BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Sasza
2012-01-10, 22:55
Bioshcok - RPG
Autor Wiadomość
Fast 

Wysłany: 2011-02-27, 16:11   Bioshcok - RPG

Koledzy. Po długiej nieobecności, którą pewnie wszyscy mocno odczuli (odejście usera z tak potężnym stażem i ilością postów musiała zaboleć) powracam z pomysłem RPGa! Tj. papierówki. Standard.
Nie mam zamiaru zakładać PBFa ani wymyślać wszystkiego od zera. Chcę tylko drobnej pomocy.
Niedługo zamierzam zrobić znajomym sesję w klimacie bioshocka (nie mieli z nim za dużo styczności, niewiele wiedzą - toteż łatwo będzie ich zaskoczyć) i teraz zaczyna się wasza rola! Gdybyście byli na moim miejscu (Mistrza Gry) jak byście to rozegrali? Ja zamierzam przenieść mechanikę z Warhammera do Bioshocka z drobnymi modyfikacjami - coby było łatwo.
Dodatkowo mam do dyspozycji trochę tuszu w drukarce, google, szybie łącze, konwerter (coby skonwertować jakikolwiek film/trailer/nagranie z gry) i obydwa bioshocki.
Chciałbym w trakcie sesji puścić graczom kilka razy trochę fragmentów z bioshocka. I co mam teraz na myśli:

-Wejście do Rapture, to jest kawałek sekwencji z dopłynięciem do latarni i zachwycaniem się Wielkim pomnikiem Stali... Tfu! Andrewa.
-Trochę fragmentów z samego Rapture
-Fragment gdzie stoimy za siatką, a przed nami Big Daddy broni Little Sister przed atakiem splicera (pierwsza część, na samym początku)
-Audioblogi - tutaj wystarczy sam dźwięk.

Dodatkowo przyda się wszelka muzyka utrzymująca stylistykę Rapture, tj. lata 40` (mam już trochę takich utworów, ale może ktoś jeszcze mi podpowie/podrzuci jakiś patent?).

Wszystko powyżej zostało napisane chaotycznie i spontanicznie i tak samo mają padać odpowiedzi! :D Kto wie, jak bardzo podpowie dana myśl lub pomysł.
Zastrzegam, że pomysły mogą być głupie - istnieje szansa, że będą zawierać ziarenko mądrości.

Jeszcze raz proszę o pomoc i pozdrawiam! :)
Postaw piwo autorowi tego posta

Sasza 

Piwa: 29/15
Wysłany: 2012-01-10, 22:55   

Zamykam i odsyłam do TEGO tematu.

Postaw piwo autorowi tego posta

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi