BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
10 najlepszych gier wszechczasów.
Autor Wiadomość
mateusz812 

Piwa: 2/4
Wysłany: 2010-04-28, 14:14   

zawieszają? That's really intresting. Mam kilkanaście starych gier (używam emulatorów itp.) i jakoś ANI RAZU nie miałem zwiechy.
Postaw piwo autorowi tego posta

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-04-28, 14:21   

wole nie ryzykować i nie grać w stare gry zawsze jest ta szansa że będzie zwicha.

mateusz812 

Wysłany: 2010-04-28, 14:29   

Interesujące. Ja częściej mam zwiechy jak gram w NOWE GRY. Wolę grać w stare gry, bo komputer się nie przemęcza, a frajda z grania taka sama.

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-04-28, 15:43   

Cytat:
stare gry, mają chamską "tendencje"do zawieszania nie tylko windowsa ale całego pc co kieruje do formatu dysku instalacji systemu na nowo i programów, chwała i czas deus ex'a czy ss 2 dawno mineły gdyż nie nadążały za rozwojem pc.

Masz zjebanego kompa, gry się w porządku.

Nie wiem gdzie tu jest rozwój, skoro te gry dalej wyprzedzają pod względem swojej złożoności większość obecnych produkcji. Kwestia grafiki i może kilku efektów.
Ale nie wiem o jaki rozwój ci chodzi.

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-04-28, 16:18   

taaaaa, a koloseum wygląda jak nowe do dzisiaj ,trudno wam zrozumieć że technologia pędzi jak szalona.kiedyś pierwsze pc ograniczały się do prostej jak budowa cepa gry pod nazwą"pong"i nie tylko bo do nieskomplikowanych obliczeń,teraz dzięki nim możemy cieszyć się ogromem możliwości jakie nam dają, a twórcy gier też muszą się rozwijać no jak by tego nie robili to w ogóle nie byłoby rynku i branży gier komputerowych/konsolowych jak i filmowego.

[ Dodano: 2010-04-28, 17:44 ]
EDIT:no bo na cholere mi wypaśny komp jak sobie gram tylko w stare gierki,albo inaczej powiedzmy że jest firma"y"i ta firma zrobiła grę np w 2001 roku twórcy cieszą się powodzeniem swojego produktu na rynku i sobie mówią "aaa tam jak teraz się tak sprzedaje to i za pięć lat będzie dobrze",i owa firma nic nie robi przez te 5 lat aż zostaje wytrącona z transu przez konkurencję która wystawiła produkt o wiele lepszy od nich,firma"y" rozpaczliwie stara się wybrnąć z nieciekawej sytuacji zapowiadając i pieczołowicie tworząc trailery "drugiej części"gry i np w 2006 "2" stała się komercyjnym nie wypałem i firma ogłasza upadłość. morał:branżą gier komputerowych rozwija się wraz z technologią pc wypierając stare.

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-04-28, 18:04   

Cytat:
morał:branżą gier komputerowych rozwija się wraz z technologią pc wypierając stare.

Ameryki tym nie odkryłeś.

Ale twoje porównanie:
Cytat:
chwała i czas deus ex'a czy ss 2 dawno mineły gdyż nie nadążały za rozwojem pc.

jest zupełnie nie na miejscu, gdyż mylisz pojęcie. One nie wyginęły - one ewoluowały dalej.
Inna sprawa, że efekt tej ewolucji nie jest najlepszy.

Poza tym - cały czas nie rozumiesz w czym rzecz - tobie wydaje się, że jestem przeciwko nowym grom. Nie. Ja po prostu uważam, że do produkcji starszych gier bardziej się przykładano wiedząc, że nie da się zwabić na piękną grafikę osobników twojego pokroju.
Dlatego gry były długie i ciekawe a nie jak obecnie - gra się jeden dzień i w gruncie rzeczy tylko dla zabicia czasu.
Jedynym wyjątkiem, o którym już zresztą wspomniałem, jest Mass Effect, który jest lśniącym punktem pośród zalewającego rynek chłamu.

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-04-28, 18:56   

co do długości gry masz rację, twórcy tworzą coraz to krótsze gry ale nawet krotką grę można przechodzić długo, za pomocą stylu gry na "zwiedzającego"mianowicie zatrzymać się na długo w kilku miejscach poziomu.

mateusz812 

Wysłany: 2010-04-28, 19:00   

Ale nic nie trwa wiecznie. Weźmy np. Mirror's Edge, która jest krótka. Co, będziesz przez dwie godziny siedział w jednym rozdziale, podziwiając maszt anteny radiowej? A co jak skończysz grę i będziesz grać drugi raz?

Twórcy powinni robić długie, wciągające gry, aby przeciętny gracz za każdym razem odkrywał coś nowego.

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-04-28, 19:05   

Ale przeciętny gracz wcale nie chce niczego odkrywać.

Cytat:

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-04-28, 19:17   

no ale chyba jest jakiś plener na miasto chyba?(nie wiem nie grałem)ale nie musi "lampić"się cały czas w jedno miejsce.

mateusz812 

Wysłany: 2010-04-28, 19:31   

Inq napisał/a:
Ale przeciętny gracz wcale nie chce niczego odkrywać.

Ok, przepraszam za nasze niedopatrzenie. W końcu nie chcemy się sprzeczać z ekspertem, który wie co gracze chcą i co lubią :roll:

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-04-28, 20:35   

Dziękuje.

Cytat:

mateusz812 

Wysłany: 2010-04-28, 21:07   

Nie ma za co, Monsieur.

kkusio1991 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-04-28, 22:51   

Dziwni jesteście :P Dla mnie najważniejsze tytuły to:
* Super Mario Bros (GBC/Nes)
* Contra (Nes)
* Tetris
* Baldur's Gate (PC)
* Pokemon Red (GBC)
* Arcanum (PC)
* Dungeon Keeper 2
* Crash Bandicoot 3 (PSX)
* Resident Evil 2 (PSX)
* GTA
* HoM&M 3
* Dunke Nuken 3D
* Caveman (Amiga 600)
* Another World
* Sindicate (Amiga)
* River Raid,Pac-man,Pong... i wiele innych na Ataryne
To gry które zrobiły na mnie gigantyczne wrażenie, najważniejsze w moim życiu. To o nich mając te 6-8 lat śniłem po nocach. Wymykałem się z domu pograć z kumplami. Wielu tytułów nie pamiętam... ale zawsze będe je miło wspominał... i czasami przypominam na jakimś Emu :P

[/url]

Ogur 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-04-29, 07:29   

Wiele z tych produkcji można sobie zagrać na ... komórce :D Another World - gra wszechczasów, Contra, Crash, jeszcze Tanka dodać i Mario ... toż to czasy dziecinstwa. Mam do nich ogromny sentyment, ale teraz jakoś nie sposób (prócz czasem na komórce) do nich wrócić, a szkoda.
Moja lista (gry nowsze ale zaslugują na to w 100 %), kolejność dowolna :
1. Heroes III - strategia turowa do której zawszę wrócę
2. Commandos, wszystkie części (strategiczne) - główkowanie przede wszystkim
3. Populous 3: The Beginning - pierwsza strategia w 3D i wg mnie najlepsza
4. Fallout - niestety, tylko 2 nie przeszedłem i żałuje tego
5. S.T.A.L.K.E.R. - ruski klimat to jest to !
6. Worms World Party - robaki zawsze są śmieszne
7. Orange Box - ogółem wszystkie gry od Valve są fajne i wciągające
8. GTA: Vice City - najlepsza część GTA, (muzyka!) cud miód i orzeszki, mimo że nie moje klimaty :D
9. Bioshock - co jak co, fajna oryginalna giera i co z tego że gdzieś to już było (SS)
10. Medieval II - ze względu na moda do niej - The Third Age. Tysiące jednostek robi wrażenie.

Odpowiedz do tematu