aby rozruszać temacik dodam warhammer 40.000 dow 1i2 fajny jak nie zajebisty, klimat ciężki, brutalny, mroczny, gotycki, i ci space marines krzyczący"for emperor" a sm chaosu"blood for the blood god"coś niesamowitego i wciągającego jak wir w rzece .
_________________ Strzeżcie się Leopolda, bo inaczej do was przyjdzie i będzie chciał zgrać na kompie
Co ja mogę dodać? IMO Fallout (zwłaszcza 3) to mistrzostwo, jeszcze na pewno S.T.A.L.K.E.R.
Bioshock 1&2, Half-Life 2 no i wrzod ma rację Dawn of War 1&2 (bardziej 2, ale co tam)
Dla mnie najlepszy klimat jest w grze Stalker w trzech częściah (sam się dziwie sobie czemu w to grałem ) Fallout 3 ten klimat w tunelach metra to jest coś słyszysz z daleka głosy Zombie no i Bioshock 1 i 2 czasami są takie chore sceny ( np. w gabinecie dentystycznym ) no i to tyle
Thief - fantasy-steam-punkowe-średniowiecze - i wszystko jasne.
Klimat z tej gry po prostu kipi, szczególnie z pierwszej części. Posiadłości jegomości, grobowce, zaginione miasto, NAWIEDZONA KATEDRA. Z 3-ciej części posiadłość kapitana na wyspie i nawiedzony sierociniec - zero flaków, darcia, etc. Ambient, sugestywne cienie i inne dźwięki. Nie da się tego opisać - trzeba zagrać.
S.T.A.L.K.E.R. i Fallout - postapokaliptyczny klimat pustkowi, ruin i napromieniowanych żuli.
BioShock i Fallout - ArtDeco/lata 50te/60te. Gramofony, zaokrąglone kineskopy i Patty Page z maszyny grającej.
Splinter Cell - szpiegowski klimat political thrillera
nawiedzony sierociniec - zero flaków, darcia, etc.
Myślałem, że nigdy nie przeżyję czegoś takiego w grze komputerowej, ale jak na drugim piętrze zaczął mnie gonić ten stwór, co wlokły się po korytarzach takie, to poczułem ten szczególny rodzaj strachu, w którym po prostu przestaje działać całe myślenie.
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Pisząc o 50tych miałem na myśli Fallouta ale to nieważne.
Portal w tej kwestii daje radę, szczególnie w momencie, kiedy znajdujemy niepokojące napisy na ścianach. Mam nadzieję, że druga część również pójdzie w kierunku sterylnych pomieszczeń i niepokojąco-głuchego ambientu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum