Jeśli chodzi o multi, wykluczam absolutnie BioShocka 2. Z LIVE są same problemy, a po za tym są lepsze pozycje na rynku. Mam problem, którego z faworytów multi wybrać: Battlefield: Bad Company 2 czy Modern Warfare 2.
Na bank modern warfare 2. nie ma lepszego multi niż tego co jest w Call'u
Tyle trybów, modyfikacji broni i dynamiki nie zaoferuje Ci BC2.
nie wiem dokładnie jak z modyfikacją broni w tym battlefieldzie bo mam 1 level, (mam obie gry i w bad company 2 gram bardzo rzadko [z kumplami z MW2])
Więc ocena
MW2 9+/10
BC2 6/10
MW2 JEST PO PROSTU ZAJEBISTE
edit. w codzie masz różne perki, serie ofiar, zgonów. tego w bc2 nie ma i nie będzie
Serie ofiar to np. zabijesz 25 kolesi pod rząd bez zgonów to dostajesz bombe atomową i rozwalasz całą mapke, i koniec gry
sry za jakiekolwiek błędy językowe etc. ale piszę na szybko bo się spieszę
bad company 2. to takie MW2 tylko że.. wolniejsze? z pewnością nikt tam sie sam nie rzuca za fragami. Są pojazdy, różne klasy.I serwery dedykowane.
BTW mógłbyś zrobić ankiete^^
_________________ Then Jesus asked him, "What is your name?"
"My name is Legion," he replied, "for we are many."
Oczywiście że B:BC 2, MW2 jest przereklamowane i mniej realistyczne - ale zależy od gustu.
Wysłany: 2010-03-29, 21:42
Dla mnie obie gry są słabe, bo mają sporo błędów i sprawiają wiele problemów z multi (padają serwery, lagi itp). Ogólnie MW2 jest o wiele dynamiczniejszą gra niz BC2, ale ta druga posiada pojzdy, co umila rozgrywkę. BC2 jest tragiczne jeśli chodzi o klasę snajpera.
Osobiście polecałbym CoD:MW, jest o niebo lepsza od tych nastawionych na zysk badziewi.
jestem ciekawy ilu z was grało w jedną z tych gier
bo ocenianie na podstawie recenzji możecie se wsadzić głęboko...
mam obie gry i nie ma nic lepszego niż mw2, a serwery w bc2 są tak zdupione ponoć że szuka niekiedy 10 minut, są problemy z wyświetlaniem etc.
Cytat:
Ogólnie MW2 jest o wiele dynamiczniejszą gra niz BC2, ale ta druga posiada pojzdy, co umila rozgrywkę. BC2 jest tragiczne jeśli chodzi o klasę snajpera.
zgadzam się, ale w mw2 masz za serie ofiar, samoloty , strzelanie z helikoptera, ac130 i inne, w bc2 dużą popularnością cieszy się camperstwo i snajperki które są tak chujowe że szkoda gadać
Cytat:
nikt tam sie sam nie rzuca za fragami
jesteś żałosny? w którym multi ludzie nie rzucają się na fragi? chyba o to chodzi żeby mieć ich najwięcej i wygrać...
A tak. co do wyszukiwania serwerów to mogę powiedzieć że BC2 zawodzi. Nie jest to wielkim problemem, bo wystarczy wyszukiwarkę serwów odpalić.
W MW2 nie grałem dla tego sie o nim nie wypowiadam
_________________ Then Jesus asked him, "What is your name?"
"My name is Legion," he replied, "for we are many."
Wiek: 20 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 76 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-10-16, 16:00
Nie wierzę. MW2 jest po prostu lepsze. Nie rozumiem opinii typu: brak dedykowanych serwerów, więc gra jest do dupy. Nie chodzi o dedyki tylko o radość z grania. Jako, że mam obie gry, z czego Battlefielda w edycji limitowanej (strata pieniędzy) to powiem, że MW2 jest lepsze prawie pod każdym względem. Jedyna wada to dość małe mapy: w Cod 4 są lepsze. Ale tak naprawdę to właśnie COD 4 jest NAJLEPSZY. Są dedyki, perki, premie za kille, są emocje i radość z gry jak cholera. Dlatego najlepsze jest Call of Duty 4: Modern Warfare. Kto nie grał ten nie zrozumie. Wyprzedzało swoją epokę rozwiązaniami, a na dodatek niema takiego przeładowania opcjami jak w MW2: są 3 modyfikacje które są przydatne i ich się używa, a nie jak w MW2 jest ich bodajże 8, a wykorzystuje się ze 2, może 3 ... Bad Company natomiast jest wg. mnie za wolny i jest ten podział na klasy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum