Witajcie Bioshokowcy! : )
Tutaj Joker, i pisze do was z pewną propozycją. Mianowicie czy kiedykolwiek ktoś z was grał w gre RPG? Na forum? Na czacie? Może przy stole z kolegami? Na płycie? Chodzi mi o pomysł gry RPG w klimatach Bioshocka.
Gra rozgrywała by się w systemie na forum albo na czacie. Chyba że jesteście tak dobrzy na komputerach możemy stworzyć coś na płytke i sprzedawać.
Pomysły i chętni to współpracy? wypowiadać się
pozdro
_________________ This town Deserves a better class of criminal,And i'm gonna give it to them
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2010-02-21, 22:32
Ja jestem chętny, kiedyś wpadłem na podobny pomysł ale sądziłem że nie wypali dlatego nic o nim nie napisałem na forum. Ja jestem jak najbardziej za.
ps. Grałem już w "mówione" RPG z kumplami na GG i musze przyznać że jest naprawde super.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
W Neuro grałem gościem, który nazywał się Ian Haevelius (zgadnij po kim) i miał mechaniczne oko. Z zawodu chyba zabójca maszyn, ale głowy nie dam. Zabili mi go prawie na początku - został przejechany przez motor po wypuszczeniu z więzienia jakiegoś bandyty (pościg na pustyni).
W Monastyrze grałem inkwizytorem, z tego co pamiętam, ale za długo nie pograłem, bo mnie jakoś nie wciągnęło.
Najdłużej gralem w DnD zabójcą (takim jak z Diablo 2) Gorazdem, który był wieśniakiem. Kampania toczyła się wokół inwazji jakichś antropomorficznych demonów.
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Ale to chcesz system robić, czy tak po prostu pograć na forum?
Bo tak to można by było zrobić podział na 2 rodzaje punktów - zwyczajne doświadczenia, za które kupowałoby się rozwinięcia zdolności w posługiwaniu się określonym typem broni, hakowanie itp, a drugie punkty, Adam, za które kupowałoby się plazmidy.
Można by było też wprowadzić jakieś "punkty szaleństwa", odpowiednik splicingu, które rosły by w miarę ulepszania się plazmidami. Co te punkty by robiły - nie wiem. Np. 5% za każdy punkt, że postać wykona rzecz odwrotną do zamierzeń gracza. Punkty uzyskiwałoby się powiedzmy za każdym wydaniem Adama w liczbie, powiedzmy, koszt ulepszenia dzielony przez 10 (np. spopielenie za 80 Adama czyli + 8 pkt.). Po osiągnięciu określonego pułapu (200 pkt.?) postać byłaby uważana, że zupełnie oszalałą, przez co jedyne co pozostawałoby to stworzyć następnego splicera.
Z takich zdolności zwyczajnych to myślę podzielić na:
- wszystkie rodzaje broni po kolei (oczywiście, zamiast łomu lepsza jest broń biała)
- hakowanie
- skradanie się
- ekonomia (dawałoby rabat przy zakupie plazmidów i toników)
- fotografia (premie do odkryć przy używaniu aparatu/kamery),
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2010-02-22, 18:39
INQ przedstawił super system, brzmi ciekawie i jestem jeszcze bardziej podjarany niż na początku. Kto będzie mistrzem gry?
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
INQ przedstawił super system, brzmi ciekawie i jestem jeszcze bardziej podjarany niż na początku.
Dzięki.
Te punkty szaleństwa o tyle dobre, że uniemożliwiałoby to stworzenie napakowanej postaci rozwalającej wszystko po drodze.
Na mistrza proponuje Szynka, no wydaje mi się być najbardziej rozgarniętym modem.
I taka prośba - propozycja dla Mateusza - mógłbyś przygotować tabelę cen plazmidów i toników?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum