Wysłany: 2009-01-27, 09:03
DamikoV napisał/a:
nienawidzę gadaniny o tym że piractwo jest nielegalne. Nie każdy może sobie pozwolić na grę na którą czeka kilkanaście miesięcy a moze i nawet lat. Nie ma sensu wydawać pieniędzy na to samo co jest za darmo w internecie... dzięki Bogu P2M stało się już w pełni legalne wiec jeszcze tylko trzeba czekać na P2P
Piractwo nie jest legalne i nigdy nie będzie. Sam święty nie jestem ale jeśli uważasz, że to co robiisz jest w porządku, a jedynym Twoim argumentem jest brak pieniędzy, to jest to po prostu śmieszne. Jak Cię na coś nie stać, to tego nie kupujesz lub starasz się na to zdobyć środki, a nie kradniesz.
- crack: załóżmy że teraz chcę pograć w to, a za 5 min w coś innego? no i rysowanie się płyt...
Poza tym uwielbiam to podniecanie się w sklepie i zapach zapakowanej gry... po prostu boskie xD
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2010-01-12, 21:59
mateusz812 napisał/a:
Poza tym uwielbiam to podniecanie się w sklepie i zapach zapakowanej gry... po prostu boskie xD
Ja też i w dodtaku lubie mieć ładną kolekcyjke pudełek.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wiek: 20 Dołączył: 02 Paź 2007 Posty: 43 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: South Park
Wysłany: 2010-01-13, 19:57
Hmmm piractwo to piractwo tamto... Zacznę od tego że korzystam czasami z Nie do końca prawnie legalnych kopi programów. Ja osobiście uważam że jeżeli gra jest dobra, należy się ją kupić jeśli chcemy w nią pograć jednak istnieje cała masa produktów które nie są dopracowane pod względem np: optymalizacji, stabilności i innych tego typu "bajerów" Dal mnie świetnym przykładem jest Overlord którego to demo zainstalowałem i działało w miarę w porządku, mimo to widać było że optymalizacja leżała. Niewiele brakowało a bym kupił pełną wersje ale zdobyłem ją pożyczoną i co się okazało... że full nie działa tak dobrze... No ja wiem że nie miałem może komputera z zalecanych ale minimalne z górką spełniałem. A tu nacią bym się na grę która by mi nie działa. Dlatego "piraty mogą służyć jako wersja próbna"
2 Twórcy gier narzekają na piratów, ale sami zapominają że gdyby nie oni nie weszło by kilka platform na których dorobiło się np EA, mówię o starym PSX który wygrał z lepszym technologicznie N64 , przez to że dało się go przerobić (np takiego Saturna - konsola Segi już nie dawała się tak łatwo) więc...
3.Postawa pogram sobie teraz a kupie jak stanieje... to jednak troszkę... no niewłaściwe zachowanie... niesporotowo
4. Gry które są potwornie zabezpieczone zazwyczaj giną w wielkiej przepaści dziejów np: GTA4 , mało osób w nie gra i na PC nie odniosła takiego sukcesu (też przez optymalizacje, bo w sumie jeśli twórca gry sprzedaje mi niesprawny produkt i jest tego w pełni świadom to czemu mam go utrzymywać)...
Wysłany: 2010-01-13, 22:02
kkusio1991 napisał/a:
4. Gry które są potwornie zabezpieczone zazwyczaj giną w wielkiej przepaści dziejów np: GTA4 , mało osób w nie gra i na PC nie odniosła takiego sukcesu (też przez optymalizacje, bo w sumie jeśli twórca gry sprzedaje mi niesprawny produkt i jest tego w pełni świadom to czemu mam go utrzymywać)...
Przez takie zabepieczenia większość ludzi woli ściągnąć pirata niźli mieli by się męczyć z zabezpieczeniami. Ja dla przykładu dwa lata temu (2008 rok) kupiłem gre Dead Space. Pograłem, gierka mi się spodobała, porzyczyłem kolegom. Potem format jeden i drugi. Pewnego dnia postanowiłem sobie w owego Dead Space pograć i tu co "Niestety wszystkie twoje aktywacje zostały zużyte, prosimy o zakup nowego kodu aktywacyjnego" (nie wiem dokładnie czy tak było ale coś w tym stylu). Kombinowałem na różne sposoby ze specjalnymi programami do Deautorayzacji (EA sam takie wprowadził więc jest to w pełni legalne), ale to nie skutkowałao. Zadzwoniłem więc do EA i na całe szczęśćie dali mi klucz. Ale co jest najlepsze że nic ale to nic nie pisało na pudełku z grą że jest tylko 5 możliwych autoryzacji, jedynie że gra potrzebuje połączenia z internetem. Ostrzegam na przyszłość wszystkich posiadaczy gier EA: Zainstalujcie sobie program do Deautoryzacji i odnówcie swoje klucze. Nie chcecie mieć takiej niespodzianki jak ja. Pozdrawiam.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wiek: 20 Dołączył: 02 Paź 2007 Posty: 43 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: South Park
Wysłany: 2010-01-13, 22:28
Nie tylko EA... patrz Bioshock, najsmutniejsze jest to w tym wszystkim że gdy ja się męczę z aktywacjami, piraci olewają ten problem, a to ja wydałem 79zł. Wydaje mi się że jest to dla każdego z nas graczy bardzo bolesne... Dajesz komuś zarobić na produkcie, i do tego musisz się męczyć z nim God know how long żeby zainstalować. To mnie boli jako osobę starającą się unikać piratów
BtW sorry za offa... EA takie złe nie jest w 08-09 podjeło się projekt wydawania nowych serii gier. Niestety jak widać gracze woleli ściągnąć te produkcje niżeli kupić w sklepie, i w ten oto sposób mamy kolejne nfsy,fify,nba,simsy i inne zamiast innowacji typu : Me, Dead Space, The Sabouter... Smutne ale prawdziwe
Wysłany: 2010-01-14, 19:05
kkusio1991 napisał/a:
EA takie złe nie jest w 08-09 podjeło się projekt wydawania nowych serii gier. Niestety jak widać gracze woleli ściągnąć te produkcje niżeli kupić w sklepie, i w ten oto sposób mamy kolejne nfsy,fify,nba,simsy i inne zamiast innowacji typu : Me, Dead Space, The Sabouter... Smutne ale prawdziwe
No nie jest tak do końca. EA jednak musiało zauważyć że innowacyjne produkcje się graczom spodobały i wydadzą Dead Space2 i Mirror's Edge2 (oby tylko na kompa też były wydane), więc nie jest tak źle.
Ja się przyznam i proszę mnie nie karać. Miałem pirata Left 4 Dead lecz tak mi się spodobał że kupiłem lagalny oryginał. Dla samego piractwa jestem na nie ale chciałem zobaczyć czy warto na tę grę wydać kasę, wiem że są dema, ale nie wiem czy L4D jest demo, Bioshocka od razu kupiłem Org bo taka gra nie może być niedobra
Programów różnych mam z neta pełno, Photoshop, Guitar Pro, WinRar xD
Gier nie ściągam, bo prawie w nic nie gram. Jak gram, to mam przeważnie oryginały z czasów, kiedy nie szkoda mi było kasy na takie rzeczy. Czasem, kiedy nie mogę znaleźć płytki, to ściągam (choć przeważnie szybciej znajduję płytę, niż się skończy ściąganie xd).
BS2 zamierzam oryginalnego kupić, w końcu te kilka tysięcy, które mam na koncie warto jako spożytkować.
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Wysłany: 2010-01-28, 22:18
Inq napisał/a:
BS2 zamierzam oryginalnego kupić, w końcu te kilka tysięcy, które mam na koncie warto jako spożytkować.
Wiesz INQ jak ja Cie zawsze lubiłem nie?
ps. Zbieram na nową klawe dorzucisz się?
A tak żeby offtopa nie było. To programy ściągam też z neta ale albo freeware albo darmowe/okrojone wersje. Może bym więcej pirackich wersji ściągał gdybym miał szybszego neta, ale może to i lepiej że mam takie a nie inne łącze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum