BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Szynek
2009-10-08, 20:17
Cytaty, sentencje etc.
Autor Wiadomość
Poloi 

Wysłany: 2008-12-16, 22:25   Cytaty, sentencje etc.

Jw. Jakieś ciekawe myśli, sentencje, cytaty, Bóg wie co jeszcze... moje:

"Gdy umrę połóżcie mnie na brzuchu żeby cały świat mógł mnie pocałować W DUPĘ!" gdzieś przeczytałem (na hełmie jakiegoś "GI" albo Marine z Iraku)
"Wolność to prawo do robienia wszystkiego co nie szkodzi innym." Marks... (aż boli jak to "komuniści 1917" spier***)
"Należenie do mniejszości, nawet jednoosobowej, nie czyni nikogo szaleńcem. Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. Normalność nie jest kwestią statystyki." George Orwell
"PACYFISTA ? Ci, którzy "wyrzekają" się przemocy, mogą to czynić tylko dlatego, ze inni dopuszczają się przemocy w ich imieniu." George Orwell
"Brany na poważnie nie ma nic wspólnego z fair play. Jest nierozerwalnie związany z nienawiścią, zazdrością, chełpliwością, z pogardą dla wszelkich zasad i sadystyczną przyjemnością z oglądania przemocy: innymi słowy sport równa się wojna minus strzelanie" George Orwell
"Najpierw cię ignorują. Później się z ciebie śmieją.
Potem cię zwalczają. Później wygrywasz" Mahatma Gandhi
"Im dłużej człowiek walczy tym coraz bardziej zapomina dlaczego walczy, aż ostatecznie popada w szaleństwo. Wtedy czlowiek staje się ofiarą samego siebie..." Nie wiem właściwie skąd/czyj (bądz czy wogóle) cytat.
Paragraf dwudziesty drugi:
"Człowiek, który chce się zwolnić z działań bojowych, nie jest prawdziwym wariatem." (z książki Paragraf 22 Josepha Hellera)
"Wolność jest to prawo czynienia wszystkiego, co nie szkodzi innym." Karol Marks
"Wariat? Człowiek cierpiący na dużą niezależność intelektualną." Ambrose Bierce
"Wolność bez socjalizmu to brutalność, ale socjalizm bez wolności to zbrodnia." Michaił Bakunin
"Radość niszczenia jest równocześnie radością tworzenia." Michaił Bakunin
"Każda planeta nosić będzie piętno korporacji, która pierwsza ją zgwałciła." Fight Club
"Mówię: Nigdy nie czuj się skończony. Mówię: Przestań być doskonały. Mówię: Ewoluujmy." Fight Club
"Rzeczy, które posiadasz w końcu zaczynają posiadać ciebie." Fight Club
"Przejdę, przejdę, myślał Red. Nie pierwszy raz, przecież przez całe życie właśnie tak, po szyję w gównie, a nad głową pioruny, zawsze tak było..." Red Shoehart, Piknik Na Skraju Drogi. Braci Strugackich
"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!" Red Shoehart, Piknik Na Skraju Drogi. Braci Strugackich
"Kot jest najlepszym anarchistą." Ernest Hemingway
"Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać." Ernest Hemingway
"Ze wszystkich zwierząt jeden człowiek umie się śmiać, choć on właśnie ma najmniej powodów." Ernest Hemingway
"I niech rzucają w nas pestkami. Nie przejmuj się ja i tak, w plecaku granat mam."Koniec Świata-Granat w Plecaku
"gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin
pobłogosławić twój karabin,
bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba,
że za ojczyznę - bić się trzeba;" Julian Tuwim-Do Prostego Człowieka
"Podziękujmy Bogu. O, Panie! Ach, jesteś taki wielki, taki absolutnie ogromny. O kurczę, naprawdę jesteśmy pod wrażeniem, tu, na dole. Wybacz nam, o Panie, te nasze okropne pochlebstwa i wazeliniarstwo pierwszej klasy, ale jesteś taki silny i taki, no, super." Sens Życia według Monty Pythona... cała prawda o kościele jako instytucji.
"Lepiej niż w domu. W domu aresztują cię za zabójstwo, tutaj dają ci karabin i pokazują, jak go używać. Zabiłem piętnastu tych łotrów. W domu by mnie powiesili, a tu dadzą mi, kurwa, medal!" Sens Życia według Monty Pythona
"Z lufą pistoletu w ustach wymawiasz tylko samogłoski." Narrator Fight Club
"Twój przełyk przyjmie pół litra krwi zanim zbierze ci się na wymioty." Narrator Fight Club
"Bóg stworzył człowieka... Człowiek zniszczył Boga i stworzył własnego."

sorry że niektóre się powtarzają ale kopiowałem z innego MOJEGO posta z innego forum =/
ode mnie narazie.. .tyle ;)

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2010-05-26, 21:49   

- Jeśli myślisz, że gorzej być nie może, zacznij walić deską po nodze. Zobaczysz jaką poczujesz ulgę, gdy przestaniesz. - myśl miesiąca w którymś CDA

- Ten kto biernie akceptuje zło, jest za nie tak samo odpowiedzialny jak ten, co je popełnia.

- Ten kraj kocha wierzyć w bzdury. Wszystko się zawali, a zostaną tylko dwie siły niezniszczalne- my i telewizja. No, może w odwrotnej kolejności. - z filmu "Show"

- Nie można powiedzieć, że ludzkość się nie rozwija. Przecież na każdej kolejnej wojnie doskonalimy metody zabijania.

- Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o Twoich planach na przyszłość.

- To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

- Lepiej milczeć i wyglądać jak idiota niż odezwać się, i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Znałem więcej ciekawych sentencji, jako sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę.
Ostatnio zmieniony przez Szynek 2010-05-27, 09:09, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Mak'en 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-05-26, 22:03   

Śmierć jednego człowieka to tragedia, śmierć milionów to tylko czysta statystyka.

Jeśli chcecie poznać ludzi wokół siebie, dowiedzcie się, co czytają.

Nie wierzcie ludziom, którzy nie piją! Abstynenci nie piją, bo się boją, że po pijaku powiedzą o sobie coś, czego inni mają nie wiedzieć.

Nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy.

Trzeba dużo odwagi, żeby być tchórzem w Armii Czerwonej.

Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.

Ludzi należy albo zjednywać sobie pieszczotą, albo niszczyć, bo za drobne krzywdy będą się mścili, a doznawszy wielkich nie będą już w stanie.

Najczęstszy ludzki błąd – nie przewidzieć burzy w piękny czas.

A czym są w ogóle klasy? Tym, co pozwala jednej części społeczeństwa przywłaszczać sobie cudzą pracę.

Kapitaliści sprzedadzą nam sznurek, na którym ich powiesimy.

A to ode mnie :)

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-26, 23:09   

"Ludzi należy albo zjednywać sobie pieszczotą, albo niszczyć, bo za drobne krzywdy będą się mścili, a doznawszy wielkich nie będą już w stanie." - to jest z Księcia Makiaweliego? (sorry, nie wiem jak dokładnie pisze się to nazwisko).

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2010-05-27, 09:04   

- Jeśli myślisz, że jesteś w dołku, postaw się na moim miejscu. - napis na jakimś nagrobku

- And I find it kind of funny, I find it kind of sad / The dreams in which I'm dying are the best I've ever had. - fragment piosenki "Mad World"

Cytat:
Śmierć jednego człowieka to tragedia, śmierć milionów to tylko czysta statystyka.

O właśnie, to miałem dać ;)

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-27, 16:05   

"myślę więc jestem"-Kartezjusz

"war...war never changes"cytat z intra serii fallout

Mak'en 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-05-30, 15:54   

Inq, cytat jest z Nicolla Machiawelliego.

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-06-01, 14:51   

No czyli dobrze myślałem :D

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

Odpowiedz do tematu