dzieki za odpowiedz na moje pytanie, niezle rozkminiacie wszystkie zawilosci fabuly, odpale wczorajszy wczesniejszy save jeszcze przed zabiciem rayana i skupie sie bardziej
[ Dodano: 2008-12-03, 23:26 ]
juz wszystko wiem hehe, ale mam pytanie ; jak dostac sie do pokoju Cohena w Olimpie? wchodze do mieszkania a drzwi do jednego z pomieszczen sa zamkniete, nie ma klucza, zadnego kodu, chodzi mi o mieszkanie gdzie stoi pianino, gdzie plona polki z ksiazkami. niby nie jest to zwiazane z fabula ale boje sie ze omine moze jakies nagranie lub cos takiego
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2008-12-04, 22:48
Nie ma tam nagrania jest za to coś równie cennego nie będe zdradzał co, a jesli chcesz się tam dostac to nie możesz zabijać Cohena w Forcie Frolic, bo wtedy nici z otwarcia drzwi. Ale jeśli zostawiłes go przy życiu to zabij genofagi tańczące przy fortepianie wtedy wkurzony Cohen zacznie Cię atakować, jak go już zabijesz drzwi staną otworem no i jeszcze będziesz miał klucz do jego muzy która znajduje się w Forcie Frolic. POWODZENIA.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2008-12-06, 01:57
Cała przyjemność po mojej stronie. Ach pyszne chłodne piwko.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Atlas [Usunięty]
Wysłany: 2009-03-19, 16:45
mam pytanie. przecież adam jest potrzebny do robienia plazmidów i toników, tak?
no to po jaką chol...eee...niewazne więc czemu korzystamy z niego w grze? w ogrodach obfitości stoją już gotowe plazmidy. przecież on miał trafiać do jajogłowców z laboratorium
aby mogli przetwarzać go na plazmidy. Więc czemu się płaci za niego adamem?
i tu chwila konsternacji... to poco tatuśkowie w grze? W mojej wersji siostrzyczki chodzą po rapture i zbierają adam który trafia do naukowców któży przerabiają go na plazmidy które wsadzają do ogrodów obfitości, z tąd my kupujemy je za pieniądze .Czy nie uważacie że twórcy trochę "podkręcili historię" aby gra była fajniejsza?
a w grze tłumaczę to sobie tak-(muszę sie zastanowić) my wydajemy ADAM na plazmidy a naukowcy w zamian za ten adam robią kolejne plazmidy.
aha. na nagraniach z bioshocka są teksty o tym jak to można zarobić na plazmidach i tonikach z ogrodów, tylko że jeżeli zarobiliby (ryan i fontain) ADAM to co by z nim robili hę... plazmidy miały być towarem luksusowym (w praktyce) dla tych ludzi którzy mieli odpowiednio dużo kasy na nie. (to mój najdłuższy pos w ogóle )
Wysłany: 2009-03-19, 20:49
Po pierwsze ADAM nie jest tylko ptrzebny do robienia plazmidów i toników, potrafi ożywiać i regenerować martwą tkanke a także mutować, w Neptun's Bounty (Skarb Neptuna) mozemy znaleźć nagranie w którym (chyba) Bridget Tenenbaumn zauważa jak jednego z marynarzy ugryzł ten MORSKI ŚLIMAK (ten który wytwarza ADAM) i nastepnego dnia odzyskał czycie w rękach (wcześniej miał je sparaliżowane).
Po drugie Tatuśkowie są jak wiadomo ochroną dla siostrzyczek, dlatego że ludzie w przyszłości zaczęsli wariować na tle ADAMA i chcieli go mieć jak najwięcej dlatego też w jakiś sposób trzeba było je chronić.
Po trzecie możesz mieć racje co do tych twórców ale mnie się wydaje jak słusznie zauważyłeś że my płacimy ADAMem za plazmidy i toniki potem naukowcy przerabiają ten ADAM na plazmidy potem my znów kupujemy go za ADAM i tak w koło macieju.
Mam nadzieje że wszystko wytlumaczyłem.
Wysłany: 2010-02-09, 14:08
Właśnie przeczytałem TEN artykuł streszczający fabułę pierwszej części Bioshock'a. Ogólnie świetna robota, pozwala sobie przypomnieć to i owo z ostatniej wizyty w Rapture. Zastanawia mnie tylko jeden fragment akapitu o Arkadii:
Cytat:
podobno Ryan i Langford byli kiedyś razem
To prawda, czy tylko jakaś nadinterpretacja autora artykułu? Grę ukończyłem kilka razy i nie przypominam sobie, aby gdzieś była o tym mowa. Ktoś mnie oświeci?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum