To ja już nie mam pojęcia sterowniki raczej mam najnowsze bo mój brat co jakiś czas aktualizuję .A czy zakup lepszego chłodzenia by coś pomógł bo często się przegrzewa jak gram?
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2009-07-02, 18:44
DarkMaster napisał/a:
.A czy zakup lepszego chłodzenia by coś pomógł bo często się przegrzewa jak gram?
No raczej. A jeszcze takie pytanie podkręcałeś karte graificzną albo proca? Jeśli tak to wróc o pierwotnych ustawiń jeśli nie to zmniejsz taktowanie zegarów o jakieś 10% na karcie grafy.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
komputer nie był podkręcany jest nowy i nie ma potrzeby podkręcać go na razie bo wszystkie gry chodzą mi na najwyższych detalach.Aha i jeszcze jedno czy powodem mulenia może być też kijowy monitor bo mam kineskopowego i to w dodatku dość starego.A BioShock zacina się tylko przy większych akcjach tzn.jeśli tylko spokojnie chodzę po Rapture to go nic nie muli ale jak tylko jakiś Genofag zaczyna się trzepać i mnie atakować to go strasznie muli czy jeśli bym wymienił monitor to by pomogło bo mam w domu LCD'eka i tylko się kurzy w moim pokoju przy 6 letnim komputerze.A więc czy wymiana monitora pomoże?
PS:Sorry że tak dużo ale często jak zacznę pisać to nie mogę przestać
Wysłany: 2009-07-05, 15:52
Monitor nie ma raczej nic do rzeczy. Po mojmu to wina syfu na dysku. Jeśli nie chce Ci się bawić w szukanie przyczyny problemu zrób po prostu format i tyle. Prawie zawsze pomaga.
Wysłany: 2009-07-05, 19:41
Ja bym radził zrobić DEFRAGMENTACJE dysku na którym masz BioShocka, to powinno pomóc (podkreślam powinno), no a jak nie to zrób tego formata i już.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2009-07-05, 21:08
DarkMaster napisał/a:
Ale komputer ma dopiero z pół roku niemożliwe żeby był aż tak zaśmiecony.
Cas nie ma nic do rzeczy. Daj mi kompa to mogę Ci go w tydzień tak zmulić, że sie nie będzie do niczego nadawał. O dysk trzeba po prostu dbać, regularnie skanować, defragmentować, odśmiecać etc.
Wysłany: 2009-07-05, 23:26
Szynek napisał/a:
odśmiecać
Polecam odkurzacz, bardzo dobry program który troszeczke przyspiesza kompa.
Wysłany: 2009-07-06, 09:47
Sasza napisał/a:
Polecam odkurzacz, bardzo dobry program który troszeczke przyspiesza kompa.
IMO najlepsze są CCleaner i ATF-Cleaner. A do poszukiwań wirusów to polecam MKSvir'a (skaner online) oraz Spybot'a, poza tym (a w zasadzie przede wszystkim) logi z programów, do których dałem linki kilka postów wyżej.
Ostatnio zmieniony przez Szynek 2009-07-06, 16:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-07-06, 10:28
Szynek napisał/a:
polecam MKSvir'a
A ja odradzam na moim kompie opuścił chyba z 7 wirów które znalazł później Nod 32.
Ale jeśli ci sie poważnie przegrzewa to musisz poprawić chłodzenie najpierw spróbuj odkręcić boczna ściankę komputera będzie trochę chłodniejszy ,i jeszcze ile masz wiatraków?
_________________ Don't be a dolt. Use ELECTRO BOLT!
Wysłany: 2009-07-09, 14:34
BOUNCER napisał/a:
próbuj odkręcić boczna ściankę komputera będzie trochę chłodniejszy
Naprawde troche chłodniejszy ja radze dokupić sobie wentylator i przyczepić do bocznej ściany kompa (jeśli masz otwór na wentylator) albo na tylnej ścianie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum