BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co Was najbardziej... wkurza
Autor Wiadomość
PMG 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2011-07-14, 19:12   Co Was najbardziej... wkurza

Zaczerpnięty z innego forum wątek, luźna dyskusja na temat tego co nas najbardziej w życiu denerwuje ;-) .

Mnie najbardziej denerwują:

- "Studenci" lezący środkiem ulicy. Mówię tu o normalnych drogach z chodnikami. Niektórzy nie potrafią iść chodnikiem, tylko muszą w min. pięcioosobowych rządkach zająć pół ulicy i nie można przejechać samochodem bez trąbienia.
- Reklamy. Wkurzają chyba każdego, ale niektóre, jak np. reklamy Tesco potrafią być fajne.
- Muchy. Nie dość, że łażą po człowieku i łaskoczą, to jeszcze muszą się pchać do kubków i butelek. Wystarczyło, że zostawiłem na chwilkę szklankę mleka, a już utopiło się tam jakieś muszysko...
- Pijacy. Nierzadko spotykam na ławkach (i pod ławkami) ludzi leżących z flaszką w ręce, nie pamiętających dnia wczorajszego. Nie wiadomo, co może takiemu przyjść do głowy. Czasem korci mnie, żeby zadzwonić na policję...
- Chuligani i "luzaki". Denerwuje mnie widok, jak naćpane dresy rozrzucają flaszki po piwie pod drzewami i niszczą cudze mienie. Niedaleko domu mam bardzo stary plac zabaw, który mój tata zbudował dawno temu. Kiedy tata jeszcze żył, ten plac "istniał", a teraz przychodzą sobie tam różne ziomy i muszą tu urwać jakąś gałązkę, tam złamać jakąś deskę... Czasem mam ochotę takim wpie****ć (przepraszam), ale po prostu brak mi odwagi i nerwów.
- Idioci drogowi. Pchają się między samochody, szukają tylko okazji do wyprzedzania, na dodatek jadą jak takie Kamikaze, kolebią się z jednej strony ulicy na drugą, aby zaszpanować swoimi "furami". Policji takim życzyć.

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2011-07-15, 14:39   

- fani trawników- wychodzi taki o 6-7 rano, i kosi przez 2 godziny, skutecznie uniemożliwiając dalszy sen
- kościół- nic nie mam do ludzi wierzących ale może mi ktoś wytłumaczyć sens otoczenia owego budynku głośnikami o pełnej mocy? To jakaś nowa metoda "nawracania", że siedząc u siebie w pokoju jestem w stanie usłyszeć każde słowo kazania?
- komunikacja miejska miasta Wrocław- Odkąd pamiętam, co 2-3 lata na jednej z głównych tras dojazdu tramwaju do centrum wymieniane są tory, co ciekawe najczęściej na 2 tych samych odcinkach. Co gorsza prace w większości przypadków ruszają we wrześniu albo w październiku, kiedy jak wiadomo ruch jest największy.
- dziury na drogach i metody ich "łatania"- na mojej pięknej wsi droga główna (asfalt) jest dziurawa jak sito. Co jakiś czas przyjeżdża ekipa, która ma je załatać. Technika owych specjalistów jest następująca: najpierw przejechać przez całą miejscowość "obcinając" nieregularne dziury do prostokątów, a potem... odjechać sobie i ewentualnie wrócić po tygodniu kiedy albo dziury znów się "wyrobią" albo zamienią się w zbiornik z deszczówką. Potem oczywiście pozostaje tylko w 3-4 bardziej niebezpiecznych miejscach postawić barierki i problem "rozwiązany". Argh...

PMG napisał/a:
- Chuligani i "luzaki". Denerwuje mnie widok, jak naćpane dresy rozrzucają flaszki po piwie pod drzewami i niszczą cudze mienie. Niedaleko domu mam bardzo stary plac zabaw, który mój tata zbudował dawno temu. Kiedy tata jeszcze żył, ten plac "istniał", a teraz przychodzą sobie tam różne ziomy i muszą tu urwać jakąś gałązkę, tam złamać jakąś deskę... Czasem mam ochotę takim wpie****ć (przepraszam), ale po prostu brak mi odwagi i nerwów.

Oj tak... Moja aktualnie najbardziej znienawidzona grupa to "luzaki", najczęściej <16 lat z komórkami, puszczająca w autobusie/tramwaju "muzykę" na pełnej głośności. Pół biedy, kiedy ktoś taki odpala jeden kawałek kilku osobom, gorzej kiedy pojedynczy osobnik siedzi z telefonem na kolanie tępo kiwając głową w rytm jakiegoś techno. Ciekawe, na HTC HD2 to Go stać, ale na słuchawki za kilkanaście złotych już nie starczyło...

Phazey 

Wysłany: 2011-08-07, 18:39   

Szynek napisał/a:
Ciekawe, na HTC HD2 to Go stać, ale na słuchawki za kilkanaście złotych już nie starczyło...

Bo wszyscy muszą słyszeć, czego taki palant słucha.

Odpowiedz do tematu