Buhehehehe! Tak wyglądała moja reakcja, gdy przeczytałem w CD-Action info, że GTA IV w końcu będzie na PC i to lepsze niż na konsole. Śmiać mi się chciało, że znowu konsolowcom nosy utarto. Na wielu, wieeeelu forach, czytałem opinie różnych buraków, którzy pisali "Na PC nie będzie", nie dając w zasadzie żadnych argumentów, dlaczego miałoby nie być. Użytkownik z naszego forum, Gangsta, napisał nawet, że komputer nie ma tak wielkiej jak konsola (sic!) mocy obliczeniowej. I co? I rzecz jasna stało się jak zawsze. Czyli GTA IV PC to już fakt i to z poprawioną grafą i kilkoma innymi bajerami. Wiedziałem, że tak będzie.
Hee, a wy co sądzicie?
Wiek: 22 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 89 Piwa: 4/2 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-10, 16:04
Moim zdaniem było więcej niż pewne, że GTA4 wyjdzie na pieca, nawet pomimo różnych wypowiedzi mówiących inaczej. Dziwne by było, gdyby nagle seria która od zawsze była na kompa, już się na nim nie pojawiła.
No wiesz, ja tez byłem przekonany na 100% że będzie. Byli jednak ludzie, którzy nie wierzyli, na przykład, mój kumpel specjalnie xklocka se kupił, żeby pograć tylko w to.
Wiek: 22 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 53 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Siemiatycze
Wysłany: 2008-11-10, 20:43
Początkowe info. o tym, że GTA IV ma się ukazać tylko na konsolę było dla mnie bardzo wielkim zaskoczeniem i nie kryłem złości. Jednak cały czas wierzyłem, że gra ukaże się na PC. Postępowanie producenta było jak najbardziej uzasadnione... na PC piractwo przynosi duże straty z każdego produktu natomiast jeżeli chodzi o konsole to ten proceder jest o wiele mniejszy (szczególnie w przypadku PS3, bo na Xbox360 piractwo jest dosyć spore jak na konsole). Producent dużo kasy zarobił na tym iż wydał gry na konsole bez jednoczesnej edycji PC. Jednak czas pokazał, że nie zapomniano o graczach PC, aby na pewno to skłoniło do wydania gry na PC?? może nie do końca, chęć zarobienia paru dodatkowym milionów $ popchnęła do wydania PC wersji. bo przecież teraz straty z piractwa na PC nie będą już tak dotkliwe. W każdym razie to, że gra ukaże się na PC bardzo mnie cieszy i z wielką chęcią zagram w GTA IV, bo przecież jest to seria obok, której nie można przejść obojętnie.
_________________ I chwała, wieczna chwała, razem dźwigniemy jej brzemię. Wykuta niczym szabla w płomieniach śmierci.
--------------------------------------------------------
Gigabyte GA-MA69G-S3H/DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+/ATI RADEON HD 4850 512/256/ 2x1024MB Geil [dual] 800 Mhz DDR II/
Seagate Baracuda 250GB 7200rpms 16mb cache, SATA II/Logitech Z-5500 5.1 THX/Amacrox Warrior AX450-PNF/Windows 7 Ultimate 64bit
Wiek: 20 Dołączył: 02 Paź 2007 Posty: 43 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: South Park
Wysłany: 2008-11-13, 21:00
Na PC nie opłaca się wydawac gier... Koszty są za duże w stosunku do strat, ale za to oplaca się wydac gre multiplatformowo, wtedy napewno uda się na niej zarobic...
Uh uh panowie...
Po 1. to że GTA IV zostało wydane najpierw na konsolę potwierdza tylko to że rockstar powiedział pecetowcom "wy se możecie poczekać, z GTA III, Vice City i San Andreas oskubaliście nam d**ę więc teraz se popłaczcie w kąciku"
Po 2. grafika w GTA IV PC to tylko większe rozdzielczości i inne duperelki na które nikt nie zwraca uwagi (lecz nie przeczę że grafa będzie lepsza)
Po 3. wolę dostać grę teraz niż za rok
Po 4. chciałbym usłyszeć podobną wypowiedź pecetowca, bo jak widać xbox przekabacił mnie na swoją stronę.
_________________ "Would you kindly, kill!"
Po długiej przerwie wracam... z działającym Bioshockiem i Xboxem
Po 1. to że GTA IV zostało wydane najpierw na konsolę potwierdza tylko to że rockstar powiedział pecetowcom "wy se możecie poczekać, z GTA III, Vice City i San Andreas oskubaliście nam d**ę więc teraz se popłaczcie w kąciku"
Wiesz, z tego co gdzieś czytałem, to Sony (czyli producent PS3) ma pierwszeństwo i zawsze GTA musi być wydane najpierw na konsole. Sprawa druga, że Rockstar pewnie sporo dostał forsy od Microsoftu i Sony, żeby gra najpierw na konsole wyszłą. Wtedy wielu kretynów poszłu kupić konsole specjalnie dla tej gry ( sam mam takiego osobnika na osiedlu). A poza tym tak się składa, że przykład z San Andreas się trochę nie udał, bo właśnie od czasu San Andreas Sony ma pierwszeństwo co do GTA, i wersje PCtowa i XBoxowa wyszły około pół roku po premierze na Playstation 2.
Ofacet napisał/a:
Po 2. grafika w GTA IV PC to tylko większe rozdzielczości i inne duperelki na które nikt nie zwraca uwagi (lecz nie przeczę że grafa będzie lepsza)
A co mięli nowy engine zrobić na pieca?... Poprawione zostaną tekstury przede wszystkim, a to chyba dość ważne...
Ofacet napisał/a:
Po 3. wolę dostać grę teraz niż za rok
Ja akurat to mam gdzieś kiedy gra wyjdzie. Ważne by produkt był dopracowany i spełniał oczekiwania. Na PC gier nie brakuje więc jest w co pograć. Nawet jeśli GTA IV wyszłoby w 2010 roku, czekał bym spokojnie i poszedł sobie w dniu premiery do sklepu, tak jak to zrobię już za około tydzień.
We wszystkim możesz mieć rację, lecz w jednym nie. NIKOMU nie będzie się chciało w 2035 spojrzeć na GTA I, to czy gra jest w 2008 czy 2010 to jest kolosalna różnica mój drogi
_________________ "Would you kindly, kill!"
Po długiej przerwie wracam... z działającym Bioshockiem i Xboxem
Oj no to już dodałem tak sobie. Ale przykład z GTA 1 w 2035 jest troszkę bez sensu. 2010 to tylko dwa lata różnicy, bo gdyby GTA IV miało wyjść w 2011 to już bym się trochę obraził
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum