Siergiej Iłanov-oko w oko z monstrum
[z zaskoczeniem w głosie]Cholera to chyba o to chodziło sullivanowi. ten tatusiek jest inny agresywniejsy bardiej zawzienty i brutalny, widziałem jak gościowi który strzelał do niego jednym uderzeniem pieści rozwalił głowę to było coś makabrycznego.
ale teraz muszę go czymś zająć zanim przybędzie moja drużyna,[cisza przerywana szybkim oddychaniem]kamera bezpiecenstwa jak tylko wejdzie w jej zasięg to przylecą boty ochrony i dadzą mu zajęcie, a w ten czas powinni przybyć, no jak go zwabić?.
dobra obok mnie leży pistolet[krzyczy] ej ty bez mózg, tak ty choć no tu[dźwięk wystrzału z pistoletu i wściekłego ryku ]smakowało? to choć za wujkiem siergiejem, wujek da więcej dalej tchórzysz? jeszcze kawałek ołowiany kretynie.
[pikanie kamery i syrena alarmu]i co teraz tatuśku? ha ha [szaleńczy ryk połączony jęczeniem z bólu].
-kapitanie Iłanov
-dobrze że jesteście, załatwmy tego tatuśka raz na zawsze
-jesteśmy gotowi a oto pańska broń sir
-co to jest towazis frost?
-zmodyfikowana strzelba sir, ma zamontowany pneumatyczny przyśpieszacz śrutu co daje mu większą penetracje a sam śrut po trafieniu, paraliżuje obiekt prądem elektrycznym.
-dziękuje za informacje frost, a teraz do ataku uwaga formacja taktyczno-ofensywna
frost bierzesz go z frontu, onsword lewa flanka, bolt prawa, ja i johan tyły ruszajmy.
[ po kilku minutach walki]
-sir szef policji rapture sullivan chce pomówić z panem
-spasiba udam się do niego niezwłocznie ale najpierw wyłączę mój dyktafon, dość mam prowadzenia dziennika jak na dzisiaj.
[ Dodano: 2010-04-24, 19:46 ]
Moja interpunkcja jest ohydna, bezczelna, łamiąca zasady ortografii no ale powoli uczę się na błędach i mam honor do tego się przyznać bez wstydu na twarzy, pod tym względem jestem jak nieoszlifowany diament trzeba go długo szlifować by osiągnął perfekcyjny wygląd.
_________________ Strzeżcie się Leopolda, bo inaczej do was przyjdzie i będzie chciał zgrać na kompie
Mak'en
Wysłany: 2010-04-24, 20:12
Teraz ja mam zastrzeżenie do Twych dzienników. Już nie chodzi o przecinki, ale o to, że za mało dajesz Ruskich zwrotów Przydałoby się w czasie walki Dawaj sabako! Albo coś w tym rodzaju Ehh... Sam chciałem prowadzić dziennik szalonego Ruska, ale cóż ubiegłeś mnie ^^
Mak'en ma rację. Używaj więcej zwrotów rosyjskich, ale nie przesadź Poza tym i interpunkcją jest świetnie.
Anna Vaskowska
Ucieczka
Nieznajomy poprowadził mnie gdzieś do jakiejś, powiedziałabym nory. Były to dwa pokoje. W jednym znajdowały się regały pełne jakiś książek, materac, szafa i biurko, na którym leżały notatki. Obcy zamknął za nami drzwi, a klucz schował do kieszeni. Powiedział mi, żebym czuła się jak w domu, bo będę musiała tu trochę zostać. Sam usiadł za biurkiem i zajął się notatkami. Na pytania w stylu kim jest odpowiadał: "To teraz nieistotne", "Nie interesuj się" i tym podobne. Powinnien choć wyjaśnić mi kilka rzeczy! Przeszłam do drugiego pomieszczenia. Aż zrobiło mi się niedobrze. Oprócz obleśnych plakatów wiszących na ścianach była dziura w podłodze, do której sądząc po zapachu ten osobnik się wypróżniał! Po prawej stronie stało krzesło tuż pod stryczkiem, a głebiej był pusty regał. Nie ma co. Wróciłam do wcześniejszego pomieszczenia. Nieznajomy nadal pochylał się nad papierami. Wzięłam pierwszą lepszą książkę i położyłam się na materacu. Okazało się, że było to dzieło Nietzsche'go. Pięknie! Idealne na sen...
[ Dodano: 24 Kwiecień 2010, 21:55 ] Robert Vaskowsky
W poszukiwaniu cz.1
Teraz liczyła się tylko Anna. Mam głeboko w dupie zamieszki, walki. Może nawet wybuchnąć wojna. Muszę ją odnaleźć. Choćbym miał zginąć. Na szęście znalazłem ślad. Anna upuściła pierścionek w pobliżu naszego mieszkania. Teraz wiem, w którym kierunku trzeba się udać. Mam tylko nadzieję, że zrobiła to celowo, by wskazać mi drogę, a nie... Wolę sobie nie wyobrażać, że ktoś zerwał jej ten pierścień siłą.
_________________ "Father...and I need you to guide me"
MacMillan... tylko nie mów że będą zwroty w stylu : "AJ HEF TU FAJND MAJ HASBEND, bądź AJ HEF TU FAJND MAJ ŁAJF" jak to mawia juz od kilkunastu odcinków pewna para koreańczyków z pewnego serialu.
Proszeee, niee!
Nie bój się nic. To będzie krótsze niż monologi Becketa. Nie zamierzam robić telenoweli ani koreańskiej, ani brazylijskiej, ani jakiej tam kolwiek innej
No masz trochę racji. Ale coś tam wykombinuję. A potem napiszę coś nieco bardziej naukowego. Ale nie lękajcie się! Nie aż tak naukowego jak nagrania Becketa.
Mam nadzieję że się spodoba i interpunkcja nie będzie się tak rzucać w oczy.
Siergiej Iłanov-agresja tatuśków
[zmęczony]Odbyłem już rozmowe z towazis sullivanem,co więcej pogratulował pomysłowości i odwagi, jaką to ja się wykazał nu ale dostałem kolejne zadanie,mam rozwikłac układanke jako to zwie się"agresja tatuśków"gdy nie mamy roboty, to siedzę w swoim biurze i układam kolejne elementy zagadki.
[słychać pukanie do drzwi]
-proszę
dzień dobry kapitanie,przyniosłem panu filiżankę kawy i raport z sekcji tatuśka jak pan prosił.
-spasiba charles, gdyby nie ty, to nie wiem czy byśmy pokonali tego tatuśka.
-to zaszczyt z panem pracować, aha i gratuluje przyznanego orderu odwagi.
-jeszcze raz spasiba miło mi to słyszeć od pana.
-wzajemnie do widzenia.
-doswiadania.
[syk otwierających i zamykających się drzwi]
[chwila ciszy przerywana pociągnięciami kawy z filiżanki]
hmmmmm to był nowy rodzaj tatuśka, tak zwany"rozrabiaka" cóż to nieźle narozrabiał wczoraj a twórcą jest nie jaki Gilbert Alexander naukowiec "Fontaine futuristics".
dobrze panie alexander czas abym złożył panu wizytę w pracy.
[15:46]nie dobrze na peronie wisi informacja że tory do Ff są w konserwacji, i są nie przejezdne została podróż batysferą choć z lekka nie przepadam za nimi ale jak mus to mus.
[16:25]nom to jestem na miejscu,w recepcji poproszę o pana alexandra i sobie z nim pomówię o tym jego tatuśku, ale mogę się spodziewać że nic nie powie albo będzie coś ukrywał i tak dojdę do prawdy nawet jeśli bym musiał użyć siły.
18:12]tego można było się spodziewać,doktorek nie był rozmowny i nabierał wody w usta jak nie chce po dobroci to pod przymusem mu się zechce mówić jutro wpadnę z policją i nakazem,a dzisiaj wrócę do domu i położę się spać jestem zmęczony jak hutnik co chce wyrobić 300%normy.
[koniec nagrania]
[ Dodano: 2010-04-25, 11:38 ]
macmillan inspirowałeś się penumbrą?,Anna jak opisywała pokoje osobnika to przypominają kryjówkę "reda"
stryczek, dziura w podłodze, książki, itp.
_________________ Strzeżcie się Leopolda, bo inaczej do was przyjdzie i będzie chciał zgrać na kompie
[ziewając]I oto wielki dzien,mam szanse rozwikłać tą zagadke wystarczy że udam się do towazis sullivana i poproszę go nakaz pszeszukania fontaine futuristics no to w drogę.
[10:15]
dobra, stoję przed drzwiami do jego biura.
[słychać pukanie po chwili spokojne "proszę"]
-dzien dobry
-dzień dobry, proszę niech pan usiądzie panie iłanov, jaką ma do mnie sprawę?,
-mianowicie,chciałbym dostać od nakaz przeszukania fontaine futuristics, gdyż mam podejzenia że ta firma stoi za takim zachowaniem się tatuśków.
-nie musi mnie pan o to prosić fontaine nie żyje, a firmę przejął pan ryan więc ma pan wolną ręke w tej sprawie,cały budynek jest już przeszukiwany i pan ryan o tym wie i nie ma nic przeciwko.
-spasiba za informacje, wyruszam tam niezwłocznie,do widzenia.
-do widzenia panie iłanov owocnych poszukiwań.
[13:12]W główny holu wszędzie stoją skrzynie z napisem"dowód"pan fontaine musiał mić dobry powód aby umrzeć,ale to trochę mi śmierdzi intrygą bo na peronie widział plakaty z napisem"kim jest atlas",a mogę przysiąc że kiedy fontaine żył o gościu ani widu ani słychu nu nie moja w tym głowa ale mam inne zajęcie teraz,bo teraz muszę iść do recepcji i poprosić o wydanie mi spisu wad wszystkich rodzai tatuśków.
-dzien dobry, mógł by mi pan wydać listę wad wszystkich rodzai tatuśków?.
-proszę pokazać odznakę i identyfikator.
-proszę.
-dobrze, mogę panu wydać dokumenty panie iłanov, pan sullivan już nas o tym poinformował.
-spasiba,zabieram te dokumety do mojego biura w wydziale "neutralizacji tatuśków"do widzienia.
-do widzienia panie iłanov.
[18:34][zmęczonym głosem]Ufffff przejrzałem te papiery i dałem do ewidencji dowodów,wystarczy że dołączę ostatni kawałek układanki i wszystko się wyjaśni a agresywne zachowanie tatusków jest spowodowane plazmidem o nazwie"szał"nie pisało kto go stworzył ale w jednej linijce pada nazwisko Suchong,dobra jutro odwiedzię tego suchonga i po pytam go ten plazmid i tatuśków ale najpierw udam się do domu i na należyty odpoczynek.
[koniec nagrania]
Jonathan LeMaire Richelieu: Uff... Atlantycki Express działa dzięki mnie. Właśnie jadę pociągiem z Fleet Hall do Aquatic Square. Mam dosyć tego wielkiego burdelu. Dlatego siedzę w wagonie, popijając martini z kostkami lodu i cytryną. Dokąd jadę? To proste. Aquatic Square to jedno wielkie bagno. Elita artystów miała własne hotele, SPA właśnie tam. Bez przepustki nie wejdziesz. Specjalne komputery sprawdzały identyfikatory, a więc paparazzi nie mieli do nas wstępu. Pamiętam jak siedziałem z Anną na Placu Neptuna, siedząc na brzegu ogromnej fontanny, trzymając w ręku kubek ciepłej kawy. Pamiętam jak mieszkałem w Pałacu Posejdona, budząc się w przytulnym hotelowym pokoju. Pamiętam jak brałem lecznicze kąpiele w Sanktuarium Salusa. Teraz zostały ruiny, ale już niedługo... Już niedługo zrobię tam porządek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum