Pojęcie "indie gra" jest dość... obszerne moim zdaniem, bo co ono obejmuje? Cóż, z reguły gry niezależne (bo tak się je inaczej nazywa) to mało znane produkcje robione przez małe studia, a nawet pojedyncze osoby. Nie znalazłem takiego tematu na forum, w którym można byłoby polecać sobie niezależne gry (jeśli takowy jest, to przepraszam i proszę o link), dlatego założyłem.
1. The McCarthy Chronicles: Episode 1 - niestety, ale nie znalazłem drugiego epizodu tej świetnej gry. Mamy tutaj do czynienia z grą typu Point and click, w której kierujemy detektywem McCarthy. Gra jest niezwykle klimatyczna (monolog głównej postaci z początku mnie rozwala) i polecam ją wszystkim fanom mrocznych, ponurych produkcji
2. Being Struck By Lightning is Probably the Best Way That You Could Die On Account of All of Its Awesomeness - cóż, na pewno jest to gra o bardzo długim tytule... O co w tym chodzi? Sterujemy ludzikiem tak, aby mógł przejść daną planszę, na końcu której znajduje się chmura miotająca błyskawicami, jednak droga do niej bywa niebezpieczna. Omijanie pułapek jest dość... frustrujące, bowiem często musimy być precyzyjni, jednak w ogóle mi to nie przeszkadza i stwierdzam, że grało się dość przyjemnie.
3. FRACT - abstrakcyjna gra bez żadnej ścieżki dźwiękowej z tego co zauważyłem. Podoba mi się klimat i świat jaki nas otacza - pełno tutaj brył geometrycznych i... zagadek. Polecam ludziom, którzy lubią dziwne produkcje
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2012-01-29, 23:28
Ja u kumpla grałem kiedyś w Limbo. Niesamowity klimat i przyzwoity poziom trudności. Oraz sama grafa. Gorąco polecam.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum