W związku z niedawną premierą Bioshock'a w edycji PG i jej problemami z patch'ami postanowiłem założyć ten temat, aby szczegółowo objaśnić, co i w jakiej kolejności instalować. Myślę, że przyda się to już teraz, a co dopiero w przyszłości, kiedy Cenega zrobi jeszcze kilka(naście) reedycji gry. Wszelkie uwagi/sugestie mile widziane.
Jeśli chcesz grać w wersji 1.0 EN:
Najprawdopodobniej nie ma takiej możliwości.
Jeśli chcesz grać w wersji 1.0 PL:
Najprawdopodobniej nie ma takiej możliwości.
Jeśli chcesz grać w wersji 1.1 PL:
Zainstaluj TO. Jest to spolszczenie do wersji 1.0, przerobione przez użytkownika Misza140 (działa z wersją 1.1, nie ma błędu z siostrzyczkami).
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2009-05-09, 14:14
Szynek masz u mnie Piweczko za świetną robote.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2009-05-09, 16:01
Hmmm ale chyba błąd znalazłem, jeśli chcemy grać po Polsku w wersje premierową nie trzeba instalować Spolszczenia z płyty sam Patch wystarczy, chodzi mi o wersje 1.1
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2009-05-09, 19:26
Hmmmm najwyraźniej zapomniałem.
U mnie też masz piwo bo tego SZUKAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HAAHAHAHAHA
[ Dodano: 2009-05-10, 17:56 ]
ej mam prwien problem z patch'em 1.0 PL jak go już ściągnołem to występują mi błędy z zmamianą plików, niewiem czy go instalować ... co zrobić?
Wysłany: 2009-06-13, 10:48
Po prostu go otwierasz, to jest instalator sam się zainstaluje w odpowiednie miejsce.
ps. Ściągnąłeś Patcha do wersji Premium?
Po 1 witam wszystkich. Po 2 zarejstrowałem się bo mam problem. Grałem w swojego angielskiego Bioshocka niedługo po jego premierze czyli dośc dawno. Pamiętam, że po instalacji patcha miałem dużo lepszy framerate. Tylko teraz już nie pamiętam który to był ale z mojej sytuacji - gra w wersji premierowej, po engliszu wnioskuję że był to ten cytowany patch:
Szynek napisał/a:
Jeśli chcesz grać w wersji 1.1 PL:
1. Zainstaluj spolszczenie, które znajduje się na dodatkowej płycie (plik "setup.exe").
2. Zainstaluj TEGO patch'a.
Więc chciałem znów pograć ale nie mogę bo po instalacji patcha z strony 2k games gra mi się wiesza po daniu kontynuacji, instalowałem najpierw spolszczenie na wersje 1.0 potem patch eng 1.1, próbowałem też z jakimiś patchami 1.1PL ale to był patch do wersji PG i nawet się nie zainstalował. W związku z tymi problemami mam pytanie - czy ktoś może dać aktualny link do patcha 1.1PL który instaluje się na spolszczoną cenegowskim spolszczeniem angielską wersję 1.0? Chodzi o ten który cytowałem.
edit:
poszukałem trochę bardziej tu na forum i właśnie zrobiłem tego fixa :
Panel Nvidii:
3D settings menu
ustawić dla BIOSHOCK:
"Maximum pre-rendered frames" - Use Global Setting (8)
zmienić jakiej kolwiek liczby która jest w nawiasie (u mnie było 3) na :
"Maximum pre-rendered frames" - 0
Jak na razie framerate praktycznie stałe 60fps.
Wysłany: 2010-01-17, 12:48
phsx napisał/a:
czy ktoś może dać aktualny link do patcha 1.1PL który instaluje się na spolszczoną cenegowskim spolszczeniem angielską wersję 1.0?
Patch ten znajduje się TUTAJ. Musisz się jednak uzbroić w cierpliwość, ponieważ strona działa tylko pod Internet Explorer'em, a serwer kolejkuje użytkowników (kpina...).
Chodzi mi o tego 1.1 PL.
Nie mogę ściągnąć ponieważ otwiera mi się nowe okno bez niczego do ściągnięcia.
O co chodzi?
Wysłany: 2010-01-21, 17:41
Otwierasz ten link co podałem w poście powyżej i cierpliwie czekasz, aż pojawi się okienko z możliwością pobrania. Dzieje się tak, ponieważ dużo użytkowników ściąga pliki, więc musisz poczekać na swoje miejsce w kolejce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum