Wiek: 20 Dołączył: 02 Paź 2007 Posty: 43 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: South Park
Wysłany: 2008-05-28, 15:50
Ech... zawsze szuka się winnego, ja doskonale wiem o tym że dzieciakowi w wieku 8 lat nie wskazane jest granie w postal2. To wszystko kwestia wychowania np: ja całe życie wiedziałem że są gry komputerowe... ale dla mnie najbardziej brutalne w wieku 8 lat było GTA1, starzy sami mi kupili pierwsze konsole, komputer (pierwszy to bodaj Amiga 600) i cale życie mówiono mi że to co sie dzieje na ekranie jest tak naprawdę fikcją... dlatego nie mam oporów przed rozjechaniem 200 ludzi w GTA, ale na żywo nigdy bym tego nie zrobił, z resztą dzieciak który zabija kolege bo myśli że ten się RESPAWNUJE jest totalnym bezsensem (w wiekszości gier jak kogoś zabijesz to na Amen) ,a po drugie doskonale wiedzialem jak by to moglo wyglądac ( CARMAGEDON)...
Najwiekszym błedem w takich sprawach jest zachowanie rodziców, ja ciągle gralem z rodzicami(równie dobrze może to dotyczyc filmów)... interesowali się tym co dzieje się na ekranie i rozmawiali o tym ze mną. To chyba jedyny sposób aby wychowac dziecko w dziśejszych czasach.
Ale są dobre przypadki )).
Pewien chłopiec który grał w wow-a (world of warcraft) poszedł z siostra do lasu i spotkali łosia. łoś zaatakował siostrę tego chłopca i on zrobił znaną technikę z wow-a - czyli.
Głośno krzyknął i łoś zwrócił uwagę na niego a siostra uciekła potem jak hunter udawał , że nie żyje.
Wiek: 21 Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 95 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: ...z tąd i tamtąd
Wysłany: 2008-06-03, 20:50
Ta a co powiecie o serii GTA. W ilu to krajach juz zabronili dystrybucji z powodu psychopaty ktory siedzial na dachu i dla zabawy ludzi zabijal ze snajperki (to jakos bylo po Vice City). Nie na darmo sa znaczki na grach informujace o przemocy ,wulgarnosci i wieku . Tylko ze niektorzy starzy maja to w dupie i daja gowniarzom grac w jakies siepanki. Gnojek sie nagra odetnie pare glow a pozniej pojdzie na podworko i koledze utnie bo pomysli ze wrazie czego wczyta gre... heh . Nie no dobra przesadzam juz ale starzy powinni miec mlodych na uwadze w co graja
_________________ Would you kindly?
A man chooses
A slave obeys
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2008-07-03, 21:54
Bo z grami powinno być jak z piwm jak na grze jest PEGI od 18 lat to gnoju pokazujesz dowodzik i wtedy możesz kupić gre a te od 16 i tak dalej to chyba aż tak mocno nie szkodzą tak w ogóle to żadna gra nie szkodzi tylko to wszystko zależy od wychowania jeśli w domu jest patologia to nie wina gry tylko debilnych strych którzsy dzieciaka nie potrafią upilnować. Ku...... ja pierdziele wiara tylko szuka winy w grach niedługo będzie ze tak naprawde to CALL OF DUTY rozpetało 2 wojne światową.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2008-07-03, 22:08
Widze że Gangsta źle mnie ujął, ja tylko żartowałem z tym sprzedawaniem na dowód chociarz jakbym miał 18 lat to nie miał bym nic przeciwko nie no żartuje ale niech ludzie czasem patrzą w co grają ich dzieci bo ja niechce dostac na ulicy z łopaty bo dzieciak grałw postala i myślał że mi łeb odpadnie od takiego uderzenia ( to w postalu było świetne ). Jeśli ktoś jest psycholem albo ma w rodzinie patologie to nie zalecam grania bo taki ktoś zniszczy popularnośc i tak już zniszczoną szaujących się graczy.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2008-07-03, 22:44
Albo chociarz ziomów z forum też Ci dadzą świadomość hehe. Ale szynek ma racje bo to rodfzice nas wszystkiego ucza i to na nich spoczywa ten ciężar żal.pl
Bioshock nie zachęca do zabijania , można je wręcz ratować , dawać im życie . No to overlord też się czepcie bo "zachęca" do zabijania niewinnych ludzi .
_________________ "Człowiek wybiera ... Niewolnik słucha ... "
- Andrew Ryan
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum