BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kto co pisze?
Autor Wiadomość
Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2008-08-22, 16:44   Kto co pisze?

Chciałbym, abyście pisali tutaj, nad jakimi artykułami właśnie pracujecie. Chodzi o to, żeby kilka osób nie tworzyło równolegle tekstu na ten sam temat. Listę artykułów podzieliłem na 2 części: ukończone oraz te, będące jeszcze "w produkcji". Oczywiście ten post będzie na bieżąco aktualizowany.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lista ukończonych artykułów:
  • SS1 - Informacje --> Szynek
  • SS1 - O grze --> Szynek
  • SS1 - Jak zacząć? --> Szynek
  • SS1 - Screen'y --> Szynek
  • SS2 - Informacje --> Szynek
  • SS2 - O grze --> Szynek
  • SS2 - Jak zacząć? --> Szynek
  • SS2 - Screen'y --> Szynek
  • BS1 - Informacje --> PiotrW
  • BS1 - Recenzja --> Gam
  • BS1 - Rapture --> PiotrW
  • BS1 - Postacie --> Sasza
  • BS1 - Przeciwnicy --> creep
  • BS1 - Bronie --> Grzyb11115
  • BS1 - Plazmidy --> Grzyb11115
  • BS1 - Toniki --> Grzyb11115
  • BS1 - Maszyny --> PiotrW
  • BS1 - Wy-Twórca --> Gam
  • BS1 - Ogród Obfitości --> Gam
  • BS1 - Hakowanie --> Szynek
  • BS1 - Fotografowanie --> creep
  • BS1 - Kody do drzwi --> PiotrW
  • BS1 - Kody/Cheaty --> PiotrW
  • BS1 - Shader Model 2.0 --> PiotrW
  • BS1 - Osiągnięcia --> PiotrW
  • BS1 - Trofea --> PiotrW
  • BS2 - Informacje --> PiotrW
  • BS2 - Recenzja SP --> Gigsav
  • BS2 - Recenzja MP --> Gigsav
  • BS2 - Przeciwnicy --> MacMillan09
  • BS2 - Bronie --> Sasza
  • BS2 - Władza w ręce Ludu --> MacMillan09
  • BS2 - Kody do drzwi --> BOUNCER
  • BS2 - Games for Windows Live! --> Szynek
  • BS2 - Osiągnięcia --> PiotrW
  • BS2 - Trofea --> PiotrW
------------------------------------------------------------

Lista zajętych artykułów:
  • SS1 - Lokacje --> Szynek
  • SS1 - Przeciwnicy --> Szynek
  • BS1 - Taktyki walk z genofagami i tatuśkami --> sosna5115 (prawdopodobnie nieaktualne)
  • BS1 - Władza w ręce Ludu --> PiotrW
  • BS1 - Solucja --> Sasza, J.Galt
  • BS2 - DLC --> Mr.Bubbles
  • BS2 - Plazmidy --> BOUNCER
  • BS2 - Lokacje --> mateusz812
  • BS2 - Hakowanie --> DarkMaster
  • BS2 - Bronie (MP) --> Ro-Bhaal
  • BS2 - Postacie --> MacMillan09
  • BS2 - Solucja --> Kujon
  • BS2 - Taktyki walki z genofagami i tatuśkami --> Kujon
  • BS2 - Toniki --> Kujon
  • BS2 - Przeciwnicy (uzupełnienie) --> Kujon
  • BS2 - Fotografowanie --> Kujon
Ostatnio zmieniony przez Szynek 2010-09-04, 21:03, w całości zmieniany 17 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Gam 

Piwa: 4/2
Wysłany: 2008-08-22, 17:10   

A mi się wydaje że takie pytania na forum troszkę nie pasują. Po co psuć niespodziankę nt artykułu, który by nas zaskoczył gdybymsmy nie wiedzieli że powstaje. Moim zdaniem powinno to wyglądać w ten sposób, że się pisze maila do admina w celu poinformowania go iż taki artykuł powstaje, a jesli ktos już cos takiego pisze, to dostanie się stosowną wiadomosć. Przepływ informacji minimalny, wszystko działa, i każdy jest happy bo nic się nie zdubluje.

Sasza 

Piwa: 28/14
Wysłany: 2008-08-22, 21:07   

Nie zgadzam sie Gam, pomysł Szynka jest dobry, pamiętajcie że nie każdy też powie Piotrowi że taki cuś powstaje i wtedy będzie dupa. Szynek dobry pomysł, ten temat niech zostanie i tak w ogóle to co to będzie za wielka niespodzianka jak np. ktoś stworzy solucje czy recke tak czy siak to musi powstać a czy dzisiaj czy za rok to już mniejsza. A tak na temat to tworze właśnie postacie przedsmak tego co stworzyłem dałem Piotrowi jutro albo pojutrze reszta i będzie a i jeszcze ostrzegam bo po POSTACIACH biore sie za RECKE niech ktoś zrobi SOLUCJE. POZDRO.

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2008-08-22, 21:52   

Gam napisał/a:
A mi się wydaje że takie pytania na forum troszkę nie pasują. Po co psuć niespodziankę nt artykułu, który by nas zaskoczył gdybymsmy nie wiedzieli że powstaje. Moim zdaniem powinno to wyglądać w ten sposób, że się pisze maila do admina w celu poinformowania go iż taki artykuł powstaje, a jesli ktos już cos takiego pisze, to dostanie się stosowną wiadomosć. Przepływ informacji minimalny, wszystko działa, i każdy jest happy bo nic się nie zdubluje.

Pomysł niby ok ale jeśli PiotrW sprawdza mail'a tak często jak bywa na forum, to możemy mieć "lekie" obsuwy z przepływem informacji ;-) . No dobra, przesadzam ale sam przyznasz, że zgłaszanie każdej chęci napisania czegokolwiek adminowi, i ukrywanie tego przed innymi jest znacznie bardziej problematyczne, niż poddanie tego do publicznej wiadomości wszystkim użytkownikom.

Sasza_Big-D napisał/a:
biore sie za RECKE

Nie wiem czy jest sens pisać recenzję, skoro od premiery Bioshock'a minęło już sporo czasu. Troche nieuczciwe byłoby porównywać grę do dzisiejszych produkcji ale z drugiej strony bez sensu byłoby "wczuwać się" w sytuację branży sprzed roku. Moim zdaniem najlepiej napisać obiektywny opis nie zawierający opini na jtemat Bioshock'a, a pod spodem zamieścić oceny z najbardziej znanych czasopism i portali intenetowych.
Ostatnio zmieniony przez Szynek 2008-08-22, 22:03, w całości zmieniany 1 raz  

Sasza 

Wysłany: 2008-08-22, 22:03   

No właśnie zawalimy Piotrowi całą skrzynkę debilnymi mailami (nie no jaja se robie) ale Szynek ma racje po co ukrywać coś przed innymi jak i tak będzie to ogólnie dostepne na stronie. Skończmy wreszcie tą kłótnie bo sie offtop robi.

Gam 

Piwa: 4/2
Wysłany: 2008-08-22, 22:23   

Cytat:
Skończmy wreszcie tą kłótnie bo sie offtop robi.

Kto się tu kłóci, bo nie widzę o.O Napisałem tylko co sądzę o tym pomysle, a Szynek mi odpisał.
Cytat:
Pomysł niby ok ale jeśli PiotrW sprawdza mail'a tak często jak bywa na forum, to możemy mieć "lekie" obsuwy z przepływem informacji ;-) .

Mi odpisał po godzinie czy dwóch, ale może miałem szczęscie;-). W każdym razie, jesli rzadko zagląda na forum, to może mu być ciężko dostosowywać się pod innych, np. ma w planach ciekawy artykuł, ale ktos tutaj go sobie "zaklepał", wchodzi, widzi, zmienia plany, później okazuje się, że znowu diupa. Trochę to zagmatwane i skrajnie pesymistyczne, ale nie można takiej sytuacji wykluczyć. Moim zdaniem to redaktorzy mają pierwszeństwo w tworzeniu artykułów, i nie chodzi mi tu wcale o obowiązek, ale o cały fun wypływający z tego stanowiska (bo w końcu nikt tu nie zarabia kasiory).
W każdym razie z mojej strony to wszystko na ten (off-)temat, co by nie zasmiecać bardziej, przynajmniej do czasu aż reszta się nie ustosunkuje. Jesli oczywiscie w ogóle byłaby taka potrzeba :-)

Angel 

Wysłany: 2008-08-22, 22:28   

Jak tylko wrócę z GC - Postacie/Przeciwnicy.

Sasza 

Wysłany: 2008-08-22, 22:45   

Gratulujemy wyjazdu na GC ale POSTACIE ja zamówiłem przeciwników se rób ale postacie i recka są moje. Widzicie temat już sie przydaje.

PiotrW 

Piwa: 17/8
Wysłany: 2008-08-23, 18:10   

Szynek napisał/a:
chciałbym napisać artkuł o hakowaniu

Z tego co mi wiadomo nikt takiego artykułu nie pisze.

Szynek napisał/a:
Pomysł niby ok ale jeśli PiotrW sprawdza mail'a tak często jak bywa na forum, to możemy mieć "lekie" obsuwy z przepływem informacji

Hahaha... ;-) Baaardzo śmieszne :-P Akurat mail'a sprawdzam w pierwszej kolejności po każdorazowym uruchomieniu przeglądarki i tuż przed zamknięciem okna przeglądarki.

Angel napisał/a:
Jak tylko wrócę z GC - Postacie/Przeciwnicy.

Sasza_Big-D napisał/a:
ale POSTACIE ja zamówiłem przeciwników se rób ale postacie i recka są moje. Widzicie temat już sie przydaje.

Tu akurat Angel pisał mi o tym, że chciałby napisać Postacie/Przeciwnicy, ale obiecał mi artykuł przed wyjazdem. Dlatego dałem wolną rękę Saszy, który przesłał mi (już po terminie w jakik Angel miał wysłać artykuł) fragment materiału i uważam, że skoro jeszcze Angel nie zaczął(?) to artykuł o Postaciach powinien należeć do Saszy.

Co do samego tematu, to w życiu nie spodziewałbym się, że ktoś taki założy, ale biorąc pod uwagę jakie wzbudził on zainteresowanie, to chyba faktycznie był potrzebny :-o
Ale proszę was panowie, zdradźcie mi jedną rzecz... Co się stało? :shock: Co było czynnikiem, który sprawił, że postanowiliście nagle wszyscy w tak prawie w tym samym momencie uczestniczyć nie tylko w rozwoju forum, ale i strony? Jestem niezwykle ciekaw tego zjawiska :-)

Sasza 

Wysłany: 2008-08-23, 18:30   

PiotrW napisał/a:
Tu akurat Angel pisał mi o tym, że chciałby napisać Postacie/Przeciwnicy, ale obiecał mi artykuł przed wyjazdem. Dlatego dałem wolną rękę Saszy, który przesłał mi (już po terminie w jakik Angel miał wysłać artykuł) fragment materiału i uważam, że skoro jeszcze Angel nie zaczął(?) to artykuł o Postaciach powinien należeć do Saszy.

Dziękuje, dziękuje bardzo. Jutro będziesz miał ten artykuł razem ze zdjęciami.

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2008-08-23, 18:41   

PiotrW napisał/a:
Ale proszę was panowie, zdradźcie mi jedną rzecz... Co się stało? :shock: Co było czynnikiem, który sprawił, że postanowiliście nagle wszyscy w tak prawie w tym samym momencie uczestniczyć nie tylko w rozwoju forum, ale i strony? Jestem niezwykle ciekaw tego zjawiska :-)

Nie wiem jak inni ale ja dopiero stosunkowo niedawno zorientowałem się, że mogę pisać artykuły, nie będąc członkiem redakcji. Jakoś wcześniej nie przyszło mi to do głowy. Poza tym wydaje mi się, że sporą rolę odgrywa (aczkolwiek nie w moim przypadku) właśnie chęć oficjalnego dołączenia do grona ludzi tworzących "Bioshock City"

sosna5115 

Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2008-08-23, 20:00   

No i o to chodzi. Teraz dopiero widac kto jest prawdziwym fanem bioshocka. Chetnie tez bym sie przylozyl do czegos ,ale poki co moj czas nie pozwala mi na to :( Gdy tylko znajde wolniejsza chwile chcialem napisac artykul o Taktykach walk z genofagami i tatuskami
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^

Sasza 

Wysłany: 2008-08-23, 20:10   

No ciekawy pomysł, obyś miał czas na to, tylko sie pośpiesz bo niedługo koniec wakacji.

sosna5115 

Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2008-08-23, 20:27   

Sasza_Big-D napisał/a:
tylko sie pośpiesz bo niedługo koniec wakacji

Nie boj nic Sasza w soboty i niedziele do szkoly sie nie chodzi :P
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^

Sasza 

Wysłany: 2008-08-23, 20:34   

No co niektórzy chodzą ale kończymy to bo sie znów OFFTOP robi.

Odpowiedz do tematu