Wysłany: 2009-06-06, 18:47 Błąd po wczytywaniu gry
Witam.
Kupiłem sobie Bioshocka premierowego. Zainstalowałem, zainstalowałem spolszczenie i grałem. Luz. Ale to było dawno temu.
Teraz chciałem wrócić sobie do tej gierki więc zainstalowałem jeszcze raz. Są błędy. A oto co się dzieje:
Sama gra się włącza. Zaczynam nową gre, widzę demko i jestem na powierzchni wody. Bajer, wszystko gra. Zamknąłem wiec grę. Skopiowałem stare save'y i włączyłem znowu, po czym wczytuję moje stare save'y. Ładnie pokazuje że ładuje. Poczekałem, ciemny ekran, już słyszę dźwięk gry. oho.. zaraz będzie obraz i viola! DUPA! Słysze znajomy dźwięk błędu Windowsa i wyskakuje mi okno błędu (to typowe dla windowsa). Że Bioshock.exe wykonał błąd w bioshock.exe (dokładnie takie jak daliście w FAQ). Nie wczytuje mi żadnej gry (ani starej, ani nowego save'a), poza rozpoczęciem gry od nowa. Zawsze wywala w momencie, gdy kończy łaować i już ma zaraz pokazać grę.
FAQ oczywiście przeczytałem.
Direct X 9 najnowszy marcowy z 2009
Stery nVidia też najnowsze
Karta nie kręcona
autoSave wyłączone
FW i AV wyłączone
Tryb zgodności wyłączający powłokę windows dla Bioshock
DotNet 3.5 i C++ Redist
Problemy są dalej takie same (zarówno z pathem 1.1 jak i w wersji 1.0).
Zmniejszenie ustawień też nie pomaga.
Mój sprzęt to:
WinXP SP3
PentiumD 2x 3GHz
1 GB RAM
Audigy 4
GeForce 8800 GT, którego obecnie zmieniłem na GTX260 sp216 (nic się nie zmieniło)
Jedyne czego nie "spełniłem" to nie odinstalowałem SP3 do XP i nie ma mowy bym to zrobił. Potrzebny jest mi do kilku innych programów, które potrzebne są mi w pracy. To trochę absurd, by gra zmuszała cię do usuwania łatek systemu.
Co gorsze jak ustawię max grafikę, to przy zaczęciu nowej gry pojawiają mi się przekłamania w grafice (najczęściej tęczowe obszary na całym ekranie), po czym gra się wiesza. Karta jest sprawna, testowana 2ma benchmarkami na pełnych opcjach.
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2009-06-06, 18:55
Hmmm czy zmieniałeś jakoś konfiguracje kompa (windows, SP, Hadware) od ostatniego grania w BioShocka? Jeśli tak to prawdopodobnie może być to. Ja chyba Ci tutaj nie pomoge, ale na twoim miejscu bym się wielce nie męczył i zaczałbym gre od nowa (warto ). ALbo uruchomił bym save z poziomu pulpitu:
Moje dokumenty -> BioShock -> Save -> i dany save.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2009-06-06, 19:45
Zauważyłem.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2009-06-06, 20:49
Ale czy to jest w XP?
Wysłany: 2009-07-19, 23:24
Po pierwsze:
oryginał?
Po drugie:
zajrzyj TUTAJ
A po trzecie:
zwróć uwage na ortografie bo z tym "pomószcie" to mnie dobiłeś.
Wysłany: 2009-07-22, 09:57
Sasza napisał/a:
(ortografia z dedykacją dla saszy )
O co Ci chodzi? Coś źle napisałem?
No i żeby offtopa nie było, to Dziudak chyba już tu nie wróci, no ale jeszcze niech temat postoi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum