Wysłany: 2008-02-14, 23:27 Gra kompletnie się nie uruchamia
Witam.
Zaciekawiony tą grą o której tak dużo słyszałem postanowiłem ściągnąć sobie demko. Po zainstalowaniu wszelkich niezbędnych rzeczy klikam na ikonę gry a tu wał, dysk trochę popracuje i koniec. Nic kompletnie się nie pokazuje, żadne okienko, żaden komunikat, po prostu nic. Gra kompletnie nie chce się uruchomić, Szukałem trochę w necie i nic konkretnego nie znalazłem na ten temat tak więc proszę o pomoc.
Specyfikacja mego kompa:
Windows XP Servise Pack 2
Najnowsza wersja DirectX 9.0c
Najnowsze sterowniki NVidia 169.21
Procesor Athlon 64 X2 4200+
Płyta główna Asus M2N
Pamięć RAM 2GB DDR2 Kingston
Karta grafiki Asus GF 8600GT 256MB DDR3
Zainstalowałem także AMD Dual Core Timing Fix oraz Microsoft Visual C++ 2005. nic to kompletnie nie dało. Jestem załamany
Wysłany: 2008-02-15, 09:50
Po włączeniu Bioshocka naciśnij Ctrl+Alt+Del, i zobacz, czy figuruje on w procesach. Jeśli tak, to poczekaj chwilę. Jeżeli po dłuższej chwili nie uruchomi się, powyłączaj wszystkie programy i usługi działające w tle (zwłaszcza firewall-e).
[ Dodano: 2008-02-15, 09:52 ]
Jak to nie pomoże to pozostaje Ci ponowna instalacja lub ponowne ściągniecie dema.
Dziś w akcie desperacji wyciągnąłem z szafy stary twardy dysk i zainstalowałem na nim Windowsa, wszystkie stery i to demko. Byłem niezmiernie zaskoczony faktem że gra się uruchomiła bez jakichkolwiek zgrzytów. Wydaje mi się że muszę mieć coś namieszane w systemie na "normalnym dysku", zakładam że chodzi o coś związane z DirectX. Pewnie jak załatwię pełną wersję czeka mnie formatka dysku.
Wysłany: 2008-02-15, 10:20
Witq napisał/a:
Pewnie jak załatwię pełną wersję czeka mnie formatka dysku.
Być może nie będzie potrzebny. Sugerowałbym raczej poczyścić dysk TYM narzędziem i zapoznać się z TYM tematem, oraz usunięcie poprzednich wersji sterowników TYM programem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum