Wiek: 22 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 89 Piwa: 4/2 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-29, 12:18
Za pewien czas prawdopodobnie na stronie będzie artykuł z nagraniami po polsku(sam tekst)
Co do dialogów to tego jest trochę sporo, polecam poszperać w sieci za spolszczeniem do gry. Nie wiem czy spolszczenie zaktualizuje starsze savy, wiec w razie czego czeka Cię ponowne przejście gry.
Gam nie wiem, jak wywnioskowałeś na podstawie informacji o braku większych podobieństw w kodzie genetycznym między mną a moim dalekim kuzynem, że nie da się ustalić, kto jest moim ojcem. Różnica polega na tym, że ojciec przekazuje mi jeden z dwu genów losowo (na każdą cechę), takoż matka i nie ma problemu by stwierdzić, kto jest czyim dzieckiem. Daleki kuzyn ma zaś innych rodziców (ale odkrycie ), w tym jedno z nich nie ma żadnego związku z naszymi dziadkami, co tak komplikuje potencjalną krzyżówkę genetyczną i wynikającą z tego "działanie" genu dominującego i nie-dominującego (nazwa mi umknęła), że człowiek ten ma praktycznie całkowicie inny kod genetyczny. Tak więc kuzyn mógłby podróżować batysferą, gdyby ta reagowała na każde możliwe DNA
BTW Jutro zaczyna się szkoła, toteż nie będę miał możliwości skorzystania z Sieci na okres jej trwania. Wszelkie dyskusje jestem zmuszony zawiesić na czas nieokreślony. Pozdrawiam ciepło i żegnam.
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2008-09-01, 20:18
No my też żegnamy i szkoda Tramwaj bo już zacząłeś sie rozkręcac. A tak przy okazji to ja też będe troche mniej pisał no bo troszke trzeba sie pouczyć. POZDRO.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
To tak:
Witam, bo to mój pierwszy post.
Przed chwilą ukończyłem Bioshocka, który według mnie (nie będę oryginalny) wymiata, ale mam pewne pytania:
-Dlaczego Fontaine i Tannenbaun czy jak się tam nazywał wypuścili nas z Rapture? Czemu nas nie kisili pod wodą? Dla ochrony przed Rayanem?
-Dlaczego od razu po masakrze, nie wykorzystali nas do przejęcia podwodnego"państewka"?
-I jak to jest z tym miastem: czy jest ono tajne i reszta świata o nim nie wie (jeśli tak to jakim cudem?) czy wszyscy o nim wiedzą (jeśli tak to dlaczego "ci nad powierzchnią" się o tym nie skapnęli, musieli mieć jakiś kontakt?).
Z góry dzięki za odpowiedź .
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2008-09-24, 17:56
Solek napisał/a:
-Dlaczego Fontaine i Tannenbaun czy jak się tam nazywał wypuścili nas z Rapture? Czemu nas nie kisili pod wodą? Dla ochrony przed Rayanem?
Gdyby Jack (główny bohater) zostałby w Rapture prawdopodobnie zostałby zabity przez Ryana albo dostałby się poda jego władze (prawdopodobnie)
Solek napisał/a:
I jak to jest z tym miastem: czy jest ono tajne i reszta świata o nim nie wie (jeśli tak to jakim cudem?) czy wszyscy o nim wiedzą (jeśli tak to dlaczego "ci nad powierzchnią" się o tym nie skapnęli, musieli mieć jakiś kontakt?).
Wiedziały o nim tylko najwieksze umysły i ich rodziny, dlatego reszta świata o tym nie wiedziała Ryan już tego dopilnował.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Dzięki. Choć ta teoria z naukowcami mnie nie przekonuje. A genofagi? Zwykli mieszkańcy? Nagrania ludzi, którzy świeżo przyjechali do miasta? Zresztą pamiętaj, że samą budową zajmowali się przecież budowniczy a nie naukowcy. Poza tym, skoro Rapture było tajne to ci zwykli (eufemizm ) miasta jakoś musieli się o tym dowiedzieć. Niektórzy z nich w "poprzednim" życiu byli normalnymi ludźmi a nie jakimiś naukowcami.
Wysłany: 2008-09-24, 20:33
Solek napisał/a:
Dzięki. Choć ta teoria z naukowcami mnie nie przekonuje. A genofagi? Zwykli mieszkańcy? Nagrania ludzi, którzy świeżo przyjechali do miasta? Zresztą pamiętaj, że samą budową zajmowali się przecież budowniczy a nie naukowcy. Poza tym, skoro Rapture było tajne to ci zwykli (eufemizm ) miasta jakoś musieli się o tym dowiedzieć. Niektórzy z nich w "poprzednim" życiu byli normalnymi ludźmi a nie jakimiś naukowcami.
Oczywiście masz rację ale nie wszystko musi być zawsze w 100% logiczne i uzasadnione. To trochę tak, jakby oglądając Star Wars narzekać, że "przecież w próżni nie słychać dźwięku"
Wysłany: 2008-09-24, 21:28
Solek napisał/a:
Zresztą pamiętaj, że samą budową zajmowali się przecież budowniczy a nie naukowcy.
No tak tyle że weźmy np. McDonagha, on tez zajmował się czymś w Rapture i zamieszkał w nim więc budowniczy też (prawdopobnie) zamieszkali w Rapture Kyburz Pablo Navarro Bill McDonagh.
A mi nadal nie pasują wyjaśnienia o upadku rapture... muszę odświeżyć...
Po pierwsze, w pewnym momencie dowiadujemy się że Splicerzy to istoty które >straciły kontrolę nad mutacjami< a więc najbardziej prawdopodobne byłoby, że w momencie braku ADAMA lub EVY nadal chcieli korzystać z "mocy" modyfikacji genetycznych... tyle że robili to poza kontrolą przez co ich genom na stałe się zmodyfikował. Maski karnawałowe... ciekawe, jednak nie rozumiem przesłania twórców. Wracając, splicerzy w końcu nie wytrzymali psychicznie i fizycznie "niekontrolowanych" zmian , przez co ich niknąca świadomość mówiła im tylko jedno - znaleźć ADAMA.
Co do Big Daddy, to już było napisane 100x. Rosie był pierwszy, był to zmodyfikowany tonikami człowiek z "przyrośniętym" skafandrem. Potem był Bouncer, zmodyfikowany genetycznie zabójca. Nosicielami robaczka są dziewczynki, ponieważ ciało dziecka jest bardziej przyjazne dla tego stworzenia i podejrzewam że dziewczynki te także były modyfikowane umysłowo, tak samo jak my z "Byłbyś łaskaw...", tyle że Little Sisters napędzał dodatkowo ADAM. Miasto zaczęło swój powolny rozkład.... coraz więcej ludzi chciało ADAMA, a tego było coraz mniej, ponieważ coraz więcej go chciano (C:\Format). Obywatel po obywatelu, krok po kroku Rapture zmieniało się w ruinę. Aż w końcu ostatecznie upadło, systemy obronne miasta zostały przejęte przez Genofagi, te zaś same były zarazą. Andrew Rayan rzeczywiście NIE mógł zginąć... pytanie tylko - JAKIM CUDEM znalazł by się w komorze witalnej ? > jak my się tam znajdujemy po naszej pozornej śmierci ? Kwestia czemu go zabiliśmy była wyjaśniona... był człowiekiem honoru i zrozumiał że wszystko przegrał, a władza nad ogłupiałą bandą obywateli jest jak władza nad grupką meneli... dodatkowo Fontain także stał się jednym z genofagów ! Jedyne co zachował w przeciwieństwie do reszty pobratymców to umysł, przez co nadal mógł knuć swój plan. Jak zresztą po nim było widać jego władza była pozorna, ponieważ jego ciało było wyniszczane przez plazmidy. Tylko jedno pytanie... czym do jasnej, jest maszyna pod koniec gry ? Do czego była zbudowana ? Jaką rolę pełniła ?
Ta maszyna olbrzymia do której jest przytwierdzony Fountain podczas wyciągania z niego adama, to taki jakby pionowy stół z strzykawkami, i do którego prowadzi pełno rur z jakąś czerwoną substancją.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum