BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Bieda z amunicją
Autor Wiadomość
Ymcc 

Wysłany: 2010-12-04, 19:34   Bieda z amunicją

Przechodzę grę po raz pierwszy jednak jedna rzecz nie daje mi grać. Chodzi tu o tytułową biedę z amunicją. Na początku nie było to tak odczuwalne ale teraz jestem w poziomie Olimp i sprawa robi się dość irytująca. Genofagów mnóstwo, ale przy ich ciałach można znaleźć max 3 naboje (co za szczodrość). Wiadomo są automaty, ale dolary nie rosną na drzewach..Sprawa robi się irytująca bo standardem zrobiło się, że w połowie levelu biegam z kluczem (Half-Life się kojarzy :mrgreen: ) a komorę witalną odwiedzam co minutę. Suma sumarum walczyć nie mogę bo nie mam czym tak więc biegam po mapie uciekając przed przeciwnikami i rozwiązuje kolejne zadania, po jakimś czasie odkładam pada z ogromną irytacją bo nie na tym gra powinna polegać...

Macie podobne problemy? Jak sobie z tym radzicie?
Postaw piwo autorowi tego posta

DarkMaster 

Piwa: 2/7
Wysłany: 2010-12-04, 20:50   

Hack'uj automaty, wtedy wypada trochę amunicji, apteczka albo strzykawkę EVE'y. Ogólnie z amunicją jest ciężko i o to chodzi, a Plazmid'ów używasz?

Feniasty 

Wysłany: 2010-12-04, 22:01   

Może grasz "liniowo" od A do B nie poświęcając czasu na odkrywanie różnych zakamarków gdzie często skrywają się róże dobra materialne 8-)

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-12-05, 11:31   

Ciekawe to co mówisz, bo ja zawsze miałem w BS PEŁNY portfel i mnóstwo amunicji.
Na hardzie z tego co pamiętam - tak samo.

Poza tym BS to głównie plazmidy i jeśli całą swoją strategie opierasz na strzelaniu to się nie dziw. Za pierwszym razem jak grałem w BS (nie u siebie jeszcze) to miałem identycznie.

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2010-12-05, 12:06   

Osobiście nigdy nie miałem problemów z amunicją, ani tym bardziej z kasą. Twój problem polega zapewne na tym, że nie przeszukujesz dokładnie lokacji, nie hakujesz sejfów etc.

Vadiv 

Wysłany: 2010-12-05, 14:07   

Szynek napisał/a:
Twój problem polega zapewne na tym, że nie przeszukujesz dokładnie lokacji, nie hakujesz sejfów etc.

I nie trafiasz tam gdzie trzeba :mrgreen:

Bez masy plazmidów też się można obyć - wystarczy, że się używa odpowiedniego oręża do odpowiednich rzeczy.

RaV8 

Wysłany: 2010-12-18, 11:14   

Ja nigdy nie miałem specjalnie dużych problemów z amunicją. Co najwyżej z jej nadmiarem.

http://rav8.blogspot.com/

PMG 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2011-02-05, 14:08   Re: Bieda z amunicją

Ymcc napisał/a:
Genofagów mnóstwo, ale przy ich ciałach można znaleźć max 3 naboje

I to jest właśnie głupie. Tak to genofag może w nas nawalać godzinami i amunicja mu się nie kończy, a po przeszukaniu kicha. Trochę nierealistyczne. Zawsze, kiedy gracz zabija Genofaga, to jemu kończy się amunicja :roll: . Ja to nawet rzadko mam 3 naboje. Do tematu. Ja też mam raczej nieczęsto problemy z amunicją, ale kiedy już mam to staram się walczyć starym, dobrym sposobem. Błyskawica + Francuzem "bez łep". Niestety gorzej jest na Placu Apolla, bo tam od pewnego Plazmidy są losowe. Wtedy używam każdego (oprócz Oka Ochrony).

Odpowiedz do tematu