Żuber
Wiek: 20 Dołączył: 04 Mar 2008 Posty: 10 Postawił 2 piw(a) Skąd: Z PORAJA!!!
Wysłany: 2008-03-04, 11:12 Bioshock czy CoD 4: MW
Mam dylemat. Dorzuciłem sobie do skrzynki trochę pamięci i stwierdziłem że pasowało by kupić jakiś nowy tytuł by w przyjemny sposób zmarnować parnaście godzin życia.
Moją uwagę zwróciły dwie gry, mianowicie wasz Bioshock i CoD 4.
Mój komputer:
Intel C2D e6300 (1,86Ghz)
GF 7900GS 256mb 256bit 1,2 n\s
3gb DDr2 800mhz Kingstone
Mój net jeżeli to ważne - 512 radiowe
Zależy mi żeby gra chodziła płynnie(!) na minimum średnich detalach, nie zawieszała sie itp. Chcę też pograć w bardzo dobrą kampanię i również dobry tryb multiplayer.
Ważna jest też cena.
Proszę o obiektywną ocenę i pomoc.
mogę powiedzieć tylko jedno, ja od 7 miesięcy nie mogę grać w Bioshocka bo gra którą kupiłem na moim sprzęcie się wiesza ( prawie wypisz wymaluj taki sam PC'et jak twój ), wymagania spełniam, no ale gra ma takie humorki i nie ja jeden nie mogę grać. Obiecywali wydać patcha i po paru miesiącach faktycznie się go doczekałem, ale pojawił się nowy problem, nie mogę grać w grę po polsku bo nie działa z tą wersją patch ... No to bez jaj ...
Wybierz Call of Duty, o niebo lepsza gra, ładniejsza, efektowniejsza i ma multiplayer Może i jest krótki tryb SP ale za to sprawny, nie to co w BS.
Żuber
Wysłany: 2008-03-04, 13:27
Bioshock nie ma MP To nie dziwie sie dlaczego gra jest niedoceniona przez graczy. Może ma ładną grafe i ciekawego singla (przynajmniej tak czytałem) ale co oni chcą osiągnąć bez trybu multi.
Przecież wiadomym było, że ta gra pójdzie Ale nie licz na rozdzielczość wyższą niż 1024/768 ( oczywiście detale high ) gdyż karta nie wyrabia w wyższych rozdzielczościach
Wysłany: 2008-03-04, 15:10
tego sie spodziewałem zresztą na wszystkim gram na takiej rozdzielczości więc żadna strata. Ile mi klatek przewidujecie przy takim ustawieniu?
na 1024 x 768 ja mam około 15 Fps i nie przeszkadza mi to
30 FPS mam w ciemnych miejscach
osobiscie to lepszy BioShock ale CoD 4 Ma multi...
Ściągnij se demo i BioShocka i CoD 4 i sam oceń co lepsze
Najlepiej to ściągnij sobie obydwie gry - dla mnie Bioshock jest lepszy, dla kogoś innego CoD. Nie dowiesz się co jest lepsze, póki w obydwie gry nie zagrasz.
Żuber
Wysłany: 2008-03-04, 22:48
Dorwałem już CoD'a 4 - gra spełniła moje oczekiwania względem singleplayer(przynajmniej na demo patrząc) choć mogło by być lepiej. Demo Bioshocka zacznę ściągać gdzieś nad ranem. Apetyt rośnie.
Demo BioShocka najlepiej z torrentów bierz bo jak bedziesz musiał gdzieś iść to jak przerwiesz pobieranie gry z przeglądarki to będziesz musiał od nowa zasysać a z torrentów możesz wznowić ściąganie. a BioSHock Demo ma 2 GB!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum