już pojawiły się w sieci informacje o drugiej części gry w 2009 roku.......
mnie osobiście najpierw interesowałby dodatek do jedynki - najlepiej prequel - czyli epoka rozkwitu miasta i początki przemytników - tu lepiej byłoby się opowiedzieć np. za przemytnikami i doprowadzeniem do upadku miasta i chaosu lub trzymaniem porządku i oczyszczaniem buntowników
taki dodatek mógłby nawet wymagać podstawki i po zakończeniu umożliwiać dalej grę po upadku na obecnych teksturach i nieco zmienionej fabule w końcu ktoś w kodzie wykrył dodatkowe niewykorzystane w grze plazmidy...
a co do cz.2 to pewnie będzie klasycznie : kilka lat później jakaś ekipa ląduje w mieście i powoli znikają... a genofagi ewoluowały i będą nowe plazmidy i może parę nowych lokacji...
ja pozytywnie marzę o prequelu i rozkwicie miasta..........
Albo w cz.2 zrobić co by sie stało gdyby... i zależało by od obu zakończeń gry... Wyszłyby 2 gry w jednej nie? np. jako żołnierz bronimy miast przed genofagami, lub jako jedna z tych dziewczyn (teraz może już big sister? ) pragniemy wrócić do swojego satrego domu... nie?
Ja byłby również za prequelem. Fajnie byłoby zobaczyć tętniące życiem Rapture tyle że wtedy gra zmieniła by swój charakter bo teraz jest poniekąd survival horror a w fazie rozkwitu miasta mogło by się zamienić w bezmyślną strzelankę.
Wiek: 24 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-12-17, 22:54
Szczerze mówiąc, to nie bardzo wyobrażam sobie historię drugiej części gry... z pewnością będzie to nie lada wyzwanie dla twórców, aby nie zawieść fanów. Jeżeli byłby to prequel, to może moglibyśmy być jakimś "przydupasem" Fontaine - bądź osobą która mu zaufała - który wykonuje jego polecenia, ale w pewnym momencie w miarę zaczyna nas gryźć sumienie, że to co robie Fontaine jest złe, że my sami "mamy brudne ręce".
Niby jest to swego rodzaju powtórka z rozgrywki, ale tylko to mi przychodzi do głowy, w każdym razie głównego bohatera pierwszej części zostawił bym w spokoju.
Ja myślę żeby zrobili tak jak na koniec Bioshocka 1....Cały Adam ujrzał światło dzienne i zaczął rozprzestrzeniać się po świecie....i nie wiem jak dalej ale chyba ludzie będą Genofagami:D
_________________ Urka Burka Umyj Siurka [=
BG Gość
Wysłany: 2008-01-12, 09:21
Z tego co wiem to 2k potwierdziło już, że kolejny Bioshock będzie prequelem...
Kurde... lato 2009. Nędznie... mam nadzieję, że prace się nie opóźnią.
Na pewno sie opóźnią.... niemal wszystkie gry sie spóźniają...tylko Blizzard wydaje gry na czas. Fajnie że będzie prequelem
Wysłany: 2008-01-15, 20:32
Jednak nic nie jest jeszcze pewne, co do tego czy to będzie PREQUEL PREQUELA więc nie podniecajmy sie za wcześnie bo możemy dostać zatwardzenia z zawiedzenia ibedzie odbyt. POZDRO
no tak, blizzard wydaje gry na czas bo... zawsze nie podaje daty rok przed ukończeniem gry
najczęściej wydają wtedy, jak, pozwolę sobie zacytować "jak będzie gotowa" ;>
a co do tematu, też bym był za prequelem... fajnie by było sie dowiedzieć tego i tamtego...
Heh. Ja tylko błagam aby miał taki klimat. No i.. Aby może było o początkach Rapture. Grudzień 1959 kiedy już powoli wszystko się chyliło. Moglibyśmy wybrać pomiędzy Ryanem, a Fontainem.
_________________ "Is a man not entitled to the sweat of his brow? No. Sais the man in Washington. It is entitled to the poor. No. Sais the man in Vatican. It entitles to the God. No. Sais the man in Moscow. It is entitled to everyone."
Andrew Ryan
Wiek: 17 Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 127 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2008-01-18, 21:07
Taaa... tylko jak by to wyglądało? Może coś w stylu:
ADAM zainfekował i zmutował (negatywnie) mieszkańców Rapture. Ale tylko w najgłębszych segmentach poniżej dna oceanu w jakichś laboratoriach. Nie wiem... a potem coś w stylu filmu Doom. Idzie grupka ludzi itp... ale wtedy klimat poszedł by z dymem. Chyba, że 2k wymyśli coś genialnego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum