Wiek: 23 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-09-06, 22:47 Dobry czy zły?
Ja w Bioshocku jestem ten "dobry", tzn. uzdrawiam Małe Siostrzyczki (Little Sisters) - wybieram opcję "Rescue". W sumie to nie wiem dlaczego może sumienie mi nie pozwala wybrać inaczej
A mnie zastanawia jedno. Czy podczas gry znajdujemy jakiś dokument, lub ktoś nam mówi, że mamy wybór i, że naszym postępowaniem możemy do czegośtam doprowadzić, czy może decyzję, czy zabić dziecko, czy też nie podejmujemy na "czuja"? Pozdrawiam.
Gdy pierwszy raz mamy możliwość dokonania wyboru (stajemy sam na sam z Małą Siostrzyczką), zostajemy poinformowani o plusach oraz minusach danego postępowania. /// PiotrW
Sądziłem że będę mordował i miażdzył (pfff..sadysta ze mnie ^_^) siostrzyczki. Doszło co do czego...ekhm...i nawróciłem się. Jak na razie każdą wyzwoliłem ;] Coś w rodzaju sumienia się odezwało. Niby gra a jednak.
_________________ And you will know my name is the Lord, when I lay my revenge upon you (Ezechiel 25:17)
Ja wybieram Rescue. Powody:
1. Więcej Adamu (bo dostajesz jeszcze misie z 200 Adamu)
2. Nie chce mi sie patrzyć na klawiature i szukać "H" (Harvest), a już sie przyzwyczaiłem do guzika "L" (Rescue).
3. Za pierwszym razem nie zrozumiałem co ta baba (choinka) gada i myślałem, że jak dam Harvest to dostane więcej ADAMu i coś tam baba mi da, ale i tak wybrałem Rescue.
4. Fajniejsze zakończenie gry.
5. Harvest jest nienormalne, bo jak testowałem i wcisnełem "H" to ta dziewczynka się w szczura zamieniła i dostałem tylko 120 czy tam 160 Adamu.
6. Misie są bardzo blisko Gatherer's Garder, więc mogę odrazu zrobić sobie zakupy
7. Jak daje Rescue to dziewczynki pomagają mi w rozwaleniu Fontaine'a.
Ja wybieram Rescue. Powody:
1. Więcej Adamu (bo dostajesz jeszcze misie z 200 Adamu)
2. Nie chce mi sie patrzyć na klawiature i szukać "H" (Harvest), a już sie przyzwyczaiłem do guzika "L" (Rescue).
3. Za pierwszym razem nie zrozumiałem co ta baba (choinka) gada i myślałem, że jak dam Harvest to dostane więcej ADAMu i coś tam baba mi da, ale i tak wybrałem Rescue.
4. Fajniejsze zakończenie gry.
5. Harvest jest nienormalne, bo jak testowałem i wcisnełem "H" to ta dziewczynka się w szczura zamieniła i dostałem tylko 120 czy tam 160 Adamu.
6. Misie są bardzo blisko Gatherer's Garder, więc mogę odrazu zrobić sobie zakupy
7. Jak daje Rescue to dziewczynki pomagają mi w rozwaleniu Fontaine'a.
Tak czy inaczej będą Ci pomagały, nie masz na to wpływu.
Jedna z tych małolat musi dać Ci strzykawkę
Dziewczynka nie zamienia się w szczura czy tam innego z rzędu rodentia... tylko obierasz ją z mięska, a to co przypomina szczura, to najprawdopodobniej jest proteza przełykowa ... przynajmniej ja to tak odebrałem, choć tak na prawdę cholera wie o co chodzi autorom tej gry.....
Architektura świata gry jest piękna, to fakt, muzyka ale całe założenie, napie... co się rusza zupełnie tam nie pasuje....
Pomysł z tymi siostrzyczkami wydaje się nachalnie sztuczny.
Mam wrażenie ze chodziło tylko i wyłącznie o to, ażeby wybić się w masie tej gierowej tandety.... bo jak wiecie, w Japonii są gry na komórkę w których można onanizować takie siostrzyczki.
Nie zrozumcie mnie źle, nie jestem przeciw, tylko nie widzę logicznych podstaw dla wpieprzenia tych postaci do gry.
No chyba ze autorzy chcieli właśnie na famie pseudoskandalu zarobić kasę.... wątpię, czy to im się udało. Nikt już o tej grze nie pamięta.
Ha, świadczy o tym to forum, z jednym postem na miesiąc.
Ot kolejna efemeryda, a gry to tez sztuka.
Nawet nie chce pisać co zrobili z Falloutem, to będzie dopiero wielkie gówno!!!
O ile zakumałem to nie proteza, tylko umieszczony w organizmie dziewczynki pasożyt wytwarzający ADAM. Na taśmach są wzmianki na ten temat - chodziło o kontrolowane pozyskiwanie substancji, więc zlekceważyli względy moralne i zaczęli implantować te pasożyty dzieciom. Jak wybierasz Harvest, usuwasz dziewczynkę, jak Rescue, usuwasz pasożyta.
[ Dodano: 2007-10-11, 16:50 ]
O ile pamiętam, to w jakiejś zapowiedzi czytałem, że pobieranie ADAM-u z dziewczynek będzie dość traumatyczne - miały płakać itp., żeby gracz miał rozterki - ale dopiero g... trafiłoby w wentylator, gdyby harvestowanie było pokazane z jakimiś krwawymi detalami.
Jestem przed wejściem do drzwi z napisem- foitaine - czy jakoś tak. I nie znam kodu dostępu. Szukałem wszędzie i nic. Byłem w bibliotece na wyższym piętrze - tam też nie było. (tylko jakiś napis:WHORE-pl znaczy dziwka).Powiedzcie gdzie jest napisany kod.PROOOOOSZĘ
[ Dodano: 2007-11-06, 15:20 ]
Co wy wogule mówicie ? Ja dokładnie sprawdziłem
Wyzwalanie- 80 adam
Zabieranie- 160 adam
Dwa razy bardziej się opłaca zabierac . No ,ale jak kto woli.
Bo L.Sister i tak ci bendoł pomagac bez względu ,że jesteś dobry czy nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum