Jak się dowiedziałem BioShock 2 będzie miał DLC które planuje studio 2K Marin.
Na razie nic więcej nie wiadomo oprócz tego że owe DLC będzie.
Jakoś nie podoba mi sie ten pomysł. Dlaczego? Otóż:
Cytat z wikipedii
Kod:
"Duża część graczy nie jest zadowolona z tego typu dystrybucji ponieważ nie którzy twórcy wycinają pewne elementy lub blokują dostęp do nich z gotowego produktu by go potem sprzedać je jako DLC"
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2010-01-17, 12:00
Hmmm, moim zdaniem to nie jest zły pomysł. Przedłuży to żywotność gry. A i czasem się zdaży że w późniejszej edycji DLCki będą zebrane i wpakowane na jedną płytke.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
ogólnie pomysł bardzo dobry. Mnie tylko niepokoi fakt przytoczony przez wizziego-
"Duża część graczy nie jest zadowolona z tego typu dystrybucji ponieważ nie którzy twórcy wycinają pewne elementy lub blokują dostęp do nich z gotowego produktu by go potem sprzedać je jako DLC"
nawet czytałem o tym artykuł w NEO+. Aha i jeszcze ciekawi mnie czy te DLC będzie dostępne na PC.
_________________ Then Jesus asked him, "What is your name?"
"My name is Legion," he replied, "for we are many."
nie podoba mi się to... Według mnie powinni umieścić z kilka bezpłatnych mapek do multiplayera, a potem ew. jakieś duuuuże, płatne paczki. Ale jak to ma być jak z ME: 7 mapek za 30 zeta to dziękuję bardzo za takie dodatki
DLC nie muszą być płatne. Jeżeli ten dodatek będzie darmowy. a nie stracimy przez niego żadnych elementów, które miałyby ukazać się w finałowej wersji gry - jestem jak najbardziej za.
DLC, DLC jak to słysza to rzygać się chce ...
A na poważnie, nie jestem przeciw, ale jak usłyszę że takie "Cuś" ma/może być płatne to mnie kiszki skręcają. Do BS1 też było DLC ale ino na konsole co mnie smuci ten fakt i boję się że BS2 na PC nie dostanie DLC.
Chory pomysł mający na celu wyciąganie z głupich ludzi jeszcze większej ilości pieniędzy. Ale pamiętajcie! - prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne, niż bogaty przekroczy bramy raju! Alleluja!
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Ale DLC do BioShocka jedynki o którym mówisz, zawierało to samo jeśli chodzi o dodatki co patch 1.1 do wersji PC...
Możę się mylę, nie mam konsoli więc się niewypowiem, lecz znalazłem to http://www.youtube.com/watch?v=U4uaY6YmsdE i w podstawce o ile pamiętam tego nie było.
Nie ważne - DLC do BS2 za darmo na PC musi być i basta!
Wiek: 23 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-20, 18:34
Ogur napisał/a:
PiotrW napisał/a:
Ale DLC do BioShocka jedynki o którym mówisz, zawierało to samo jeśli chodzi o dodatki co patch 1.1 do wersji PC...
Możę się mylę, nie mam konsoli więc się niewypowiem, lecz znalazłem to http://www.youtube.com/watch?v=U4uaY6YmsdE i w podstawce o ile pamiętam tego nie było.
Nie ważne - DLC do BS2 za darmo na PC musi być i basta!
Ja bym to raczej potraktował jako bonus (zadość uczynienie) dla posiadaczy PS3 w związku z ponad półrocznym opóźnieniem gry na tę platformę.
Jeśli chodzi o koszta DLC, to o ile na konsolach prawie na pewno będą one płatne, to już w przypadku wersji pc może być inaczej. W końcu musi być jakiś system dystrybucji owych dodatków gdyby były one za $$.
No chyba, że gra będzie korzystała tylko ze stema (można go kupić poprzez steam, więc może wersja pudełkowa też będzie go wymagać?).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum