BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Grand Theft Auto IV PC
Autor Wiadomość
rastaman 

Piwa: 3/2
Wysłany: 2008-12-10, 18:06   

Wizzy, uważam, że 35-40 klatek to już jest bardzo szybko jak na dzisiejsze gry nowej generacji i to jeszcze w tak ogromnej rozdzielczości. Komp ma już w końcu 8 miesięcy. Ale skoro twierdzisz, że moja maszynka jest słaba, no to cóż, Twoje zdanie, każdy ma prawo do swojego zdania, a mnie Twoje zdanie szczególnie nie obchodzi :) A Ty jaki masz procek do 2 x GeForce 260 GTX? w ogóle po co Ci dwie takie karty? Jak na pojedyńczej i tak wszystko poleci w pełnych? Brzmi to trochę nieprawdopodobnie, chociaz może gdybym też miał tyle kasy to może wsadziłbym do kompa takie 2 karty i 1 KW zasilacz :P
A Ty OFacet ironizuj i owszem, ale umiejętnie i wtedy gdy trzeba, a nie głupkowato na poziomie 10-latka :) Nie do końca widzę zrozumiałeś, ale i tak mamy postęp :)

//Może już koniec wycieczek osobistych, proszę :3 - Gam
Postaw piwo autorowi tego posta

Wizzy 

Piwa: 8/4
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-12-10, 21:00   

Core 2 Quad ale ja nie uwazam ze masz slaby PC myslalem poprostu ze jak mowiles ze gra ci chodzi jak ruski czolg to mialem na mysli kosmiczny komp ;p
taki z dwoma 4870x2 ;p

Ofacet 

Wysłany: 2008-12-10, 23:23   

Uważaj bo się obrażę za 10-latka... mam 10 i pół! a tak a propos tematu ^^ to kto przeszedł grę? mam na myśli tryb fabularny, chętnie podzielę się wrażeniami :D

Po długiej przerwie wracam... z działającym Bioshockiem i Xboxem :)

Sasza 

Piwa: 29/15
Wysłany: 2008-12-11, 08:36   

Ja nawet San Andreas nie przeszedłem, więc na razie o GTA 4 nie będe gadał, teraz to czekam na Dead Space aż na gwiazdke dostane.

rastaman 

Wysłany: 2008-12-11, 13:59   

Ja przeszedłem San Andreas, a co do GTA IV to póki co skończyłem Far Cry 2, więc dopiero się wezmę za poważne granie w GTA IV. Sasza, co do Dead Space to nie polecam Ci tej gry. Przeczytałem samo pochlebne opinie i owszem przesz pierwsze pół gry grasz z wypiekami na twarzy i jesteś podniecony jak zwierze w czasie godów. Ale niestety potem gra już zaczynać przynudzać, ostatnio boss to kompletne gówno, a gra ciągle przypomina to samo. No i niestety nie da się ukryć, że jest w ogóle nie straszna. Przeciwnicy to groteskowe kompilacje ludzkich ciał, które bardziej niż straszyć śmieszą. Pare razy na początku są fajne patenty na straszenie, ale gra jest dość długa i bardzo szybko zaczynasz wiedzieć jakie sztuczki mają twórcy by cię przestraszyć i wszystkiego łatwo się domyślić. Fabuła może być, dźwięk super, grafika bardzo dobra. Ale osobiście uważam, że wyszło teraz na świeta wiele lepszych i przyjemniejszych tytułów do przejścia. No chyba ze survival-horroy to Twój ulubiony gatuenk, w takim razie masz tylko Dead Space do wyboru. :)

Beliar 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2008-12-13, 18:13   

Ofacet napisał/a:
nic przecież nie pobije wygodnego uwalenia się na kanapie czy w łóżku przed TV (oczywiście na PC też są pady ale to rzadko spotykany bajerek, ponadto z kablem)

Począwszy od tego, że to nie problem podłączyć PC pod TV, kończąc na tym, że mamy więcej padów, do tego konkretnych, do wyboru, od jakiejkolwiek konsoli ;-)

Sasza 

Piwa: 29/15
Wysłany: 2008-12-13, 21:20   

Zgadzam się z Beliarem, PCtowcy maja tych padów od cholendra znacznie większy wybór niż maja konsolowcy, ja osobiście mam Padzika Sitek P880 czy jakoś tak, nie pamiętam. Porządny sprzęt już mi 7 lat służy i jedynie przyciski pomalowałem na nowo bo już się lakier starł.

rastaman 

Wysłany: 2008-12-13, 21:35   

Elo. Dzisiaj wyszedł patch do GTA IV. Dodaje okolo 5-8 klatek na sekunde, poprawia cienie, i niektore problemy z social clubem. Ogółem uważam że udany. Można go ściągnać przez Live lub po prostu z netu. Póki co i tak większość se nie pogra, bo gra wymaga nadal mimo wszystko rakiety, ale poprawa jest na nowych kompach w płynności wielka. Pozostaje czekać na kolejne łatki, ale jesli masz 2 rdzenie i przynajmniej 8800 GT z 512 mb możesz śmiało siadać do średnich detali, na których gra zresztą wygląda lepiej niż konsolowy pierwowzór.

Co do wątku z padami, to mało, że mamy ogromny wybór, to jeszcze dużo gier obsługuje oryginał z X360-tki. No a do tego Klawiatura + mysz, czyli najlepsze co może być :) A o rozwalaniu się na kanapie to tak jak Beliar napisał. Chcesz to podłącz kompa do TV. A jakby co to bierzesz monitor w jakieś miejsce inne przestawiasz, podłączasz pada i masz jak na konsoli :) Może w RPG czy strategie tak nie pograsz, ale o takicg grach na konsoli i tak można zapomnieć, więc tego nie biorę pod uwagę.

Ofacet 

Wysłany: 2008-12-14, 00:12   

Oks, w każdym razie nie chcę już na ten temat dyskutować, Konsole, stworzone z myślą o graniu, są bardziej dostosowane do gry, owszem, mogę podłączyć PieCa do TV, czy choćby do 1000 calowego monitora, ale z konsolą też to można. Ponadto, o tym że konsole to "rzecz do grania" świadczy ilość wydawanych gier. Otóż PeCetowcy (O Macu nie zapominajmy :D ) są skazani na:
a) Późniejsze premiery (GTA IV, Girsy i zapewne Girsy 2)
b) Brak dużej części gier ( Forza Motorsport, Viva Pinata, Little Big Planet, Resistance, Motorstorm, Ninja Gaiden)
c) Częsta wymiana sprzętu, nie chodzi mi o ceny, ale o sam fakt. (Chociaż nie kłamiąc, czasami ceny sprzętu są wyższe od cen samych konsol :P )

(Oczywiście macie swoje RTS-y ale jeżeli kupujesz konsolę to nie grasz w Strategie... czyż nie? ^^ )

Oczywiście jest to absolutny Offtop, więc napiszę jeszcze coś o GTA.

-Zaje***ta fabuła
-Mnóstwo zadań pobocznych
-Swietnie wykreowane postaci
-Świetna grafika (ale technologiczna ewolucja to, to nie jest)
-Żyjące miasto
-I samo przywiązanie się gracza do postaci. (Niko, Brucie, Roman)

Jednym słowem, gra ponadczasowa, i wymiatająca rynek.

P.S. Dla graczy Xboxowych można dodać że achievmenty, trzymają jeszcze bardzo długo przy tym arcydziele.

rastaman 

Wysłany: 2008-12-14, 01:19   

Na PC też mamy achivmenty w GTA IV :)

Ofacet 

Wysłany: 2008-12-14, 01:54   

Tak? Coś nowego, lecz w każdym razie, mają one zupełnie inną wartośc na Xbox Live niż na PC.

Odpowiedz do tematu