Soldi
Wysłany: 2010-05-23, 12:22
wrzod master napisał/a:
soldi ale głupoty piszesz nie słyszałem aby jakaś brutalna gra była zakazana, tylko ocenzurowana, bo np god of war 3 jest brutalny jak nie wiem co ale i tak można kupić w Polsce nic się nie stanie jeśli bioshock będzie brutalniejszy(w fallout 3 mogłeś rozwalić głowę kolesiowi a jakoś nie zakazali w Polsce i zagranicą).
to sobie zobacz w jakich krajach np GTA4 początkowo było zakazane. Cenzura jest w Niemczech, Australia dopiero od jakiegoś czasu cenzuruje gry, bo początkowo były tam zakazane. O Irlandii już nie wspomnę.
1.@Inq
Z Falloutem 3 to po prostu kwestia gustu- grałem we wszystkie i wszystkie mi się tak samo podobały. Gdyby ta gra nie nazywała się Fallout to wszyscy by ją wychwalali- a nowy jest po prostu inny...
2.@J.Galt
+18 dostałoby tak czy siak- PEGI daje 18+ jeśli możemy zabijać nie tylko "tych złych", ale też "tych dobrych", lub "tych neutralnych", a przecież w BS2 jest wybór.
3. Co by zbytniego offtopu nie robić: pewnie, że mogli pozwolić graczowi rozerwać przeciwnika na kawałki, ale mówiąc szczerze mi jakoś bardzo nie przeszkadza że się nie da. Innymi słowy- czy gra nie straciła by klimatu, gdyby wszędzie walały się mózgi, oczy i inne takie?
hmmm odpowiem na twój 3 punkt a odpowiedz jest taka:nie już bez tego bs pokazuje jaki ma brutalny klimat więc trochę podkręcona przemoc niczego by nie zmieniła tylko uatrakcyjniła zabawę.
_________________ Strzeżcie się Leopolda, bo inaczej do was przyjdzie i będzie chciał zgrać na kompie
Ucieszyłbym się gdyby Splicer'zy "niszczyli" się jak Zombie z Left 4 Dead 2, oczywiście bez przesady ale miło by było zobaczyć dziurę w brzuchu czy w głowie. A jeśli chodzi o finisher'y to chciałbym móc miażdżyć głowy ręką od plazmidów, wiecie o co mi chodzi? Na przykład złapać lewą ręką głowę ostatniego Splicer'a i jednocześnie kopiąc go prądem zmiażdżyć mu czaszkę, czy nabić przeciwnika na wiertło, urwać jakąś kończynę itp.
no właśnie po co masakra w brutalnej grze. najlepiej niech zrobią "trójkę" tak aby zamiast zabijać i robić rzeż na ekranie to biegać sobie i zbierać kwiatuszki,położyć się na trawce i patrzeć na chmurki itp. taka gra jest idealna dla soldiego.
_________________ Strzeżcie się Leopolda, bo inaczej do was przyjdzie i będzie chciał zgrać na kompie
Wysłany: 2010-05-30, 11:19
Soldi, przemoc czy krwistość to przecież nieodłączny element klimatu. Nie chodzi o to, żeby epatować nią bez sensu ale Bioshock powinien być jednak nieco bardziej brutalny. Inna sprawa, że moim zdaniem warto by popracować nad wyglądem samej krwi, a nie nad jej ilością, bo na razie wygląda ona jak jakaś dziwna świecąca galareta.
Wysłany: 2010-05-31, 10:34
Szynek, rozumiem, że powinna być troszke brutalniejsza, ale nie można popadać w skrajności. Mogliby dodać jakieś brutalne skrypty, a nie masakrowanie przeciwników. Po co w tej grze latające kończyny i dziury w ciele, jeśli przez to gra będzie wygladać bardziej śmiesznie niż strasznie.
wrzod master, a czy chciałbyś, aby BS3 prezentował taki poziom ??
Wysłany: 2010-05-31, 11:28
Soldi napisał/a:
Szynek, rozumiem, że powinna być troszke brutalniejsza, ale nie można popadać w skrajności. Mogliby dodać jakieś brutalne skrypty, a nie masakrowanie przeciwników. Po co w tej grze latające kończyny i dziury w ciele, jeśli przez to gra będzie wygladać bardziej śmiesznie niż strasznie.
Mnie nie chodzi, żeby obrażenia były przesadzone. Grałem kiedyś w Soldier of Fortune, i tam nawet jak przytrzaśniesz ciało drzwiami, rozpadnie się ono na kilka krwawych części (naprawdę!). Z drugiej strony śmiesznym jest, aby splicer trafiony granatnikiem, czy przebity wiertłem, nadal był w jednym kawałku. Grunt to zachować równowagę ale ja dalej utrzymuję, że Bioshock powinien być mimo wszystko nieco bardziej brutalny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum