Soldi
Wysłany: 2010-03-29, 16:01 Gra przestała działać...
Mam taki problem z BS2, że co jakiś czas gra mi się zawiesza i wyskakuje komunikat, że program przestał działać i zostanie zamknięty. Wiecie może, o co chodzi??
Wysłany: 2010-03-29, 21:03
Na losowe crash'e raczej nic nie poradzisz. Przyczyn może być wiele: przegrzewający się sprzęt, nieaktualne sterowniki, brak zainstalowanych odpowiednich bibliotek etc. Sprawdzanie tego wszystkiego zajęłoby Ci więcej czasu, niż przejście gry z crash'ami. Ciesz się, że są co 2h, a nie częściej. Ja w sumie miałem podobną sytuację co Ty, przeszedłem grę w nieco ponad 10h, a po drodze z 6 razy wywaliło mnie do pulpitu.
Witma. mam podobny problem, do niedawna jednak wszystko chodziło cacy. Jak pisałem w innym temacie, multi nie chce mi siewogólewłączyć, a teraz doszedł problem z singlem. Otóż jak włączam grę, po jakimś czasie mam taki komunikat i wywala mnie dowindy. Z tym że nie występuje on po kilku godzinach a po kilku minutach. raz zdążyłem stoczyć walkę, a raz wywaliło mnie w środku, walki, innym razem przeszedłem sie kawałek. Ale nigdy mnie nie wywalało, a teraz nagle zaczęło. nie wiem czy daleko mam do końca gry ale jestem już po
Spoiler:
Uwolnieniu Eleanor
Błągam pomocy!!!!!
_________________ Zabijanie dla pokoju jest jak pieprzenie się dla cnoty.
Stephen King
Soldi
Wysłany: 2010-04-25, 20:51
co do fabuły to jesteś
Spoiler:
już bardzoblisko końca
a jeśli chodzi o problem, to pewnie jest to wina błedu systemowego (jakiejś aktualizacji Windowsa), a przynajmniej tak mi się wydaje
Czułem że to blisko końca, ale- na Boga! Chciałbym ukończyć tę grę, a może nawet przejść ja raz jeszcze!
[ Dodano: 2010-04-26, 18:53 ]
Hej ho ludzie pomocy. Pan z cenegi wysłał mi krótką i treściwą, ale dal mnie- laika, bezsensową wiadomość:
"Proszę przywrócić w systemie domyśnle ustawienie rozmiaru czcionki."
No i począłem szukać w google co ja mam wogóle zrobić. Okazało się ze to grzebanie w rejestrze. Więc o co chodzi? Dobra, znalazłem na stronie Microsoftu artykuł o tym ,ale jedynie do Windowsa 98. pomocy pomocy pomocy.
Stephen King
Soldi
Wysłany: 2010-04-27, 19:35
wyslij mi link do tego poradnika z Win98, to może coś na jego podstawie wykombinuje.
Dzięki za pomoc, ale na to pytanie odpowiedział mi Pan Z Cenegi. Odpowiedź brzmiała:
"Należy kliknąć prawym przyciskiem myszy na pulpicie, wybrać „personalizuj”, następnie w lewym dolnym rogu „Ekran”."
No ok, czyli to było takie proste. Zrobiłem to. Ale dopasowując rozmiar na 100%- miałem 125%, wcale nei rozwiązałem problemu. Niby rozwiazanie podał Pan z Cenegi proste jak drut, tyle, że gra nadal nie działa.
Stephen King
Soldi
Wysłany: 2010-04-27, 22:17
Ja mialem ustawine na 100% od zawsze, więc coś musi być innego nie tak.
Pan z Cenegi napisał, bym sksował zawartość folderu Bioshock 2 znajdującego się w Dokumentach. Czyli muszę pozbyć się sejwów? Kurde, sprawdzę to, skopiuje sejwy, może to zadziała.
[ Dodano: 2010-04-28, 14:47 ]
Tak jak się spodziewałem, to nie przyniosło rozwiązania
Stephen King
Soldi
Wysłany: 2010-04-28, 23:09
oni chyba sami nie wiedza co zrobić, albo ta gra ma od cholery błędów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum