Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 32 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Ale co skąd?
Wysłany: 2011-01-29, 20:20
Moim zdaniem lepszy jest Bioshock 2. Jest w nim więcej opcji, możliwości, a nawet troszkę ciekawsza fabuła. Spodobało mi się łączenie Plazmidów i nowi przeciwnicy. Poza tym Bioshock 2 jest trochę straszniejszy i bardziej (miejscami) klimatyczny.
_________________ Cel wojny może być sprawiedliwy, ale środki nigdy.
Wysłany: 2011-01-29, 21:15
PMG napisał/a:
ciekawsza fabuła
Chyba pierwszy raz słyszę taką dziwną opinię. Pierwsza część ma przecież dużo więcej ciekawych wątków i zwrotów akcji. Dwójka jest natomiast prosta jak drut:
Spoiler:
idziemy jak po sznurku przez kolejne poziomy, aby na końcu stoczyć walkę ze znanym od samego początku przeciwnikiem.
Wysłany: 2011-01-29, 21:35
No... tak, ale nie zapominaj w kogo się wcielamy. Źle powiedziałem . Nie fabuła jest ciekawsza, tylko sam pomysł. W Bioshock 1 byliśmy zwykłym człowiekiem, a w Bioshock 2 jesteśmy prawdziwym mieszkańcem Rapture i mamy dość "oryginalny" cel. W jedynce Tatuśkowie byli postaciami drugoplanowymi, a teraz losem takiego kierujemy.
Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 32 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Ale co skąd?
Wysłany: 2011-01-30, 14:36
Nie czepiaj się pojedynczych wyrazów. Wiem, że takim sobie człowiekiem nie był, ale do czegoś innego jeszcze mu daleko...
Ostatnio zmieniony przez PMG 2011-05-27, 17:01, w całości zmieniany 1 raz
Rumcajs
Wysłany: 2011-02-23, 22:40
Hmm...trudne. Ja nie potrafię porównać tych gier(wiem że dwójka jest bardziej wybajerowana). Do jedynki lubię często wracać żeby przypomnieć sobie fabułę lub przejść jeszcze raz czy dwa. Mimo że w dwójce jest więcej nowości, to nie ma tego "czegoś". Jest również miej straszna iż jedynka, w której często serce biło szybszym rytmem a miejscami, poprzednia część naprawdę mogła przyprawić o zawał. W dwójce niestety tego nie ma. Sam nie wiem która lepsza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum