Wysłany: 2008-10-06, 06:51 Jakakolwiek próba save'u powoduje crash
Witam,
Wszystko chodzi pieknie oprocz podstawowej rzeczy - zapisu. Przy probie zapisania stanu gry - nastepuje crash.
- Zauwazylem, ze w folderze save'ow tworzone sa pliki np.: 10_6_2008_6_27_20.bsh ale o wielkosci ledwo 35 bajtow. Czy to prawidlowy rozmiar save'ow Bioshock'a ?
- proba "odczekowania" atrybutu read only katalogu z save'ami nie pomaga, bowiem przy kolejnym save katalog na nowo uzyskuje ten atrybut (read only).
- patch 1.1 nie pomaga
- zadne stery graficzne nie maja tu nic do rzeczy bo problem koncentryuje sie wylacznie na zapisie stanu gry...
Bardzo prosze o pomoc i wskazowki w rozwiazaniu tego problemu, na necie czytalem ,ze mnostwo osob ma identyczny problem z save'm... ale konkretnej solucji na to nie widzialem.
Slyszalem jednak, ze identyczny problem wystepuje z oryginalem, chetnie go kupie (cena chyba nie jest juz tak wysoka) wiedzac jednak, czym uwarunkowany jest ten problem.
Cho, cho, sprzęcik szybki, a gierki nie idzie kupić co? Widzę, że FAQ nie czytałeś, ehh bo po co... No więc może jak pomyślisz o przeczytaniu FAQ, to tam będzie napisane "Jeśli masz pirata - kup oryginał"... Sorry, że jestem trochę nie miły, ale to mnie po prostu rozwaliło...
nie ma sprawy, gierke kupie, chcialem sie tylko dowiedziec czy taki problem faktycznie wystepuje rowniez w wersji oryginalnej... czy mozecie to potwierdzic/zaprzeczyc. Na forach zagranicznych ludzie zglaszaja taki problem zapewniajac jednoczesnie, ze maja oryginaly. przynajmniej ja bylem sczery, ale czy oni? Stad pytanie na polskim forum...
Wysłany: 2008-10-06, 16:50
station5 napisał/a:
odpowiadam szczerze - pirat.
station5 napisał/a:
nie ma sprawy, gierke kupie, chcialem sie tylko dowiedziec czy taki problem faktycznie wystepuje rowniez w wersji oryginalnej...
W takim razie proponuję sprawdzić demo.
rastaman napisał/a:
Cho, cho, sprzęcik szybki, a gierki nie idzie kupić co? Widzę, że FAQ nie czytałeś, ehh bo po co... No więc może jak pomyślisz o przeczytaniu FAQ, to tam będzie napisane "Jeśli masz pirata - kup oryginał"... Sorry, że jestem trochę nie miły, ale to mnie po prostu rozwaliło...
Jak ja nienawidzę takiego podejścia. Sam też NIGDY nie kupiłem w sklepie gry kosztującej więcej niż 30 złotych, której wcześniej nie ściągnąłem z internetu. Powód? Nie lubię być nabijanym w butelkę. I to nie chodzi nawet o myślenie na zasadzie "najpierw zagram w pirata a później zdecyduję czy za niego zapłacić" ale przede wszystkim o wszelkiego rodzaju problemy techniczne. Po prostu szkoda mi pieniędzy na coś co z niewiadomych przyczyn nie będzie działało płynnie (Mass Effect), nie będzie chciało sie uruchomić z powodu debilnych zabezpieczeń (Prince of Persia) lub nie będzie stabilne (Painkiller). Akurat w Bioshock'u może wystąpić każdy z tych problemów i gdyby nie demo, też bym go spiracił przed zakupem. Jak kogoś stać na wywalanie pieniędzy w błoto- proszę bardzo ale niech nie krytykuje innych, którzy wbrew pozorom też są uczciwi.
[ Dodano: 2008-10-06, 16:53 ]
Aha, jeśli ktoś po mojej wypowiedzi twierdzi, że sam mam pirata, to mogę wkleić na forum zdjęcie mojego oryginału.
Wysłany: 2008-10-06, 18:59
Łeee nie chce tu nikomu uprzykrzac, ale skoro ty sprawdzasz gre poprzez "pirata" w sensie zabezpieczen, czy stabilnosci gry to ci powiem ze robisz chu**wy blad bo to wlasnie z piratami jest najwiecej zabawy zeby gre odpalic czy z problemami w dzialaniu. Jesli bys napisal ze sprawdzasz czy gra jest warta zakupienia pod wzgledem fabuly, czy tam grafiki (ktora na dzien dzisiejszy liczy sie bardziej niz porzadny klimat i fabula - niestety) to bym to zrozumial.
Ale to co napisales:
Szynek napisał/a:
Po prostu szkoda mi pieniędzy na coś co z niewiadomych przyczyn nie będzie działało płynnie (Mass Effect), nie będzie chciało sie uruchomić z powodu debilnych zabezpieczeń (Prince of Persia) lub nie będzie stabilne (Painkiller).
~Tego nie moge zrozumiec
Co do tematu dobrze mu proadziliscie. Niech sciagnie demko gry i sprawdzi. A pozniej jak pisze ze ma zamiar kupic oryginala to niech kupi. (jesli w demku nie bedzie problemu z tymi savami)
_________________ Would you kindly?
A man chooses
A slave obeys
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^
Wysłany: 2008-10-06, 19:16
sosna5115 napisał/a:
Łeee nie chce tu nikomu uprzykrzac, ale skoro ty sprawdzasz gre poprzez "pirata" w sensie zabezpieczen, czy stabilnosci gry to ci powiem ze robisz chu**wy blad bo to wlasnie z piratami jest najwiecej zabawy zeby odpalic czy z problemami w dzialaniu. Jesli bys napisal ze sprawdzasz czy gra jest warta zakupienia pod wzgledem fabuly, czy tam grafiki (ktora na dzien dzisiejszy liczy sie bardziej niz porzadny klimat i fabula - niestety) to bym to zrozumial.
Nieprawda. W większości przypadków już po tygodniu można znaleźć w sieci działąjące wersje, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać. Poza tym o takim na przykład Mass Effect sporo się nasłuchałem i muszę Ci powiedzieć, że to czy będzie on płynnie działać to rosyjska ruletka. Poczytaj sobie chociażby komentarze na GOL'u, a zrozumiesz o czym mówię. Mało tego, gra ma także problemy z zagranicznymi patch'ami i mod'ami. No ja przepraszam bardzo ale po takich "rekomendacjach" w życiu bym się nie zdecydował na jego kupno, bez przetestowania pirata.
sosna5115 napisał/a:
Ale to co napisales:
Szynek napisał/a:
Po prostu szkoda mi pieniędzy na coś co z niewiadomych przyczyn nie będzie działało płynnie (Mass Effect), nie będzie chciało sie uruchomić z powodu debilnych zabezpieczeń (Prince of Persia) lub nie będzie stabilne (Painkiller).
~Tego nie moge zrozumiec
Ja z kolei nie mogę zrozumieć, czemu tego nie zrozumiałeś
Wysłany: 2008-10-06, 19:53
Szynek napisał/a:
W większości przypadków już po tygodniu można znaleźć w sieci działąjące wersje, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać.
To ze mozna znalezc i to ze sa to dzialajace wersje to nie watpie. Ale zawsze mozesz trafic na pirata ktorym bedzie wystepowal jakis problem, ktorego z koleji nie bedzie w oryginale. I co odrazu powiesz ze gra jest do dupy bo sa "okreslone bledy" w rozgrywce czy w uruchamianiu bo testowales na piracie? Nigdy nie spotkalem sie zeby ktos mial problem z uruchomieniem oryginalnej wersji gry czy jak to napisales problem z zabezpieczeniami.
Jesli ty sciagasz pirata i na poczatku masz problem z uruchomieniem gry i odrazu mowisz gra jest do dupy bo pirat mi sie nie chce uruchomic, to to jest dziwne heh.
Czy skoleji wyzej wymieniony problem, sciagasz pirata bioshocka i savy ci nie dzialaja. Okazuje sie ze nie ma demka bioshocka i co zrobisz? Z twojego rozumowania wynika ze bys nie kupil oryginala. A z tego co wiem nikt w oryginalnej wersji nie mial takiego problemu z savami
_________________ Would you kindly?
A man chooses
A slave obeys
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^
Wysłany: 2008-10-06, 20:12
sosna5115 napisał/a:
Nigdy nie spotkalem sie zeby ktos mial problem z uruchomieniem oryginalnej wersji gry czy jak to napisales problem z zabezpieczeniami.
A o tym co było z Bioshock'iem już zapomniałeś? Zainstalujesz 5 razy i koniec. No dobra, 2K szybko zrozumiało błąd i teraz można go instalować bez ograniczeń ale właściciele Spore'a mogą już nie mieć tyle szczęścia. Zresztą sam już ze 2 razy walczyłem z SecureRom'em czy czymś takim, bo nie chciał mi przyjąć oryginalnego numeru seryjnego
sosna5115 napisał/a:
Jesli ty sciagasz pirata i na poczatku masz problem z uruchomieniem gry i odrazu mowisz gra jest do dupy bo pirat mi sie nie chce uruchomic, to to jest dziwne heh.
Powtórzę to jeszcze raz: trzeba wiedzieć gdzie szukać.
sosna5115 napisał/a:
Czy skoleji wyzej wymieniony problem, sciagasz pirata bioshocka i savy ci nie dzialaja. Okazuje sie ze nie ma demka bioshocka i co zrobisz?
W takim przypadku szperam w internecie i patrzę, czy ktoś miał podobny problem. Jeśli nie, wgrywam najnowsze driver'y i patch'e oraz "odkurzam" dysk. W najgorszym przypadku ściągam grę i lub crack'a jeszcze raz z innego źródła.
A tak w ogóle to skończmy tą dyskusjębo się offtop robi
Wysłany: 2008-10-06, 20:30
Jeżeli chcecie podyskutować o tym kto ma rację, polecam założyć osobny temat w offtopicu.
station5: W kwestii "pirata", to z reguły osoby które piszą, że korzystają z pirackiej wersji dostają bana, ja potraktuję Cię jednak ulgowo (powiedzmy, że dobrze się tłumaczysz, bo zdaję sobie sprawę z tego jak awaryjny jest BS) i dostaniesz ostrzeżenie o wartości 1 (to nic strasznego), z opcją zdjęcia go, jeżeli nadeślesz mi zdjęcie oryginalnej wersji (jak już ją zakupisz) z karteczką z ręcznym podpisem (twój nick).
Jeśli chodzi o sam problem polecam zainstalować SP3 do windowsa i tak jak pisał wcześniej Szynek sprawdzić demo.
nie ma sprawy, mam nadzieje ,ze nie zawiode sie na Bioshock'u w oryginale, bo jesli tak - zazadam od dystrybutora zwrotu pieniedzy. Mowi sie, ze uzywanie kopii pirackich to oszukiwanie producenta, ale czy w tym przypadku (sadzac po wadze problemow zglaszanych przez innych graczy) producent nie oszukal klienta wypuszczajac na rynek calkowicie nieprzetestowany produkt?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum