Wysłany: 2010-06-13, 22:48 Assasin's Creed 2 czy Force Unleashed?
Mam dosyc ważne (dla mnie) pytanie: lepiej kupić Assasin's Creed 2 czy Force Unleashed na PC? Wiem że to dziwne pytanie, ale mam taką samą ochtę na obydwie i nie wiem którą wybrac
Na przyszłość nazywaj tematy bardziej sensownie... //Szynek
Wiek: 20 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 53 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Siemiatycze
Wysłany: 2010-06-14, 10:43
Przeszedłem obydwie gry i jako WIELKI fan Star Wars polecę Ci jednak Assassin's Creed 2. Jest on bardziej rozbudowany z wciągającą fabułą i zabawa trwa dłużej niż w przypadku TFU. Oczywiście TFU to też bardzo dobra produkcja ale w porównaniu z AC2 wypadła słabiej.
Jeżeli liczysz na dłuższą zabawę i również efektowną jak TFU to bierz AC2 to moja opinia
_________________ I chwała, wieczna chwała, razem dźwigniemy jej brzemię. Wykuta niczym szabla w płomieniach śmierci.
--------------------------------------------------------
Gigabyte GA-MA69G-S3H/DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+/ATI RADEON HD 4850 512/256/ 2x1024MB Geil [dual] 800 Mhz DDR II/
Seagate Baracuda 250GB 7200rpms 16mb cache, SATA II/ Creative T3100 [2.1]/Amacrox Warrior AX450-PNF/Windows 7 Ultimate 64bit
Na święta miałem mieć the force unleashed ale słyszałem że jest strasznie zbugowany więc inną grę dostałem ale póżniej kupiłem sobie assasyna (129,90 ) i nie żałowałem robiłem dodatkowe zadania zbierałem pieczęci robiłem misje z pobiciem (moje ulubione ) Zabezpieczenie nie takie straszne jak mówią. fabuła jest wciągająca i ciekawa (Ezia i Desmonda tak samo) wiele tajemnic ciekawe zagadki . Kiedy przeszedłem nie mogłem się doczekać co będzie dalej (i nadal nie mogę ) więc polecam AC 2 .
PS. to chyba mój najdłuższy post
_________________ "it's a me Ramzes !"
"Drżyjcie i rozpaczajcie na forum zstąpiło zło!"
Jakie zabezpieczenia?
Uczciwie powiem, że AC2 kupiłem, bo nie mogłem w necie znaleźć torrenta - stąd też nie wiem o jakie zabezpieczenia chodzi tobie, Ramzes, skoro z tego co czytam, również posiadasz oryginał.
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Chodzi mu chyba o DRM - zabezpieczenie, które wymaga ciągłego dostępu do internetu, w wyniku czego gra się może zacinać.
Ja od siebie polecam AC2 - gra moim zdaniem świetna, dobra fabuła
Spoiler:
zakończenie co prawda cokolwiek mindfuckowe
swoboda - jedna z lepszych gier.
Gdy przeszedłem tą grę to osobiście pogratulowałem kuzynowi ( grałem na jego koncie i grze) dobrze wydanych pieniędzy i wyraziłem ubolewanie, że sam wywyaliłem kasę w błoto, kupując BS2.
Chodzi mu chyba o DRM - zabezpieczenie, które wymaga ciągłego dostępu do internetu
Co to za zabezpieczenie skoro praktycznie każdy kto posiada komputer posiada również internet. Oczywiście można tutaj dyskutować o posiadaczach laptopów i innych przenośnych sprzętów,które jednak obecnie też mają internet - jak nie wbudowany odbiornik to łatwy do podłączenia.
Spoiler:
Cytat:
zakończenie co prawda cokolwiek mindfuckowe
Szczerze mówiąc, ja się takiego rozwoju akcji spodziewałem już od końca pierwszej części (wygląd Jabłka, hologram Ziemii).
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum