BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dead Space Zone
Autor Wiadomość
madara 

Wysłany: 2010-09-23, 08:04   Dead Space Zone

Witam! Jakieś trzy miesiące temu zdecydowałem się na stworzenie pierwszej strony internetowej, którą następnie umieściłem w internecie. Padło na serwis poświęcony tematyce Dead Space. Przez te trzy miesiące wydaje mi się, że stronka się rozrosła. Mamy wiele artykułów na temat wszystkich części Dead Space, a Dead Space 2 już jest w drodze, więc mam nadzieję, że zainteresujemy jeszcze większą ilość fanów. Miłobymi było, gdyby ktoś powiedział mi co o niej sądzi. Ostatnio dodałem na stronce parę bajerów, które mają ułatwić korzystanie z niej.

PS Aktualnie prowadzimy nabór do ekipy, więc pisać. (gg 9730448)

A i do moda/admina do PiotraW już pisałem i się zgodzil.

A jeszcze zapomniałem o linku: www.deadspace-zone.pl
Postaw piwo autorowi tego posta

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-09-23, 09:43   

Spoko.

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2010-09-23, 12:09   

Bardzo dobra strona. Wygląd ogólnie mi się podoba, artykuły tylko pobieżnie przejrzałem ale już sama ich ilość jest imponująca. Forum sensownie rozplanowane (choć widać, na czym się wzorowałeś ;) ) i najwyraźniej starasz się utrzymywać na nim porządek.

Wady? Kilka się znajdzie ale są to raczej moje subiektywne uwagi, nie musisz ich brać zbyt poważnie ;) Po pierwsze, bardzo dziwi mnie brak download'u (nie ma żadnych plików związanych z DS?). Po drugie przycisk "Forum" w górnym menu powinien być pogrubiony, tak jak jest to zrobione w nawigacji po prawej. Poza tym nie bardzo podoba mi się organizacja news'ów w środkowej części strony, to znaczy migające wiadomości na górze powtarzają się z tymi umieszczonymi w liście poniżej, a chyba nie tak powinno to działać. Osobiście w ogóle bym to większe okno wywalił, bo nie lubię takich ruchomych bajerów ale to już moja BARDZO subiektywna opinia. Co do prawej strony, panel logowanie wrzuciłbym pod pole nawigacji. "Losowa fotografia"- jak dla mnie do likwidacji ale już rączka poniżej bardzo mi się podoba :) Do forum mam tylko 2 zastrzeżenia: brak ikony oraz brak przycisku przejścia na stronę główną.

Jeśli zależy Ci na bardziej fachowych opiniach, sugeruję umieścić swoją stronę na przykład TUTAJ.

madara 

Wysłany: 2010-09-23, 20:05   

Siemka! Dzięki za miłe słowa. Muszę przyznać, że Bioshock city zainspirował mnie do stworzenia strony o Dead Space. Po prostu chciałem coś zrobić i akurat wszedłem na Bioshock City w wpisując tę frazę w google. Padło na Dead Space. Już teraz mogę powiedzieć, że się udało i mieliśmy szczęście. Nikt nie spodziewał się, że świat Dead Space rozrośnie się tak bardzo. Pozostaje nam czekać na premierę DS2 i może kiedyś DS3.

Odnośnie wad Szynka to dzięki. Poprawiłem ten link w headerze (dodając przy okazji w tej sekcji wyświetlanie HTML). Szczerze? To naprawdę nie ma co dać do downloadu. Póki co do DS nie wyszły żadne patche, chyba że po premierze DS 2 związane z multi i poprawkami do gry. A tak to nie wiadomo co można tam umieścić. Link już podmieniłem. Kolejność paneli już podmieniłem.

PS O którą ikonę chodzi?

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2010-09-24, 08:52   

madara napisał/a:
PS O którą ikonę chodzi?

Chodzi mi o . Nie ma jej na forum, a znajduje się w kodzie strony głównej:
Kod:
<link rel='shortcut icon' href='images/favicon.jpg' type='image/x-icon' />

Swoją drogą, to mógłbyś ją zrobić jako *.PNG, byłaby wtedy przezroczysta. No ale to już tylko kosmetyka.

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2010-09-24, 15:39   

Tak teraz zauważyłem, że logowanie na stronie głównej coś nie działa :/

madara 

Wysłany: 2010-09-24, 16:14   

Na stronie głównej strony czy forum ?

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2010-09-24, 16:33   

madara napisał/a: