie dobre jak np. HIS. W dzisiejszych czasach właściwie też można je zaliczyć do czołówki bo się starają i w większości produkowanych teraz kart stosują chłodzenie niereferencyjne najczęściej od zalmana. EVGA też jest dosyć dobrą firmą kart graficznych (płyt głównych już nie :P ), zotac już trochę mniej, ale tutaj aktualnie rozmawiamy o radeonach. :)

placek9 napisał/a:
Mi chodzi o tanią kartę, a X1950Pro to szybka i tania karta.Może to nie jest 8800GT ,ale w nowych grach sprawdza się dobrze.Kupowałem czasopisma o komputerach i wszędzie polecają
X1950Pro.Dobrze że mogę się poradzić specjalistą. :-D

Weź najlepiej ściągnij sobie program EVEREST obojętnie jaką wersję np. home edition bo jest darmowa i w programie u góry jest zakładka raport, potem naciśnij "kreator raportów" i dalej już będzie pisało wszystko na ekranie. Gotowy raporcik wrzuć na jakiś serwer np. rapidshare.com i podaj nam link. Pozdro

placek9 

Wysłany: 2008-02-02, 11:03   

HURRA!!!BIOSHOCK DZIAŁA Z MODEM!!!NORMALNIE ISTNTY CUD!!!-przepraszam za duże litery
(regulamin kazał pisa bez dużych liter)ale normalnie radość mnie rozpiera. :mrgreen:

Ajvory 

Wysłany: 2008-02-02, 12:10   

oo... a przycina czy w miarę normalnie chodzi?

placek9 

Wysłany: 2008-02-02, 12:25   

Chodzi pięknie.Przed chwilą przeszedłem demo.Myślę że temat można zamknąć.
Wedle życzenia, zamykamy. dop. - Grzyb11115

Ajvory 

Wysłany: 2008-02-02, 12:30   

Chodzić może chodzi pięknie.. ale wyglądać to już chyba nie :P ... ale ważne że działa :) pozdro

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi