Wysłany: 2007-09-08, 01:24 Co w sytuacji gdy zabiłem jedną z siostrzyczek?
a więc chciałem być tym dobrym i ratować dziewuszki ale z ciekawości jedną zabiłem i zapomniałem wczytać grę i klapa czy teraz na koniec gry będę tym złym czy dobrym ?????
hmmm.... jeśli ci chodzi o zabicie jednej dziewczynki to ci powiem pare słów. Sprawa jest prosta - jesli zabrałeś ADAM z więcej niż jednej siostrzyczki, o dobrym zakończeniu możesz zapomnieć. Innymi słowy, uratować musisz wszystkie odprócz jednej.
_________________ Zabij Strzyge wejź kase i spieprzaj gdzie pieprz rośnie xD
Dajcie spokój, wyobrażacie sobie krew i flaki bluzgające przy harvestowaniu?
A co do wylewnej wdzięczności - to mi zajeżdża pedofilią
Fakt, mogli zrobić te dziewczynki starsze.
Wysłany: 2007-10-30, 10:32 ej a opłaca sie zabijac lite sister?
SubKavon napisał/a:
Dajcie spokój, wyobrażacie sobie krew i flaki bluzgające przy harvestowaniu?
A co do wylewnej wdzięczności - to mi zajeżdża pedofilią
Fakt, mogli zrobić te dziewczynki starsze.
Gdyby dziewuszki były starsze nie byłoby dramaturgii. A tak wybór jest rzeczywiście utrudniony. Mamy tłumaczone, że to nie są dzieci, ale jednak to co robimy wydaje się baaaardzo złe. Szkoda, że w ostatecznym rozrachunku nawet nie cierpimy po tym jak je ratujemy - w sumie nagrody od Tanenbaum w pełnie rekompensują lekkie straty w ADAMie. Niestety autorzy nie poszli dalej z pomysłem moralnej dwuznaczności. Niby mamy wybór, ale tak naprawdę jest on bardzo "czarno-biały" i jasno jest pokazane, że jeżeli je zjemy to będziemy źli, a jak nie to dobrzy... Fajny pomysł został uproszczony i "skomercjalizowany" . A co do naczelnego pytania wątku - tak, z tego co wiem, jedną dziewczynkę można zabić i nie wpłynie to na zakończenie.
Sasza [Usunięty]
Wysłany: 2007-11-19, 10:10
Dla mnie to bez znaczenia (przynajmniej w grze) czy dziewczynka jest młoda czy stara w końcu ADAM jest najważniejszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum