No więc gram na gitarze klasycznej ale nie mam co grać możecie mi polecić jakieś fajny nie zbyt trudne utwory do zagrania?Wystarczą mi same tytuły bo mam dwie bardzo dobre strony do wyszukiwania tabulatur mianowicie
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2009-07-15, 22:01
Spróbuj zagrać "I hate everything" całkiem fajna nuta zespołu Three days grace.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Nie wiem czy znajdziesz tabulatury do tych utworów (do tego 2 na pewno), ale jakbyś miał problemy, to wpisz "Bach midi" w google i później importuj midy do guitar pro.
Ostatnio zmieniony przez Inq 2009-07-16, 13:28, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-07-16, 14:33
Widze że INQ to konkretny gitarzysta, ja mam gitarke ale tylko wisi na ścianie, planuje sprzedać, nie chce ktoś kupić?
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2009-07-16, 18:29
Basowa (chyba) rosyjska, bez jednej struny (taką już dostałem). Nawet nie wiem ile mógłbym za nią dostać?!
My tu rozmawiamy o normalnym graniu chociaż jedną rzecz można robić bez komputera bądź konsoli a właśnie dzięki Inq będę musiał trochę poćwiczyć przynajmniej mam zajęcie na jakiś czas a tak w ogóle temat może służyć do ogólnych rozmów na temat gry na gitarze.
Muzyka klasyczna to świetna rzecz. Słucham gdzieś od pół roku (przy czterach latach grania na gitarze). To naprawdę rozwija jak mało co, a kiedy się się oswoić z haromnią i brzmieniem tej klasyki (na co jednak trochę czasu potrzeba, bo na początku brzmi jak hałas) to słychać, jakie to jest piękne.
Master, staraj się komponować własne rzeczy tak wcześnie, jak tylko będziesz w stanie. To tylko procentuje. A im więcej różnorodnej muzyki będziesz słuchał tym łatwiejsze to będzie i będą ci ciekwsze rzeczy wychodziły.
No dziwną, ale to jest współczesny odpowiednik instrumentu Theorbo będącego połączeniem normalnej lutnii i basu. A, że współczesna gitara to ulepszona i uproszczona wersja lutni, to zrobienie takiej wersji bylo jak najbardziej wykonalne.
Miałem przyjemność słyszeć theorbo na żywo - jak to brzmi? Jak lutnia i gitara basowa po prostu
Pograj sobie też trochę bluesa.
Był sobie raz człowiek bardzo, bardzo smutny.
Miejsca zagrzać nie mógł nigdzie, chodził z kąta w kąt.
Mówią, że zranił go kiedyś świat okrutny.
I nikt nie wie, i nikt nie wie, mała, dokąd zmierza on.
Skleciłem na poczekaniu tekst do bluesa.
Na początek może wystarczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum