BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Szynek
2010-05-21, 12:55
Co sądzicie o Bioshock'u 2?
Autor Wiadomość
domek9354 

Postawił 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 16:41   Co sądzicie o Bioshock'u 2?

UWAGA: wszelkie ewentualne spoilery należy obejmować tagiem "SPOILER". Niezastosowanie się do powyższego grozi ostrzeżeniem! //Szynek

Cześć

mam do Was pytanie czy Bioshock 2 Was zachwycił jeśli tak to podajcie jakieś argumenty a jeśli nie to tak samo . Osobiście mi pasuje nowa część , nowa przygoda po Rapture , nowe postacie , nowe nagrania mieszkańców i nowe bronie ale czuje mały nie dosyt np. gra wydaje się krótka , za mało tego horroru i big daddy łatwo się pokonuje . Piszcie wasze opinie
Postaw piwo autorowi tego posta

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 17:57   

szczerze? na początku była ciekawość i entuzjazm lecz im dalej tym bardziej spadał

argumenty:
1.fabuła dobra lecz nie rewelacyjna jak z "jedynki"

2.lokacje ciemne ciemne i jeszcze raz ciemne prawie nic nie widać(musiałem sobie pojaśnić obraz aby coś widzieć)i mało ciekawe spodziewałem się czegoś lepszego.

3.wyważenie delta to big daddy i powinien z łatwością rozgramiać genofagi a nie dostawać od nich baty(tak samo jak z innymi "tatuśkami" oni mogą sobie łoić deltę, a jak wygrasz pojedynek to ostatkiem sił).

podsumowując bioshock 2 jest dobrą grą ale mogło być lepiej gdyby twórcy trochę dłużej popracowali nad nim to mógłby dorównywać wyżej wspomnianej jedynce.

domek9354 

Postawił 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 18:07   

z 3 punktem masz rację . Delta to też inaczej taki Big daddy i nie powinien tak szybko tracić życie ale patrzeć z drugiej strony jeśli miałby być taki twardy to jakby się wtedy grało ???:) narzekalibyśmy na to że bioshocka 2 łatwo się przechodzi za łatwo

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 18:11   

To ma sens ale i tak jak mamy full wypas (czyt full ulepszone życie i ewę)plazmidy na 3 poziomie(ostatni)nailepsze toniki itp i tak na samej końcówce gry nas łoją.

PS:kiedyś chciałem przejść drugi raz ale mi się odechciało zanim nawet zacząłem.

J.Galt 

Piwa: 2/8
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 18:17   

Wrzod master@ ty poprostu jesteś słaby:P Ja pod koniec gry z samym wiertłem chodziłem. Według mnie ta gra jest za łatwa. Ale za to fajna zabawa jest z plasmidami. Ja raz użyłem trainera na ADAM, i szczerze powiedziawszy plasmidy zostały lepiej zrobione niż w jedynce.

domek9354 

Postawił 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 18:23   

ja osobiście gram w bioshocka 2 na hardzie (od pierwszej chwili) i jeśli mam skończyć walkę z big daddy to zawsze z 5 apteczek zrobi się 1 ale są sposoby na mniejsze tracenie apteczek tylko trzeba wymyślić dobrą strategie :)

Soldi 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-05-20, 18:30   

singiel jest nawet ok, w miare dobra, ale prosta fabuła, wiele wątków i dobrze skreowane postacie. Zakończenia też przemyślane i lepsze od tych z jedynki. W BS2 bardzo podobały mi się wybory moralne - lkogo zabić, a kogo zostawić przy życiu.

Fakt, gra jest prosta, o ile na poczatku mogą być małe problemy (szczególnie z Tatuśkami), to już po odnalezieniu aparatu gra staje się z minuty na minute łatwiejsza. Pod koniec nawet nie musisz używać apteczek, bo wyrżniesz wszytko co się rusza w mgnieniu oka.

Co do lokacji, to są one o wiele bardziej ponure i przygnębiające niż w jedynce. W BS2 nie widać tego, że Rapture było początkowo rajem. Tu widzimy miasto z innej perspektywy - tej gorszej.

Najbardziej jestem zawiedziony trybem multi i słabym zbalansowanie broni. Jak paru gosci dorwie się gratatnika, badz 2rurki, to całkowicie znika fun z gry. Ponadto największa wadą jest słabo działający system wyszukiwania gracz - dedyki byłyby o wiele lepsze.

Podsumowijąc BS2 jest dobrą grą, ale sporo jej brakuje do pobicia jedynki.

domek9354 

Postawił 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 18:33   

też uważam że jeśli porównywać pierwszą część z drugą . To ta pierwsza jednak jest ciekawsza

J.Galt 

Piwa: 2/8
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 18:35   

wrzod@ co do 3 punktu- ty chyba nie bardzo w tym uniwersum jesteś. Delta jest Z serii Alpha. ta seria to jedne z wczesnych prototypów, a to oznacza że oczywistym jest że Nowsi Tatuśkowie mają nad tobą przewagę. A co do walki z nimi- ja też przeważnie kończę walkę z 1 apteczką, i nie widzę w tym nic dziwnego (choć może kończę z 1 strzykawką ewy i całym zapasem życia... 8-) )

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 19:07   

taaaaaaaaaaaaak??< dobra galt to powiedz mi czemu jack nie padał po 2 góra 3 "cepach" delta to cienki bolek niby włada plazmidami a ma problemy z tatuśkami nawet z splicerami, a jack zwykły gość który z palcem w bucie kładł daddych a powinno być odwrotnie.

domek9354 

Postawił 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 19:20   

Chłopcy spokojnie !!! :) mieliśmy pisać kto każdy z Was uważa o Bioshocku 2 pare argumentów a nie kłócić się

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 19:55   

moim zdaniem cały cykl już jest martwy po zagraniu w dwójkę odechciało mi się bioshocka na dłuuuuuuuuugo nawet na zawsze "trójka" i dalej będą jeszcze krótsze i nudniejsze.

Wyświetl szczegóły
domek9354 

Postawił 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-05-20, 20:00   

:( a ja powiem że jestem prawdziwym fanem bioshocka i jaka by nie była część zawsze będe w nią grał

Joorass 

Wysłany: 2010-05-21, 13:33   

IMO dwójka jest o niebo lepsza od jedynki. Fabuła jest tak samo ciwekawa i z podejściem filozoficznym, nowi wrogowie są ciekawi, a
Spoiler:

ostatnie chwile gry są trudniejsze od walki z altlasem (cholernie łatwy boss)

. Poza tym nowe bronie i plazmidy. Dla mnie sequel idealny, nie zapominając o emocjonującym multi.

BOUNCER 

Piwa: 6/1
Wysłany: 2010-05-21, 21:32   

Joorass napisał/a:
Spoiler:

W jedynce (było to już gdzieś powiedziane) najtrudniejsze walki są z Big Daddy'mi , dlatego boss był taki słaby.

Odpowiedz do tematu