Witam,mam taki problem,iż po uruchomieniu gry Bioshock na systemie windows vista ultimate 64 bit ( service pack 1 ) nie ma dźwięku w sanej grze ( jest,jednak w menu gry ) - jaki może by powód tej przypadłości?.
Dziękuję z góry za odpowiedź.
Wiek: 21 Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 95 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: ...z tąd i tamtąd
Wysłany: 2008-09-03, 19:16
To jest wlasnie Vista Sprobuj uaktualnic swoje sterowniki do karty dzwiekowej do najnowszej wersji pod system 64bitowy. P.S. Sprawdzales w innych grach?
_________________ Would you kindly?
A man chooses
A slave obeys
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^
Tak,teraz dopiero znalazłem i coś tam jest o braku dźwięku,ale nie pisze jakiego systemu to dotyczy.
Inne gry chodzą z dźwiękiem,ale też są problemy: gears of war nie chodzi w ogóle,a Crysis chodzi na maxa,ale w okienku...
Nie mogę wgrać najnowszych sterowników do karty dźwiękowej gdyż mam zintegrowaną z płytą główną.
Dzięki - moja płyta główna to ASUS M3A78-EH - szukam sterowników,ale nie za bardzo się na tym znam...
Teraz jestem na xp-ku,ale jak się przełączę na vistę to skorzystam ze wszystkich rad i podpowiedzi.
Cytat:
A jak nie wierzysz mi to zobacz TEN temat.
Mój problem jest dokładnie taki jak opisano w tym temacie,dźwięk znika zaraz po filmiku - niestety,nie będe wiedział jak zmienić te wartości: " [FMODAudio.FMODAudioSubsystem]
MaxChannels=32
MaxStreams=4
StreamBufferSize=128 "
tzn.tak ma to wyglądac po zmianie,a jak wygląda przed?.
Niestety,ale tego nie da się zmieni - wychodzi,że " nie można utworzy pliku C:\Program Files (x86)2K Games\BioShock\Builds\Release\Default.ini. upewnij się,czy ścieżka i nazwa są poprawne.
Witam,
Chcialbym odswiezyc ten watek gdyz mam problem z brakiem dzwieku.
Zakupilem Bioshock'a z Kolekcji Klasyki i zainstalowalem na swoim komputerze (system operacyjny Windows 7) lecz niestety po filmiku i katastrofie samolotu nie ma dzwieku.
I tak, zrobilem co pisalo w FAQ lecz nic to nie pomoglo.
Faktem jest iz mam dzwiek wtedy kiedy mam zgodnosc z windows xp sp 2 ale nie moge zmienic rozdzielczosci bo gre natychmiast zwiesza. Rozdzielczosc jest ustawiona na 1024x768 a chcialbym by siegnela 1440x900.
Znalazłem w necie co należy zrobić by na Viście/7 był dźwięk bez trybu zgodności z XP. Poza tym w tym trybie nie mogłem zmienić rozdzielczości na większą niż 1024/768, a to rozwiązało ten problem.
Panel Sterowania>Sprzęt i dźwięk>w podmenu: Dźwięk, wybrać "Zarządzaj urządzeniami audio", w nowo otwartym oknie "Dźwięk" zakładka "Nagrywanie"> Prawym przyciskiem myszki na pole gdzie jest m.in mikrofon i wybrać "Pokaż wyłączone urządzenia". Pojawi się "Miks stereo"> klikamy prawym przyciskiem myszki na niego i wybieramy "Włącz". Dzięki temu gra się odpala bez trybu zgodności i z dźwiękiem.
U mnie zadziałało (zintegrowana Realtek) więc nie wiem jak na innych czy to zadziała.
Hej, witajcie.
Mam problem, mam W7
Oczywiście mam problem z dźwiękiem:)
przeczytałem i FAQ oraz ten wątek
Zainstalowałem pacha 1.1 i zawiesza mi się podczas ładowania...
napisaliście żebym usunął opengla oraz rapture 3d... sęk w tym że nie wiem skąd, w dodaj usuń nie mam ani jednego ani drugiego.
Troszkę nie umiem sobie z tym poradzić był bym wdzięczny za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum