Wysłany: 2011-07-07, 02:37 Gra nie chce wystartować :(
Hej wszyscy, mój pierwszy post i to z problemem
Wiec tak
Kupiłem pudełkową wersje gry. GRa sie wgrała bez problemu, odpalam i nic...dosłownie nic. PRzez chwile wiedze że kursor w windows jest zajety i potem nic ani czarnego ekranu ani żadnego loga gry.
Spotkał sie juz ktoś z podobnym problemem? Gdyby gra chciała chociaz wejsc do menu głównego tutaj nic, kursor przez chwile jest zajety...pyk i nic sie dalej nie dzieje.
Mój sprzęt:
-AMD x4 3ghz
-Radeon HD 6000 na najnowszych sterownikach 11.6
-4 GB ram
-windows 7 64bit
Co juz próbowałem robić:
-przeinstalowalem gre oraz GFWL oraz wgrałem najnowszego patcha
-odpalałem w trybie zgodnosci z win XP, vista, win 2000 etc
-przeinstalowalem Ms NET framework, VC++ run time
-wylączylem wszystkie programy w tle z antywirusem wlącznie
-wgralem ponownie najnowszy dostepny dx czyli v9.29, windows 7 uzywa dx 11 a tego nie da sie pobrac.
Windows mam swiezy wiec ponownie go wgrywal nie bede pozatym kazda gra do tej pory działała normalnie.
Nie mam pojecia co moze byc przyczyną, nie wiem cp dalej.
Miał ktoś podobny problem? Jaka kolwiek pomoc?
Thx
Hejka
Ok jeszcze raz.
Gdy klikam w ikone gry na pulpicie, kursor przez chwile jest zajety(tzn ze przy strzalce jest kółko).
Tak jakby chciał gre odpalić trwa to ze 3 sek i nic normalnie dalej jestem w win 7.
W katalogu z gra w folderze SP znalazlem dwa pliki .exe
Bioshock2.exe
Bioshock2launcher.exe
klikam tez w nie i nic. Gdy klikam w pierwszy pisze ze gre uruchamia sie przez plik Bioshock2launcher.exe gdy klikam w niego to samo co pisalem wczesniej. Probowalem odpalic tez gre jako administrator i tez nic.
Czy to moze byc wina tego ze moj windows jest 64 bitowy?
Hmm ok zobacze ale jak pisałem mam AMD x4 czyli cztero rdzeniowy procek a ten program jest "dual core" czyli dla dwóch rdzeni. Nie mam pojecia w jaki sposob by to mialo pomoc.
Ale sprawdze.
[ Dodano: 2011-07-07, 17:03 ]
Ok wgralem ten program i niestety dalej to samo, gra wogole nie odpala .
CZy ktoś z forumowiczow ma windows 7 64bit? Czy gra dziala na nim normalnie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum