Dobra. Niedawno na SB rozmawiałem o tym z Gigsav'em. Oto moja propozycja: nasz bohater będzie zmuszony opuścić Fort Frolic (no nie będzie przecież tam żył, nie?) a jako nie musi to być 100% BioShock, proponuję wysłać go do nowego miejsca. Do miejsca, które stworzylibyśmy razem, wspólnie.
Jakby to wyglądało? Otóż jakaś osoba wymyśla miejsce (jak jest to fajne miejsce, w którym będzie dało się wprowadzić wiele ciekawych wątków, opisów itp. to akceptujemy), ta osoba wymyśla jakąś sensowną nazwę, po czym krótko opisuje miejsca tam i ważniejsze postacie. Oczywiście jak będą jakieś pomysły, sugestie to niektóre miejsca się usunie, niektóre doda.
Moją propozycją na dziś jest Ryan Industries lub Rapture Science - podwodny kompleks badawczy
Ja to widzę tak: Razem wymyślamy tylko jedno miejsce i wykorzystujemy je w pełni. Co to oznacza? Oznacza to, iż właśnie w tym miejscu dodajemy pomysły: Co ma być, jak ma działać, gdzie ma stać etc.
Każdy może dorzucić coś od siebie, a potem, gdy ogólny zarys będzie gotowy - wyeliminujemy wszelkie niezgodności i błędy.
Ogólnie pomysł jest dobry, ale jeśli każdy będzie wymyślał po miliard miejsc, to z Rapture zrobimy "Kult Miasteczek Bioshock City"
To oczywiście tylko moja opinia. Najprościej, jak się da, utrzymana.
Głos oddałem na drugą opcję.
albo zrobimy inaczej. Wymyślamy jedno miejsce, uzgadniamy wszystko i ustalamy kto i gdzie skieruje naszego bohatera. Dopóki nie skończymy takiego miejsca to nie stworzymy nowego. A ponieważ chciałbym zbliżyć się do końca Fortu Frolic, proponuję Arkadię (wtedy moglibyśmy opracować własne miejsce)
dobrze. To ktoś kto skończy Fort Frolic wybierze miejsce dla bohatera, a my w tym czasie stworzymy to miejsce. Proponuję właśnie to co zapodałem. Laboratorium gdzie tworzy się nowe plazmidy, toniki i gdzie produkuje się Ewę
Ja składam inną propozycję.
Jakieś miejsce... Coś podobnego do baru, gdzie spotykają się, uwaga, uwaga, Genofagi takie jak główny bohater. Nie skażone umysłem. Do ich siedziby prowadziłoby jakieś tajne przejście. No i mogliby tam wytwarzać te elementy, które wymienił mateusz
Całe pomieszczenie, czy miejsce byłyby naprawdę rozległe i duże, brzy prostej, czworokątnej budowie
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2010-01-09, 14:33
Nasz bohater mógłby w pewnym momencie dojść do swojego mieszkania, mogłyby tam leżeć strzygawki z Evą i takie tam (pomysł wziąłem z filmiku o multi BS2). Zacząłby sobie wtedy przypominać jak to się wszystko zaczęło. Pomieszczenie mogłobybyć zalane obskurne, dość ciasne. Dwa pokoje łazienka i kuchnia w jego mieszkaniu moim zdaniem by wystarczyło. Małe ciasne ale własne.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
ok, tylko gdzie je umieścimy? Proponuję aby w jakimś apartamencie a'la Olimp. Dla tych ważnych ale jeszcze mniej ważnych od Cohena, Steinmana itp. "Oasis Suites" - "Apartamenty Oaza" - miejsce jak Arkadia. Dużo zieleni, roślin drzew?
Przynajmniej kiedyś... Teraz wszystko zalane, w rdzy, wiele kwiatów uschło, drzewa zżerane przez insekty, a mieszkania zrujnowane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum