Zainstalowałem sobie wczoraj bioshocka wgrałem patcha do 1.1 gram na 1400X900 widescreen detale na max no i jak się nic nie dziej to mam 60 klatek, ale jak tylko cos sie dzieje to spada od razu do 10-20 klatek. Wyłączałem opcje w menu te co tam są on off i specjalnie dużej różnicy nie było. Mam taki sprzęt Amd Athlon X2 5200 4gb ramu Gf9600GT 512mb 720MHz Dysk sata2 7200 WInxp(tak wiem że widzi 3,2gb ramu). To mam za słaby sprzęt by grać na maxa? trza rozdzielczość zmienić na mniejszą czy generalnie gra powinna chodzić max na takim sprzęcie?
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2009-05-04, 11:48
Moim zdaniem gierka powinna śmigać bez niczego, hmmmmm a jakiego masz SP? Bo jeśli 3 to usuń i wgraj 2.
ps. Czy to pirat?
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2009-05-04, 13:22
No to git że oryginał, a co do SP3 to poszukaj w siecie instalke od 2 i zainnstaluj na 3. Sp3 automatycznie (powinien) się usunąć a ty będziesz miał SP2 i gra nie powinna się przycinać.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Gra nie chodzi płynnie (przycina), mimo, że mój komputer spełnia wymagania sprzętowe. Co robić?
- wyłącz wszelkie zbędne procesy działające w tle, które znacząco obciążają pamięć i/lub procesor
- zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej (STĄD, jeśli posiadasz kartę Nvidii, lub STĄD, jeśli posiadasz kartę ATI/AMD). Zanim jednak to zrobisz, usuń starą wersję za pomocą narzędzia Driver Cleaner
- jeśli masz jakiegoś nieoficjalnego DirectX'a 10 na Windows'ie XP- wywal go
- przeczyśc komputer CCleaner'em i/lub Odkurzaczem
- zainstaluj najnowszego DirectX'a
- upewnij się, że nie masz na dysku żadnych wirusów
- spróbuj zastosować któryś z modów opisanych w TYM artykule
- jeśli masz kartę graficzną ATI/AMD, spróbuj nieoficjalnych sterowników Omega
[ Dodano: 2009-05-04, 16:00 ]
overburn napisał/a:
A takie pytanko na Viscie powinno to działać bez problemów czy też mogą być jakieś takie różne problemy ?
Może i nie będziesz miał tych samych ale z pewnością dojdzie sporo nowych kłopotów
To i ja się dołączę do tego tematu. Gry jeszcze nie kupiłem, ale demo zainstalowałem, żeby się przekonać czy jest warta zakupu. Coś jest nie tak. Po instalacji działa płynnie do momentu zjechania batysferą w dół. Wówczas wejście do każdej nowej lokacji powoduje zabójczy pokaz klatek, nawet Crysis tak nie zwalnia. Widać jak się tekstury wolno nakładają jak w Mass Effect, jak już się nałożą, to gra wraca do normalnego tempa, czyli ok 50fps. Potem przechodzi się dalej, do innej lokacji i znowu ścięcia hardcorowe, teksturki się nakładają...coś z tym ewidentnie jest nie tak. Zwłaszcza, że na Viście x64 instalowałem na tym samym kompie i cały czas było bardzo płynnie i to zarówno w DX9 jak i DX10. Chciałem kupić BioShocka...ale nie będę grał na Viście, którą testowałem przez kilka dni i już wywaliłem z dysku bo mi nie przypasiła...no way.
Specyfikacja mojego sprzętu to:
- Athlon 64 X2 4200+ (2,2GHz podkręcony na 2,4GHz) (próbowałem odkręcić, ale nic to nie dało)
- 2GB RAM
- GeForce 9600GT 512MB DDR3
- Windows XP SP3 ze wszystkimi możliwymi aktualizacjami do dziś wydanymi (od razu mówię, że nie mam zamiaru wgrywać z powrotem SP2. Nie po to kupowałem oryginał, żeby teraz się uwsteczniać Oczywiście wszystkiego poza SP2 z FAQ próbowałem i nic nie poskutkowało.
Minimum Pentium 4 2,5GHz, tak więc chodzi na jednordzeniowych prockach. Aczkolwiek żeby osiągnąć pełną moc potrzebny jest wielordzeniowiec. Unreal Engine 3 jest zoptymalizowany do pracy na wielordzeniowych procesorach.
Assassin's Creed wymaga minimum Pentium D 2,6GHz, lub Athlona X2 3800+.
Co do Bioshocka to odkryłem właśnie poruszając się po anglojęzycznych stronkach sposób na moje przycinanie się. Autorowi postu proponuję też z niego skorzystać z uwagi na taką samą kartę graficzną.
A ten magiczny sposób to: INSTALACJA DRIVERÓW NVIDII W WERSJI 178.24.
U mnie BioShock zaczął zasuwać jak na sterydach gdy je wgrałem. Najwyraźniej nVidia coś skopała robiąc nowe drivery.
Jeeeest! Ale wypas ta gierka omg , zainstalwoalem wlasnie demko, zjechalem ta batysfera cos tam jeszcze tak na szybko porobilem i na full detalach z rozdzialka 1280x1024 nic mi sie nie tnie a moj komp to: AMD Athlon 3200+ (ok 2ghz) gf8600GTS i 1gb ramu . Teraz trzeba ruszyc sie do sklepu po pelna wersje, juz sie doczekac nie moge ^^.
Edit: Dobra, demko przeszedlem cale, nie zauwazylem zadnych problemow z dzwiekiem czy z teksturami, nie bylo zadnych zwolnien, mam nadzieje ze w full wersji tez problemow nie bedzie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum