Wiek: 23 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-27, 22:25 BioShock City 2.0
Wpadłem na pomysł, że z racji tego, że do premiery drugiej części BioShocka już jest bliżej niż dalej, wypadałoby wprowadzić większe zmiany na BioShock City. Pomijając już fakt, że strona w wielu miejscach wygląda tak samo jak dwa lata temu gdy dopiero rozpoczynaliśmy swoją działalność, a jak wiadomo: "kto się nie rozwija, ten się cofa"
Z pewnością zmiany dotkną designu strony (nie tylko od strony graficznej, ale także jeśli chodzi o rozmieszczenie poszczególnych elementów serwisu), oraz (na co będę kładł duży nacisk) jeszcze większej integracji forum ze stroną.
Przebudowie ulegną praktycznie wszystkie elementy strony, od newsów, po artykuły, przez download czy galerię.
Nie zamierzam teraz wypisywać tu wszystkich moich pomysłów, bo nie po to założyłem tu ten temat, zależy mi na czym innym: Co WY chcielibyście zobaczyć w nowej odsłonie BioShock City?
Bardzo proszę o podawanie tu DOSŁOWNIE WSZYSTKICH Waszych pomysłów, od elementów graficznych czy kolorów, które chcielibyście widzieć w nowej szacie graficznej, po funkcje, które podpatrzyliście na innych stronach i uważacie, że i tu u nas by się sprawdziły.
Pamiętajcie, nie ma głupich pomysłów, a ja postaram się najlepsze sukcesywnie zbierać i dodawać do mojej, o przepraszam, naszej wspólnej wizji BS City 2.0 tak abyśmy z dumą mogli powiedzieć, że mamy najlepszy amatorski portal o BioShocku w całej sieci
A teraz najważniejsze(?), planowany realny start BioShock City 2.0 to pierwszy tydzień stycznia 2010. Dlaczego tak późno? Pamiętajcie, że jestem tylko biednym studentem, i większość dnia spędzam na uczelni Oczywiście, może się zdarzyć, że zaliczymy drobny poślizg, ale chyba każdy zdaje sobie z tego sprawę
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2009-11-27, 23:30
Ja bym chciał aby wróciła pewna mała rzecz ze starego designu, mianowicie, cytaty. Bardzo mi się to podobało że co się wchodziło na strone to nowy cytat z BSa tuż pod logiem strony. Byłbym bardzo zadowolony jakby to wróciło. I jeszcze jedna sprawa, chciałbym żeby przeglądarka Opera nie była dyskryminowana chodzi mi o to że w Operze nie wyświetla się na stronie głównej kto jest na forum a w Mozzilli tak. Dziękuje za uwage.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2009-11-27, 23:44
PiotrW napisał/a:
strona w wielu miejscach wygląda tak samo jak dwa lata temu gdy dopiero rozpoczynaliśmy swoją działalność
W których miejscach? Jak dla mnie od września 2007 zmieniło się tu w zasadzie wszystko. Jedyne elementy, które pozostały nietknięte, to Bioshock jako temat przewodni, i Ty jako administrator
Co do tych zmian, pierwsze co mi przychodzi do głowy, to wrzucenie działu "Fanfiction" na forum. Na razie jest IMO trochę bez sensu zrobione, bo nigdzie nie wyświetlają się informacje o nowych komentarzach, zresztą wszystkie opinie i tak są wymieniane na forum. Mam wrażenie, że cały ten dział skończy tak jak "Księga Gości", czyli jako wylęgarnia spamerów, której nikt nie będzie w stanie kontrolować. Owszem, twórzczość użytkowników powinna być zamieszczana na sronie głównej ale opinie na jej temat, to IMO miejsce dla forum.
Drugą kwestią, jest większa integracja konta użytkownika ze stroną główną. Chodzi mi o to, aby można było na przykład uzyskać informacje o PM'kach, czy wylogowywać się bez potrzeby wchodzenia na forum.
Na razie tyle, jak jeszcze coś mi przyjdzie do głowy, na pewno napiszę.
"My name is Legion," he replied, "for we are many."
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Dorzucę swoje "trzy grosze" odnośnie nowego wyglądu oraz nowych funkcji strony i forum
Zacznę może od tego, że uważam, że przydałaby się jeszcze jedna osoba, która zasiliłaby skład redakcji strony.
Następna sprawa dotyczy działu Fanfiction. Uważam, że sam dział powinien zostać na stronie głównej, jednak komentarze do niego powinny pojawiać się na forum w stosownym miejscu - np. na nowym podforum. Dzięki temu uniknęlibyśmy nieładu w komentarzach, gdyż na forum moderatorzy mogliby łatwiej kontrolować wypowiedzi.
Teraz kolejna rzecz - tym razem mała. Uważam, że możliwość edycji postów powinna znikać po pewnym czasie tak samo, jak ma to miejsce w przypadku usuwania wypowiedzi. Widziałem przypadki, gdzie na forum użytkownik wypowiedział się w niezbyt kulturalny sposób, a gdy ktoś się do niego przyczepił, sam autor niestosownego postu edytował go ot, tak i udawał, że zdarzenie nigdy nie miało miejsca.
Teraz słowo odnośnie wyglądu strony. Uważam, że tło strony powinno wyglądać na zardzewiałe. Logo, na którym widnieje stary Bouncer powinien zastąpić Big Daddy z "dwójki".
No, i tyle mam na teraz do powiedzenia
Wysłany: 2009-11-28, 21:33
Ro-Bhaal napisał/a:
Uważam, że możliwość edycji postów powinna znikać po pewnym czasie tak samo, jak ma to miejsce w przypadku usuwania wypowiedzi. Widziałem przypadki, gdzie na forum użytkownik wypowiedział się w niezbyt kulturalny sposób, a gdy ktoś się do niego przyczepił, sam autor niestosownego postu edytował go ot, tak i udawał, że zdarzenie nigdy nie miało miejsca.
Musze przyznać że bardzo dobry pomysł. Co niektórzy użytkownicy (nie mówie o naszym forum) są pod tym względem nie uczciwi, więc pomysł jest naprawde dobry.
Co do kolorystyki: byłoby nieźle, gdyby szata portalu zawierała większą liczbę kolorów, utrzymaną może w klimacie świetności Rapture, choć również "pokryty rdzą" design byłby dobry.
Wiek: 16 Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 161 Piwa: 5/2 Skąd: Z koncertu U2
Wysłany: 2009-11-29, 17:05
kkusio1991 napisał/a:
dodać może możliwość wyboru kolorystyki na stronce
Tak było tak kiedyś i również chciałbym, żeby to wróciło
Fajnie jak byśmy na logo dali tego nowego ART`a.
Spróbuję na tym jeszcze pomyśleć i zobaczę czy da się to jakoś wkręcić na logo.
Wysłany: 2009-12-01, 13:18
A może Piotrze będziemy w stanie jakoś Ci pomóc: kod strony, grafika, cokolwiek?
Wiek: 23 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-01, 19:12
Pomagacie
Jeśli chodzi o kod strony, to chcę wszystko sam zrobić, raz że będzie to świetny trening, bo zamierzam stronę w obiektowym php napisać, a dwa że jak będzie trzeba wprowadzić jakieś zmiany to będę wiedział co i jak.
Co do grafiki to mam już pewną wizję strony, zobaczymy jak mi to wyjdzie z wykonaniem, ale będę się starał na bieżąco z wami konsultować w tej kwestii prezentując postępy.
Wysłany: 2009-12-01, 21:23
No to któryś z nas mógłby się zająć grafiką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum