Witam! Zainstalowałem viste, wszystkie stery itd i postanowiłem pograć w bioshocka ale niestety dzwięk nie do końca działa, tzn jest w intro gry jak i w oknie logowania, ale nie ma w samej grze, po wczytaniu save lub new game. Dzwięk jest w innych grach (nfs ps, cod4 itd), Najnowszy DirectX zainstalowany,karta muzyczna zintegrowana realtek HD audio. drivers najnowsze.... Dodam, że przy Xp nie było takiego problemu. Jakieś pomysły co może być przyczyną?? nie wyskakujążadne błedy itp.
Stosujemy polskie znaki, tak jak jest to napisane w regulaminie forum. - dop. Grzyb11115
Windowsa Vista....zawsze był dla mnie jakis podejrzany:D
To nie jest wina Visty tylko samej gry, która niestety nie jest dopracowana. Równie "dobrze" dopracowane są inne produkcje, które o dziwo także dostały tytuł "games for windows". Przykładem stabilnej gry niech będzie Crysis, który mimo lekkich zadyszek i podcięć płynności działa stabilnie bez wywalania na pulpit. Pozostaje czekać na patch 1.2 jeżeli kiedykolwiek pojawi się w sieci...
qwer napisał/a:
Niestety to nie pomogło.
Na dole postu podałem linka do oficjalnego forum 2K Games. Problemy z dźwiękiem są nagminne i nie ma na chwilę obecną jednego działającego u każdego rozwiązania Kilka wskazówek ode mnie (przeszedłem drogę przez mękę ale udało się):
1) uruchom grę w trybie administracyjnym
2) uruchom grę w trybie kompatybilności z XP SP2
3) wskazówki 1 i 2 naraz wzięte
4) zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej i muzycznej + zaktualizuj windowsa (chyba, że masz pirata, wtedy możesz mieć problem z większością gier, bo pojawiło się mnóstwo uaktualnień)
5) zainstaluj sterowniki OpenAL (najnowszą wersję - uważaj są dwie wersje tych sterowników - gdzieś na forum 2K Games będą obie wersje podane)
Witam,cały czas mam podobny problem ... postanowiłem ponownie spróbować zagrać w Bioshocka na viście i ... nic,brak dźwięku ...
Vista ultimate + service pack 1 i 2,4GB RAM,AMD Phenom 8650,ATI Radeon HD 4870 - gra spathowana / path 1.1/ i nic...
1 jak uruchomić grę w trybie administratora?
2 jak uruchomić grę w trybie kompatybilności z XP SP2 ?
3 czym są,te sterowniki OpenAL ?
Wysłany: 2009-07-30, 09:58
lis napisał/a:
1 jak uruchomić grę w trybie administratora?
Klikasz PPM na ikonę z grą i wybierasz "uruchom jako administrator".
lis napisał/a:
2 jak uruchomić grę w trybie kompatybilności z XP SP2 ?
Klikasz PPM na ikonę z grą, wybierasz "Właściwości", dalej zakładkę "Kompatybilność", tam zaznaczasz "Uruchom ten program w trybie kompatybilności dla:" po czym wybierasz odpowiedni system z menu rozwijanego poniżej.
lis napisał/a:
3 czym są,te sterowniki OpenAL ?
Nie wiem, po mojemu to jakieś sterowniki związane z dźwiękiem. W każdym bądź razie trzeba je zainstalować, znajdziesz je na płycie z grą albo gdzieś na TEJ stronie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum