Wysłany: 2008-02-24, 11:46 Gra wywala do windowsa po wczytywaniu
Witam.
Grę mam spatchowaną do 1.1 i spolszczoną. Wszystko jest ok, gra się uruchamia, są filmiki, menu, itd. Jednak gdy włączam nową grę, przez chwilę gra się wczytuje i
za chwilę się wyłącza do Windowsa i wyskakuje mi ten znajomy komunikat o wysłaniu raportu o błędach... blablabla. Mam Windows XP Service Pack 2, Najnowsze sterowniki itd. Config kompa podany w sygnaturze. Brak wirusów i koni. Dodam jeszcze, że gra w identyczny sposób wyłącza się gdy włączam "opcje gry" w menu "opcje". Miał ktoś podobny problem? Jak mogę temu zaradzić? Może to przez to, że mam spolszczenie i patcha zainstalowanego?
Wysłany: 2008-02-24, 14:29 Re: Gra wywala do windowsa po wczytywaniu..
Missile napisał/a:
Grę mam spatchowaną do 1.1 i spolszczoną.
Możesz mieć albo grę spatchowaną do 1.1 po angielsku, albo 1.0 po polsku. Patch nie chce niestety działać z polską wersją i może to być przyczyną tego problemu.
Jeśli odinstalowanie patcha/spolszczenia nic nie da, spróbuj zainstalować najnowszego DirectX-a, sterowniki do karty graficznej (wcześniejsze odinstaluj za pomocą Driver Cleaner) i OpenAL. Wyłącz też firewall-e przed włączeniem gry. Poza ty poczytaj TEN temat.
Ostatnio zmieniony przez Szynek 2008-02-24, 14:46, w całości zmieniany 3 razy
No i załatwione Piwko postawione. Jeszcze tylko jedno pytanie mam: dlaczego w Ogrodach Obfitości nie mogę kupić dodatkowego miejsca na Plazmidy / Toniki? Podobno to w nich je się kupuje, a ja byłem już w pierwszym automacie i nie mogłem kupić dodatkowego miejsca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum