Wiek: 22 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 89 Piwa: 4/2 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-24, 18:49
Albo Onegai Teacher, które niedawno oglądałem (nie wszystkie odcinki, tylko pare, bo znajomy z pokoju nałogowo ogląda i ja czasem razem z nim)
Aktualnie jestem na serii Welcome to The NHK. Opowieść o hikkimori (boi się wychodzić z pokoju, wszędzie dostrzega jakieś spiski itp), znajomku który jest otaku, jakiejś dziewczynie co chce temu hikkimori pomóc ale ten jest do tego negatywnie nastawiony (widzi w tym spisek) i cośtam cośtam. Klimat ogólnie jest bardzo fajny. Początkowo 1 odcinek nie zachęcił mnie specjalnie do obejrzenia tego animca, ale się przełamałem i teraz nie żałuję. Można się pośmiać, są momenty w których można współczuć głównemu bohaterowi. Nie oglądnąłem tego do końca, więc nie wiem czy jakieś nowe wątki się pojawią, ale mam nadzieje, że jeszcze dam się zaskoczyć tej serii.
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2008-11-29, 20:20
Ja ostatnio obejżałem AFROSAMURAJA bardzo fajne anime, ciekawa tematyka fajne rysunki itd. itp. niestety jest mało odcinków bo tylko 5 ale słyszałem iż ma być tworzona kolejna seria. Gorąco polecam.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
z mang to hmm:
Angel Sanctuary - klimaty takie fantastyczno-anielsko-szatańskie + wątek kazirodczy, wszystko utrzymane w konwencji shoujo,
Death Note - chyba każdy powinien o tym słyszeć, Notes Śmierci i te sprawy,
Kuroshitsuji - świetna kreska, fabuła niczego sobie, też takie demoniczne sprawy + wiktoriańska Anglia " Is he a demon? No he is a butler ^^"
Fullmetal Alchemist - ot, ciekawe shonen.
anime to podobnie:
Death Note - świetna muzyka, jak dla mnie ( choć opening dupny)
Kuroshitsuji - tu mi się akurat wszystko podoba, i ten humor, bardzo często czarny,
Ouran High School Host Club - niby dla dziewczyn, ale potrafi wciągnąć,
FullMetal Alchemist: Brotherhood - bardziej oparte na mandze, no i nadal się ukazuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum