Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2009-12-02, 10:39
Hmmmm no w sumie ratujesz ludzi przed bombą, to on ma pozytywny wpływ (chyba).
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Uwielbiam artykuły osób, które z grą nie miały większego kontaktu niż porzucone dziecko z matką.
Tylko raz Atlas mówi, żeby pobrać całego Adama. Później tylko Tennenbaum chwali nas za dusze, litość i nagradza za ratowanie dziewczynek.
Żyjemy w takiej rzeczywistości, jaką sobie ukształtujemy - przeciwnicy gier wyciągają z każdego tytułu złe aspekty, które w większości wypadków wyrwane są z kontekstu.
Powiedzieć, że jakakolwiek gra zachęca do zabijania to tak jak powiedzieć, że dowolny film lub książka zachęca do: robienia z siebie debila - komedie, zabijania w zaplanowany sposób - kryminał, zbijania w celu zastraszenia - thriller, zbijania dla radości z zabijania - horror, handlu narkotykami - co 2 no może 3 film akcji, prosty... pozwolę sobie tego nie do kończyć.
Każdy ma własny rozum i może wybrać (a jest taka możliwość) czy zabić czy nie zabić. A jeśli stojąc przed takim wyborem wybiera 2 opcję (w wypadku Bioshocka) więcej niż raz (zrobiłem to z czystej ciekawości) to jest popaprany do n-tej potęgi.
Może zaczniemy z góry banować wszystkie gry, książki i filmy powyżej PEGI 16?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum