BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak delta mógłby efektowniej rozprawiać z przeciwnikami?
Autor Wiadomość
Soldi 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-05-23, 12:22   

wrzod master napisał/a:
soldi ale głupoty piszesz nie słyszałem aby jakaś brutalna gra była zakazana, tylko ocenzurowana, bo np god of war 3 jest brutalny jak nie wiem co ale i tak można kupić w Polsce nic się nie stanie jeśli bioshock będzie brutalniejszy(w fallout 3 mogłeś rozwalić głowę kolesiowi a jakoś nie zakazali w Polsce i zagranicą).

to sobie zobacz w jakich krajach np GTA4 początkowo było zakazane. Cenzura jest w Niemczech, Australia dopiero od jakiegoś czasu cenzuruje gry, bo początkowo były tam zakazane. O Irlandii już nie wspomnę.
Postaw piwo autorowi tego posta

pido 

Wysłany: 2010-05-23, 17:25   

1.@Inq
Z Falloutem 3 to po prostu kwestia gustu- grałem we wszystkie i wszystkie mi się tak samo podobały. Gdyby ta gra nie nazywała się Fallout to wszyscy by ją wychwalali- a nowy jest po prostu inny...

2.@J.Galt
+18 dostałoby tak czy siak- PEGI daje 18+ jeśli możemy zabijać nie tylko "tych złych", ale też "tych dobrych", lub "tych neutralnych", a przecież w BS2 jest wybór.

3. Co by zbytniego offtopu nie robić: pewnie, że mogli pozwolić graczowi rozerwać przeciwnika na kawałki, ale mówiąc szczerze mi jakoś bardzo nie przeszkadza że się nie da. Innymi słowy- czy gra nie straciła by klimatu, gdyby wszędzie walały się mózgi, oczy i inne takie?

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-23, 18:26   

hmmm odpowiem na twój 3 punkt a odpowiedz jest taka:nie już bez tego bs pokazuje jaki ma brutalny klimat więc trochę podkręcona przemoc niczego by nie zmieniła tylko uatrakcyjniła zabawę.

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-27, 11:00   

Już wiem kto byłby zainteresowany, gdyby wznowiono walki gladiatorów -_-

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

domek9354 

Postawił 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-29, 10:10   

Rusell Crowe

DarkMaster 

Piwa: 2/7
Wysłany: 2010-05-29, 13:35   

Ucieszyłbym się gdyby Splicer'zy "niszczyli" się jak Zombie z Left 4 Dead 2, oczywiście bez przesady ale miło by było zobaczyć dziurę w brzuchu czy w głowie. A jeśli chodzi o finisher'y to chciałbym móc miażdżyć głowy ręką od plazmidów, wiecie o co mi chodzi? Na przykład złapać lewą ręką głowę ostatniego Splicer'a i jednocześnie kopiąc go prądem zmiażdżyć mu czaszkę, czy nabić przeciwnika na wiertło, urwać jakąś kończynę itp.

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-29, 13:41   

łooooooo super to byłoby rzeźnickie. ale będzie (chyba)na odwrót.

Soldi 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-05-30, 10:08   

i niby po co to?? widać,że dzieci dorwały się do gier dla dorosłuch...żenada...

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-30, 10:42   

no właśnie po co masakra w brutalnej grze. najlepiej niech zrobią "trójkę" tak aby zamiast zabijać i robić rzeż na ekranie to biegać sobie i zbierać kwiatuszki,położyć się na trawce i patrzeć na chmurki itp. taka gra jest idealna dla soldiego.

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2010-05-30, 11:19   

Soldi, przemoc czy krwistość to przecież nieodłączny element klimatu. Nie chodzi o to, żeby epatować nią bez sensu ale Bioshock powinien być jednak nieco bardziej brutalny. Inna sprawa, że moim zdaniem warto by popracować nad wyglądem samej krwi, a nie nad jej ilością, bo na razie wygląda ona jak jakaś dziwna świecąca galareta.

Feniasty 

Wysłany: 2010-05-30, 19:01   

Może tak wygląda krew splicerów... :mrgreen:

Soldi 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-05-31, 10:34   

Szynek, rozumiem, że powinna być troszke brutalniejsza, ale nie można popadać w skrajności. Mogliby dodać jakieś brutalne skrypty, a nie masakrowanie przeciwników. Po co w tej grze latające kończyny i dziury w ciele, jeśli przez to gra będzie wygladać bardziej śmiesznie niż strasznie.

wrzod master, a czy chciałbyś, aby BS3 prezentował taki poziom ??

4 filmik http://www.smog.pl/wideo/...h_kina_ranking/

bądz tak
http://www.smog.pl/wideo/...kinematografii/

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2010-05-31, 11:28   

Soldi napisał/a:
Szynek, rozumiem, że powinna być troszke brutalniejsza, ale nie można popadać w skrajności. Mogliby dodać jakieś brutalne skrypty, a nie masakrowanie przeciwników. Po co w tej grze latające kończyny i dziury w ciele, jeśli przez to gra będzie wygladać bardziej śmiesznie niż strasznie.

Mnie nie chodzi, żeby obrażenia były przesadzone. Grałem kiedyś w Soldier of Fortune, i tam nawet jak przytrzaśniesz ciało drzwiami, rozpadnie się ono na kilka krwawych części (naprawdę!). Z drugiej strony śmiesznym jest, aby splicer trafiony granatnikiem, czy przebity wiertłem, nadal był w jednym kawałku. Grunt to zachować równowagę ale ja dalej utrzymuję, że Bioshock powinien być mimo wszystko nieco bardziej brutalny.

Feniasty 

Wysłany: 2010-05-31, 18:41   

Podpisuję się pod tym. Może najwyższy czas sporządzić jakąś petycję do twórców Bioshocka. :roll:

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-06-01, 09:38   

Ja wolę, żeby się bardziej skupili na fabule nie na brutalności, bo dwójka pod tym względem nieco się opuściła.

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

Odpowiedz do tematu