Wysłany: 2007-09-30, 11:18 Artefakty i zwisy w losowych momentach
Mam dosyc dokuczliwy problem, a mianowicie gra chodzi bardzo ladnie na wysokich detalach (oczywicie na DX9) i wszystko jest fajnie ale w losowych momentach na ekranie pojawiaja mi sie dziwne kolorowe poszarpane plamki a za chwile obraz przestaje się ruszac lecz dzwięk cały czas słychać i bynajmniej nie jest zapętlony...NIe dziala ctrl alt del i musze resetować kompa przyciskiem na obudowie. Prosze o pomoc.
Wiek: 24 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-09-30, 16:39
Możesz spróbować zdjąć boczną obudowę, aby była lepsza cyrkulacja powietrza, co znacznie obniży temperaturę w obudowie, a co za tym idzie temp. podzespołów. Po tym zabiegu powinno się obejść bez potrzeby obniżania taktowania karty graficznej. A jeżeli to nie pomoże, to poszukaj programu "Riva Tuner", za jego pomocą możesz łatwo obniżyć taktowanie karty.
No wiec zmniejszylem taktowanie rdzenia i pamieci o 15 mhz i wszystko chodzi juz pieknie. Dzieki za pomoc:) A co do obudowy to jeden bok mam zdjety caly czas...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum