BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Inny problem
Autor Wiadomość
Razor509 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-11-12, 23:03   Inny problem

Witam po raz kolejny

Po uporaniu się z patchowaniem i spolszczaniem gry do v 1.1 pojawił się inny problem.
Mianowicie problem dotyczy mojej myszki z którą poprzednio nie miałem problemów w v 1.0. Konkretnie chodzi o to, że podczas przewijania rolką np. przy zmianie broni występują co jakiś czas opóźnienia i powoduje to problemy ze zmianą broni/plazmidu, oczywiście wiem, że mogę korzystać z klawiatury, ale jest to dla mnie o tyle dziwne, że poprzednio nie miałem takiego problemu, a w dodatku przełączając się pomiędzy poszczególnymi broniami/plazmidami za pomocą klawiatury nie ma żadnych opóźnień. Wie ktoś może co jest przyczyną? Aktualizowałem już sterowniki do mojej antycznej myszki, ale zabieg ten nie przyniósł żadnego rezultatu, a jeszczcze na domiar złego zauważyłem widoczny momentami spadek fps'ów w grze, ale żeby nie było spowolnienia myszki mają się nijak do tego. Dotychczas grałem na full detalach w rozdz. 1024x768, jedynie opcję związaną z v-sync'em wyłączałem, bo wizualnie nie było widać różnicy, a wydajnościowo kilka-kilkanaście klatek różnicy.
Na w/w opcjach osiągałem fps'y na poziomie nie mniej niż 35, a teraz chociaż nie sprawdzałem, to jednak widać, że spadają poniżej 30.

Mój konf. sprzętu jest taki:
CPU: Athlon 64 3200+
RAM: 2GB PC3200 w Dualu
GPU: Radeon X1950 Pro 512 mb, 256Bit, GDDR3

PS Przypomnę, że grę zaktualizowałem ze względu na bug z sejfem. Mam nadzieję, że teraz go nie będzie.

Proszę o jakieś rady odnośnie tej myszki.
Z góry dziękuję

Odpowiedz do tematu